1

(31 replies, posted in Hypotheses)

Beste allen, ik vermoed dat het spoor dat ex-rechercheur Jean-Pierre Adam gevonden heeft heel juist is: de broeders Xavier en Thierry Sliman uit Noord-Frankrijk en restohouder Michel Piro uit Charleroi. De journalisten op RTL hebben een uitstekend interview over gemaakt ... Alles klopt, broers verraden elkaar niet, ene was junkie en schoot erop los, allebei wapenfreaks en zeer goed geïnformeerd over rijkswacht en militaria, herkend op robotfoto al na eerste doe in wapenzaak Dekaise in Waver! Maar niet grondig gecontroleerd! Slimans zijn van Marokkaanse vader en ene is geopereerd aan been en hinkt.

Tussen '83 en '85 waren ze inaktief wegens veroordeeld en opgesloten in Frankrijk voor andere feiten. Ook de interesse in eetwaren die nuttig zijn voor resto, het waren gokkers zoals de conciërge van de Auberge in Beersel. Broers verlinken elkaar niet, en toen Michel Piro verklaard had dat hij ging 'spreken' ivm zaak Julie en Melissa hebben ze hem vermoord en zijn direct de broers Sliman als verdachte, huurdoders in opdracht van de vrouw van Piro geduid, maar bij gebrek aan bewijzen vrijgelaten ... ook een getuige die bendeleden gezicht gezien heeft heeft nu pas de Slimans herkend.

Het proces verbaal van Waver met herkenning door getuige van de robotfoto is nooit in bende dossier gezet, en bleef in Noord-Frankrijk. Puik onderzoek van Jean-Pierre Adam, 't is allemaal veel eenvoudiger dan we dachten, de profilers en verschillende rechercheurs en onderzoekrechters hadden het ook gezegd en hadden de juiste feeling.

2

(31 replies, posted in Hypotheses)

heb net het onderzoek van RTBF naar onderzoeker Jean Pierre Adam, en imho is dit het juiste spoor, na alle hypotheses is dit een simpel spoor dat nooit grondig onderzocht is en dit is t laatste en meest triviale: 1 week na de overval op Dekaise is Xavier Sliman geklikt op gelijkenis robotfoto! Flikken hebben hem gevraagd wat hij die dag deed en geloofden zijn verhaal dat hij bij zijn ouders gaan eten was en hebben nooit huiszoeking en schaduwing uitgevoerd: 27 doden die vermeden hadden kunnen worden!

Ja, gewone slimmen gangsters, zeer goed ingelicht over politie en rijkswacht, kenden alle timings en nummerplaten, Xavier was de wapenfreak met veel breins die mankte en Thierry zijn broer een drugsverslaafde wapenzot. Waren easy shots, hebben 't in Frankrijk eerder gedaan, en als Thierry in '84 opgepakt was een tijdje zijn de overvallen gestopt...
de eerste piste was de juiste, chapeau voor JP Adam, hopelijk leggen onderzoekers hun ego op zij en geven toe dat ze er naast zaten.

Ik zat er ook fel naast, dacht echt dat het gefrustreerde ex-flikken Bouhouche en Beijer waren, maar spoor Sliman is veel realistischer. Dit moet volledig uitgediept worden: DNA etc contacten die ze hadden met wie etc, Xavier en Thierry zijn overleden ... nu kunnen overlevenden en familieleden eindelijk rouwen en weten wie er achter die drieste overvallen zaten.

2 broers uit Charle ville Meziere, die trouwens tijdelijk in België ook waren, alle overvallen situeren zich in buurt van de national 5 van noord Frankrijk tot in België ... een getuige heeft Thierry herkend op foto en op stem, nooit eerder heeft ze iemand herkend op de foto's. De 4 mannen die ik op de parking van de Colruyt gezien heb waren dus flikken die kwamen observeren! Geen gangsters?

3

(1,141 replies, posted in 1985)

Is er nagegaan vanwaar het telefoontje aan de vrije radio kwam met aanvraag vanwege Bende van Hofstade aan de Bende van Nijvel, het nummer 'Te voet naar Scherpenheuvel', nummer te draaien tss 18u45 en 19u15?

