Re: Erps-Kwerps: 22 September

De link tussen deze diefstal en Dominique Salesse wordt besproken in het boek Beetgenomen. Zie deze post van Ben in het topic over Salesse.

102

Re: Erps-Kwerps: 22 September

Ben wrote:

"(...) In aansluiting hierop past het om te vermelden dat leden van de gerechtelijke politie ooit tegen de pers hebben verklaard dat zij 'bij de GP' (hun korps dus) werden geboycot toen ze het spoor wilden volgen van een (mogelijke) getuige (wellicht zelfs een medeplichtige, nl. een bewaker van de parking van d'Ieteren te Erps-Kwerps) van de diefstal van de Golf GTI die werd gebruikt bij de overval op de Delhaize in Overijse op 27 september 1985 (*)."

Bron: Eindverslag tweede Bendecommissie.

Deze bewaker is hoogstwaarschijnlijk een zekere "Van Biesen". (*) In de Terzake-reportages uit 1996 over de Bende van Nijvel geeft Jan Flour - afgevaardigd beheerder van de bewakingsfirma Securitas - meer informatie over deze man.

Securitas vindt de diefstal van de VW Golf zo vreemd dat ze beslissen om een verklaring af te leggen bij de rijkswacht. Een aantal jaren na de diefstal wordt Jan Flour door de GP gecontacteerd. Er wordt een verband gelegd tussen de Bende van Nijvel en diefstal in Erps-Kwerps en er worden vragen gesteld over de bewaker die toen dienst had, een zekere Van Biesen. Jan Flour vertelt dat "men zich meer dan vragen kan stellen over de manier waarop de bewaker zich die nacht van zijn taak heeft gekweten, er zijn zelfs sporen van medeplichtigheid van de kerel".

Deze man is op een bepaald moment spoorloos verdwenen. Hij is een ex-paracommando en wordt door Jan Flour omschreven als zeer groot van gestalte en met een blonde haarkleur.

(*) De reportage bevat geen ondertitels. De juiste schrijfwijze van zijn naam weet ik dus niet.

Tiens wrote:

Christian Claire was 100% zeker betrokken tot deze diefstal. Actief op het terrein zelf op deze dag of passief door de dieven te tippen met de onontbeerlijke informatie.

Christian Claire is een van zijn vele valse namen maar de CWB weet uiteraard wie dit was. Of is, want hij leeft nog steeds.

Bedoel je deze Van Biesen?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

103

Re: Erps-Kwerps: 22 September

We kunnen ons blind staren op Christian Claire of Van Biesen of Van Bezien en in zekere mate is die persoon belangrijk omdat hij groot en blond is en para Maar ... wie of wat was Securitas? Niet meer of niet minder dan een CIA antenne met als oprichter een man die behoorde tot de SDRA ...? En waarom zouden ze bij de GP geboycot zijn? De dag dat Martine Michel dit kan bewijzen is de Bende opgelost. Kan ze dit bewijzen? Natuurlijk niet.