1

(973 replies, posted in 1985)

Is er nagegaan vanwaar het telefoontje aan de vrije radio kwam met aanvraag vanwege Bende van Hofstade aan de Bende van Nijvel, het nummer 'Te voet naar Scherpenheuvel', nummer te draaien tss 18u45 en 19u15?

2

(22 replies, posted in Vragen)

Waar vind ik foto's van Libert, Elnikoff, Nemry, ...?

3

(26 replies, posted in Westland New Post)

Wie heeft er een foto van Luciano Bender?

4

(488 replies, posted in Hypotheses)

Raf wrote:

Indien er enkele "leden van de ploeg" echte psychopathen waren, dan moet dit in het contact met de anderen zeker opgevallen zijn. Totale gevoelloosheid tov anderen en dergelijke. Ik kan mij niet voorstellen dat een brave huisvader 's avonds even naar zijn "werk" vertrekt om kinderen te vermoorden.

Bekende seriemoordenaars waren tegelijkertijd brave huisvaders... Blijkbaar kennen velen het milgram experiment niet meer, waar personen elektroshocks mogen toedienen, tot letale toe, aan anderen die verkeerde antwoorden geven. De personen die de shocks toedienen, weten niet dat de testonderworpen personen toneelspelers zijn en denken echt dat de elektroshocks waar gebeuren. 'Allen' gaan over tot dodelijke dosissen in deze test: 'iedereen is potentieel killer'.

5

(10 replies, posted in Hypotheses)

Als je ziet hoeveel duidelijke aanwijzingen er zijn tegen Bouhouche en Beijer is het absurd te zien dat Els Clottemans in de parachutemoord met veel minder elementen en vooral op vermoedens veroordeeld geweest is, een goeie advocaat-generaal kan met zo'n dossier heel makkelijk een jury overtuigen van de betrokkenheid en mededaderschap in benderaids en moord op Mendez.

Grappig te lezen dat ze mogelijks wel de infrastructuur hadden om de Bende-overvallen te orchestreren maar daarom hebben ze het nog niet gedaan! Kent er iemand in België een andere infrastructuur die zoiets kan? Met ferme insiderinformatie, BOB'ers naar Colruyt van Halle lokken en terwijl Delhaize overvallen in Beersel en op een vrije radio het tijdstip van de overval in Aalst, de bende van Baasrode, Scherpenheuvel, ... doen afroepen!

6

(13 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Het alibi van Bouhouche en Beijer op de dag van de overval in Aalst is zeer boeiend en vooral de incongruenties en nu lees ik van Albéric Otten, 'een knoeier van een garagist' (zo citeert Hilde Geens in het boek Beetgenomen). Die beweert dat zijn vrouw alleen vrijdag op resto wil uiteten en dus zich vergist en later zijn verklaring bijstelt. Dat is voor mij een duidelijk bewijs dat hij gelogen heeft.

Maar ook interessant en opmerkelijk lees ik dat telkens een Golf GTI of een andere auto achtergelaten wordt en uitgebrand, zijn de 'bruikbare onderdelen' eerst gedemonteerd en dus niet mee opgebrand en vernietigd! Dat is iets typisch voor een garagist die daar hartzeer van heeft. Ik zie gangsters die net lukratieve overvallen gelukt hebben niet het risico pakken om tijd te verliezen van stukken te demonteren. Een stereoinstallatie etc uit een gestolen auto. Het is bizar.

7

(973 replies, posted in 1985)

Op pagina 372 lees ik in Beetgenomen dat ze 3 wapens vonden kort voor de overval in Aalst. En er staat "maar het had er volgens mij niets mee te maken want de wapens lagen niet op een vluchtweg". Wie is is die 'volgens mij' die a priori postulaten maakt? Voorbarige conclusies op grond van veronderstellingen van welke vluchtwegen de bendeleden maken. Wie weet dat? En waarom op die plaats?

Dat is een schoolvoorbeeld hoe rechercheurs fouten maken! Het is niet omdat die wapens ballistisch nog niet gebruikt zijn gebleken da ze der niks mee te maken hebben. Er is nog nooit bij mijn weten in nabijheid van een warenhuis net voor een overval pak wapens gevonden op scherp. Jamais, en dan concluderen dat het er niks mee te maken heeft, zoiets heet idiotie echt. Als je op die level zit ja dan maak je een knoeiboel en lachen daders in hun vuist.

En dan lees ik over een onderzoeksrechter die tabaksverslaafd is en die met klare hersenen analyses moet maken! Heb je al eens een hersenscan gezien van rokers en vergeleken met hersenscans van Alzheimer en canabis- en alcoholverslaafden? Wel als je die hersenscans ziet dan ontsla je alle rokers op recherche, het zijn toxicomanen die zware mentale handicap hebben door die beperkte doorbloeding van verschillende delen van de hersenen.

Bouhouche en Beijer waren niet rokers en niet drinkers, geheel onthouders en zelfs als je stopt met al die toxische stoffen duurt het paar jaar voor je hersenen weer hersteld zijn en normale doorbloeding hebben! Nicotine, alcohol, canbinol, opiaten ze hebben allemaal gemeen dat ze de anandamide receptoren blokkeren, arachidon glycol receptoren, die het natuurlijk 'gelukshormoon' systeem maken samen met serotonine en melatonine. En al die toxische troep belast de lever die erg moet werken om te detoxifieren! Heel het systeem van aandacht is hyperbelangrijk, oog voor details, alertheid, ... En daar is de geheelonthouder koning en de toxicomaan een gehandicapte.