4

(26 replies, posted in Vragen)

Waar vind ik foto's van Libert, Elnikoff, Nemry, ...?

5

(44 replies, posted in Westland New Post)

Wie heeft er een foto van Luciano Bender?

6

(527 replies, posted in Hypotheses)

Raf wrote:

Indien er enkele "leden van de ploeg" echte psychopathen waren, dan moet dit in het contact met de anderen zeker opgevallen zijn. Totale gevoelloosheid tov anderen en dergelijke. Ik kan mij niet voorstellen dat een brave huisvader 's avonds even naar zijn "werk" vertrekt om kinderen te vermoorden.

Bekende seriemoordenaars waren tegelijkertijd brave huisvaders... Blijkbaar kennen velen het milgram experiment niet meer, waar personen elektroshocks mogen toedienen, tot letale toe, aan anderen die verkeerde antwoorden geven. De personen die de shocks toedienen, weten niet dat de testonderworpen personen toneelspelers zijn en denken echt dat de elektroshocks waar gebeuren. 'Allen' gaan over tot dodelijke dosissen in deze test: 'iedereen is potentieel killer'.

7

(31 replies, posted in Hypotheses)

Als je ziet hoeveel duidelijke aanwijzingen er zijn tegen Bouhouche en Beijer is het absurd te zien dat Els Clottemans in de parachutemoord met veel minder elementen en vooral op vermoedens veroordeeld geweest is, een goeie advocaat-generaal kan met zo'n dossier heel makkelijk een jury overtuigen van de betrokkenheid en mededaderschap in benderaids en moord op Mendez.

Grappig te lezen dat ze mogelijks wel de infrastructuur hadden om de Bende-overvallen te orchestreren maar daarom hebben ze het nog niet gedaan! Kent er iemand in België een andere infrastructuur die zoiets kan? Met ferme insiderinformatie, BOB'ers naar Colruyt van Halle lokken en terwijl Delhaize overvallen in Beersel en op een vrije radio het tijdstip van de overval in Aalst, de bende van Baasrode, Scherpenheuvel, ... doen afroepen!

8

(17 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het alibi van Bouhouche en Beijer op de dag van de overval in Aalst is zeer boeiend en vooral de incongruenties en nu lees ik van Albéric Otten, 'een knoeier van een garagist' (zo citeert Hilde Geens in het boek Beetgenomen). Die beweert dat zijn vrouw alleen vrijdag op resto wil uiteten en dus zich vergist en later zijn verklaring bijstelt. Dat is voor mij een duidelijk bewijs dat hij gelogen heeft.

Maar ook interessant en opmerkelijk lees ik dat telkens een Golf GTI of een andere auto achtergelaten wordt en uitgebrand, zijn de 'bruikbare onderdelen' eerst gedemonteerd en dus niet mee opgebrand en vernietigd! Dat is iets typisch voor een garagist die daar hartzeer van heeft. Ik zie gangsters die net lukratieve overvallen gelukt hebben niet het risico pakken om tijd te verliezen van stukken te demonteren. Een stereoinstallatie etc uit een gestolen auto. Het is bizar.

9

(1,141 replies, posted in 1985)

Op pagina 372 lees ik in Beetgenomen dat ze 3 wapens vonden kort voor de overval in Aalst. En er staat "maar het had er volgens mij niets mee te maken want de wapens lagen niet op een vluchtweg". Wie is is die 'volgens mij' die a priori postulaten maakt? Voorbarige conclusies op grond van veronderstellingen van welke vluchtwegen de bendeleden maken. Wie weet dat? En waarom op die plaats?

Dat is een schoolvoorbeeld hoe rechercheurs fouten maken! Het is niet omdat die wapens ballistisch nog niet gebruikt zijn gebleken da ze der niks mee te maken hebben. Er is nog nooit bij mijn weten in nabijheid van een warenhuis net voor een overval pak wapens gevonden op scherp. Jamais, en dan concluderen dat het er niks mee te maken heeft, zoiets heet idiotie echt. Als je op die level zit ja dan maak je een knoeiboel en lachen daders in hun vuist.

