51

(782 replies, posted in Westland New Post)

Eric Lammers zie ooit: niet of niets bekennen (avouer)...

52

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

Christian Smets en Robert Beijer zijn blijkbaar van hetzelfde gesternte: hautain, verwaand en arrogant en de leugens die ze vertelden bleken waarheden of waren het dan toch leugens? Ze hadden een zelftoegemeten IQ waarmee ze iedereen betoverden. David Copperfield is blijkbaar bij hen in de leer geweest voor zijn illusies...

53

(10 replies, posted in 1980-1989)

Bekijk aandachtig de lijst van de diefstal, de hoeveelheid, de aard en de kwantiteit en je zult hulp kunnen gebruiken van vingervlugge en stoere mannen om de klus te klaren. Denk dan ook even aan de daders die met zware valiezen zeulen om wapens te verplaatsen, denk ook aan de zware bewapende gangsters die verscheidene postovervallen plegen na deze diefstal en denk ook aan de denkpiste van onderzoeksrechter Troch en je komt dan uit bij... Bouhouche is blijkbaar een meester geweest in het ronselen van allerlei individuen uit het crimineel milieu om de aandacht van de onderzoeksmensen daar op toe te spitsen. De daders werden meer dan waarschijnlijk gebruikt in ruil voor wapens, ... Los van de diefstal, blijft nog enkel de vraag, waarom Mendez?

54

(183 replies, posted in Westland New Post)

De aanzienlijke lijst van probleemdossiers in het bezit van of kennis door Latinus roept toch vragen op. Gewoonlijk komen de dossiers Pinon of Roze Balletten ter sprake, maar het blijken er meer te zijn. Is dit wel zo of werd dit zomaar verkondigd en zo ja door wie? In 1984 werd er wel ontdekt (zie post Ben 20.11.2016; Ben: onleesbaar woord is "stuit") dat niet enkel Delhaize 30 miljard Bfr. had staan bij de Société Générale op een zwarte rekening, maar ook het koningshuis en de hoge clerus werden vernoemd.

Als men echter bedenkt dat procureur-generaal Van Honsté het verder onderzoeken naar deze zwart-geldcircuits heeft tegengehouden, is het ook duidelijker waarom Latinus het zwijgen werd opgelegd. Hij kon bijna elke politieke partij, het koningshuis, de clerus, ... chanteren en was voor de "staat gevaarlijk". En na zijn dood werd Delhaize een aantal keren overvallen, zij keken toe en zwegen, maar voor de mooie schijn loofden ze een premie uit...

55

(42 replies, posted in 1980-1989)

Nota's Willy Acke (Delta 09.02.1990 - pag. 32):

Guy De Geer (naam correct?) heeft verkeersongeval in Vlaanderen met auto van Leon De Staerke. Mogelijk is De Geer uitbater van café/bar (?), eigendom van (?) Rachid Elrahmani (naam correct?); deze laatste zou vriend zijn van Tosca (= Basri Bajrami => bende Haemers) en bij hem werd een wapen gevonden van SIE en gekregen via Jules Montel.

56

(183 replies, posted in Westland New Post)

Nota's Willy Acke (info Raf Sauvillier-27.07.1989):

Uit gesprek met Raf Sauvillier noteert Willy Acke dat Martial Lekeu benaderd werd door Mossad om WNP (=> P. Latinus) te infiltreren en het zou volgens hem de Mossad zijn die Paul Latinus doodde o.b.v. van de door hem (Lekeu) verstrekte gegevens. Altijd voorzichtig zijn met de uitlatingen van Lekeu, edoch was zijn neef (Leonard) niet werkzaam op de SV/SE en was hijzelf geen informant van SV/SE?

57

(782 replies, posted in Westland New Post)

Aansluitend op de post van Ben (02.11.2016) n.a.v. verhoor Michel Libert (nota's Willy Acke). Libert en Van Vinck plannen in 1983 de oprichting van een detectivebureau en een ambulancedienst. Een jaar later, op 01.07.1984, wordt Samu-Bastogne (ambulancedienst) opgericht door Martial Lekeu net voor zijn vertrek naar de USA, doch het is niet duidelijk of deze zaak effectief opgestart werd (zie ook post the end - 13.11.2016).

Een detectivebureau oprichten is gezien de entourage van voornoemde heren geen verrassing (zie trouwens ook Beijer-Bouhouche, Bob Louvigny, G. Vandycke), maar een ambulancedienst... Laat de logica spreken, als deze heren en hun entourage, gewapend verzet organiseren neemt de kans op ongevallen en gekwetsten toe. Blijkbaar waren ze op alles voorbereid en geef toe, een persoon met schotwonden binnenbrengen ter verzorging zal snel leiden tot identificatie en linken leggen naar medeplichtigen.

In hetzelfde verhoor spreekt Libert ook over de baas van Burafex = monsieur Guillaume. Was dit Denis Guillaume, Cdt. Belgisch Leger, ESR, OTS, ex-para en "médecin-parachutiste"? (Verschillende bronnen en ook Le Soir, 25.04.2000).

58

(183 replies, posted in Westland New Post)

Dossier Simonet: mogelijk betreft het hier het Ibramco-schandaal in 1973. Henri Simonet (toen PSB, later vanaf 1985 PRL) was toen Minister van Economische Zaken. In het kort: de deal was afgesloten zonder medeweten van de regering en volledig ten gunste van de Belgische Socialistische Partij (dus zowel de Nederlandstalige als Franstalige tak van de partij).

59

(183 replies, posted in Westland New Post)

De verkaveling van de duinen kan betrekking hebben op de "Westhoek =>Westhoeverkaveling" waarbij op 29.07.1970 het KB werd gepubliceerd onder impuls van CVP-burgemeester Versteele (1926-1995). Koninklijke Schenking kwam hierdoor ook in het bezit van circa 3 ha "dure" bouwgrond. Burgemeester Versteele wordt op 22.06.1979 naar de cel verwezen en in 1982 door Hof van Beroep veroordeeld voor valsheid in geschrifte, omkoping en onwettige belangenneming.

Bron: GVA Archief | Een eeuw in beeld | 1979

60

(183 replies, posted in Westland New Post)

Nota's Willy Acke (Verhoor Marcel Barbier-notie 25.04.1989)

Latinus heeft informatie over volgende dossiers:

Indrukkende lijst van "probleemdossiers"; vraag is (op voorwaarde van juiste informatie), wie er belang bij had om deze "politieke" info aan "extreem-rechtse" Latinus over te maken en met welk doel? Waarschijnlijk chantage, maar ten overstaan van wie of wat?