Moest ik een ploeg moeten opstellen om zo'n gekwiekste organisatie en puzzel te ontwarren, smijt ik al alle toxicos in de selectie eruit en ik zou ze initieren in meditatie technieken waardoor ze leren gedachten stopzetten en zich in te loggen in het collectief bewustzijn. Ego en superego transcenderen en vibratorisch bewustzijn activeren, dan sta je een stap voor op daders van zo'n feiten, want waren die getranscendeerd dan zouden ze zo'n daden niet stellen.

8

(10 replies, posted in Hypotheses)

Profiel van draken: in Chinese astrologie houden ze rekening met de maanstand hoofdzakelijk om te bepalen wat de persoonlijkheid van iemand is. 52 is het jaar van de draak, Bouhouche en Bejier waren allebei van '52 , zoals Patrick Haemers, Jean-Luc Dehaene, Mitterand, Jo Colruyt, Putin. Als het jaar van de draak is trachten ze allemaal een kind te hebben in het oosten, want het is bijzondere persoonlijkheid, super intelligent en super ondernemend, hebben een eigen motor, zijn initiatiefnemers, altijd aan zet en een stap voor de anderen, en al hun plannen en fantasieën voeren ze echt uit, ze hebben enorme daadkracht.

Maar ze hebben zwakke plekken: grootheidswaan, door dat ze te veel geconfronteerd zijn met de inferieure domheid rondom menen ze zich superieur en kunnen ze onvoorzichtig worden, de anderen teveel onderschatten. Hadden ze kalibers van Hilde Geens gehad in het onderzoek dan had hij gehangen. Hilde is van het jaar van de haan, en die pikken en pluizen alles uit tot in de nanometer en zijn meestal ook superslim. Nu ik vermoed dat er al veel reageren met "daar geloof ik nie in!" en dat is de grootste fout die onderzoekers maken: 'blind ongeloof' dus onderzoeken we het niet.

Om een onderzoek te slagen, gebruik je alle mogelijke paradigmas, ook die dat je niet op de kakschool geleerd hebt en alles is hypothese en dient geverifieerd worden, en niet links gelaten omdat ik het niet geloof. Geloven doe je alleen als kind in Sinterklaas. Dus die rechercheurs die beweert hebben dat Beijer "niks kon weten van de Bende van Nijvel, dat hij te dom was" die zijn 10 keer dommer dan Beijer en dankzij die mannen hebben ze alle kansen verspeeld om de boel uit te klaren.

Een kaliber dat ik zou ingezet hebben om mee te werken in het onderzoek is Philippe Lacroix, perfect profiel: zeer intelligent, van heyzelfde kaliber als Bouhouche en Beijer, dezelfde 'familie': rat. Ratten en apen zijn draken gewaagd, ook heel ondernemend, Bob Louvigny als hij nuchter is en stopt met roken zou ook in staat zijn doorbraak te maken en zijn inspecteurs Vanderhaegen en Diependael. Ook niet van gisteren... en rechercheurs moeten leren mediteren, de grootste handicap ist 'ego'.

9

(10 replies, posted in Hypotheses)

Het boek Beetgenomen is zeer goed materiaal en daaruit blijken de zware fouten waardoor de daders die ze kennen niet konden gestrikt worden. Vooral de gemiste kans van de garageboxen die Gofinon nagelaten heeft direct open te breken. Hij had ze direct moeten leegmaken en kon daarna nog de hinderlaag behouden en zien wie er aan komt draven! Ik heb Bouhouche en Beijer gezien op de parking van Colruyt Veeweyde in september 85. Ze zaten vanachter in Volkswagen Jetta, vooraan naast kleine chauffeur een reus in beige regenjas. Ze stonden op uitkijk aan het uiteinde van de parking rechtover de hoofdingang van de winkel en tevens van de parking!

Nu hoe ze bij de cel Jumet reageerden toonde toen al hun 'domheid'. Die rijkswachter vroeg me of Volkswagen Jetta met 1 of 2 t's was! Godbille was zo niet, ik ben die gaan opzoeken, een intelligent man. Maar die rechercheurs hun domheid is de troef geweest van Bouhouche en Beijer en vooral dat ze die gasten onderschat hebben. Ik heb ze nooit persoonlijk gekend maar van de analyses die ik hier overal zie kan ik u zeggen dat het de 2 overbegaafde uitermate intelligente super ondernemende wezens zijn en heel de bende troep organiseerden en ik feliciteer ze daarvoor.

Ik zou aan Beijer willen vragen gewoon om het louteringsproces van de nabestaanden van onschuldige slachtoffers te helpen om de waarheid te zeggen, hij is nog ver de enige die het weet. Hij kan toch niet meer veroordeeld worden want is al vrijgesproken, nee? Het zal hem hepen in zijn karma als hij reincraneert... want loontje komt om zijn boontje. Is het in dit leven niet dan in het volgend.

10

(83 replies, posted in 1983)

Een kleine correctie over het relaas van de overval in Halle. Gerant Walter Verstappen was er niet met 2 bedienden zoals geschreven, een van de aanwezigen was Jules Knockaert, was groepschef, dus directe chef van Walter Verstappen. Het waren dikke vrienden. Beiden waren de dag voordien ook samen in de Colruyt Anderlecht Veeweyde die net open ging. Jules Knockaert is daarna ook uit de firma weggegaan.

Moderatie: Vanwege respect voor de slachtoffers heb ik deze reactie aangepast. Er stond ook foute informatie in.