En dan lees ik over een onderzoeksrechter die tabaksverslaafd is en die met klare hersenen analyses moet maken! Heb je al eens een hersenscan gezien van rokers en vergeleken met hersenscans van Alzheimer en canabis- en alcoholverslaafden? Wel als je die hersenscans ziet dan ontsla je alle rokers op recherche, het zijn toxicomanen die zware mentale handicap hebben door die beperkte doorbloeding van verschillende delen van de hersenen.

Bouhouche en Beijer waren niet rokers en niet drinkers, geheel onthouders en zelfs als je stopt met al die toxische stoffen duurt het paar jaar voor je hersenen weer hersteld zijn en normale doorbloeding hebben! Nicotine, alcohol, canbinol, opiaten ze hebben allemaal gemeen dat ze de anandamide receptoren blokkeren, arachidon glycol receptoren, die het natuurlijk 'gelukshormoon' systeem maken samen met serotonine en melatonine. En al die toxische troep belast de lever die erg moet werken om te detoxifieren! Heel het systeem van aandacht is hyperbelangrijk, oog voor details, alertheid, ... En daar is de geheelonthouder koning en de toxicomaan een gehandicapte.

Moest ik een ploeg moeten opstellen om zo'n gekwiekste organisatie en puzzel te ontwarren, smijt ik al alle toxicos in de selectie eruit en ik zou ze initieren in meditatie technieken waardoor ze leren gedachten stopzetten en zich in te loggen in het collectief bewustzijn. Ego en superego transcenderen en vibratorisch bewustzijn activeren, dan sta je een stap voor op daders van zo'n feiten, want waren die getranscendeerd dan zouden ze zo'n daden niet stellen.

10

(31 replies, posted in Hypotheses)

Profiel van draken: in Chinese astrologie houden ze rekening met de maanstand hoofdzakelijk om te bepalen wat de persoonlijkheid van iemand is. 52 is het jaar van de draak, Bouhouche en Bejier waren allebei van '52 , zoals Patrick Haemers, Jean-Luc Dehaene, Mitterand, Jo Colruyt, Putin. Als het jaar van de draak is trachten ze allemaal een kind te hebben in het oosten, want het is bijzondere persoonlijkheid, super intelligent en super ondernemend, hebben een eigen motor, zijn initiatiefnemers, altijd aan zet en een stap voor de anderen, en al hun plannen en fantasieën voeren ze echt uit, ze hebben enorme daadkracht.

Maar ze hebben zwakke plekken: grootheidswaan, door dat ze te veel geconfronteerd zijn met de inferieure domheid rondom menen ze zich superieur en kunnen ze onvoorzichtig worden, de anderen teveel onderschatten. Hadden ze kalibers van Hilde Geens gehad in het onderzoek dan had hij gehangen. Hilde is van het jaar van de haan, en die pikken en pluizen alles uit tot in de nanometer en zijn meestal ook superslim. Nu ik vermoed dat er al veel reageren met "daar geloof ik nie in!" en dat is de grootste fout die onderzoekers maken: 'blind ongeloof' dus onderzoeken we het niet.

Om een onderzoek te slagen, gebruik je alle mogelijke paradigmas, ook die dat je niet op de kakschool geleerd hebt en alles is hypothese en dient geverifieerd worden, en niet links gelaten omdat ik het niet geloof. Geloven doe je alleen als kind in Sinterklaas. Dus die rechercheurs die beweert hebben dat Beijer "niks kon weten van de Bende van Nijvel, dat hij te dom was" die zijn 10 keer dommer dan Beijer en dankzij die mannen hebben ze alle kansen verspeeld om de boel uit te klaren.

Een kaliber dat ik zou ingezet hebben om mee te werken in het onderzoek is Philippe Lacroix, perfect profiel: zeer intelligent, van heyzelfde kaliber als Bouhouche en Beijer, dezelfde 'familie': rat. Ratten en apen zijn draken gewaagd, ook heel ondernemend, Bob Louvigny als hij nuchter is en stopt met roken zou ook in staat zijn doorbraak te maken en zijn inspecteurs Vanderhaegen en Diependael. Ook niet van gisteren... en rechercheurs moeten leren mediteren, de grootste handicap ist 'ego'.