11

Re: BURAFEX

"Outre Latinus, plusieurs autres personnes étaient également la base de ce regroupement, il y avait en fait un nombre assez conséquent personnes dont je vous founirai la liste, liste que j’ai déjà transmise à Madame Lyna. Cette liste reprend en fait tous les responsables qui étaient regroups dans le BURAFEX, d'où émanaient tous les ordres des missions exécutées par la base. Au sujet du dit BURAFEX était structuré de plusienrs bureaux qui s'ignoraient les uns des autres par souci de discrétion entre le membres, ce qui constituait la sécurité même du mouvement, ce dans le même type que le WNP."

"Concernant les subventions du WNP, tout ce que je pui dire c'est qu'il fallait plusieurs centaines de milliers de francs par moi pour faire fonctionner l'organisation, et que c'est argent pouvait proveni selon moi du baron de Bonvoisin car c'était la seule personne qui me paraissai assez riche pour cela. Au sujet de la structure d'ensemble, je puis vous préciser que Latinus était le CSRS (Chef de la sûreté et du renseignements et de la sécurité). Il était l'aiguillage entre le BURAFEX et la base."

Bron: Verhoor Michel Libert | 9 april 1986

Ter info: In het verhoor staat BURAFLEX i.p.v. BURAFEX. Ik heb het in de tekst hierboven verbeterd.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

12

Re: BURAFEX

patrick111 wrote:

Er is een Paul Delaunoy, een kinesitherapeut uit Court-Saint-Étienne en vriend van Paul Latinus.

Deze persoon zou volgens Guy Van Vinck niet betrokken zijn geweest bij de organisatie van Latinus:

"Parmi les autres connaissances de Paul, il y a un certain Paul Delaunoy de Court-st-Etienne. C'est un kinésithérapeute. Cette personne, à ma connaissance, n'a jamais fait partie du mouvement de Paul Latinus."

Bron: Verhoor Guy Van Vinck | 17 april 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

13

Re: BURAFEX

Terug naar België van de jaren 1980. De internationale criminele organisatie die de marsbevelen  uitschreef voor Westland New Post was Burafex, het mysterieuze Bureau des Affaires Exterieurs. Bij deze vreemde organisatie maakte een Vlaamse magistraat de intrigerende kanttekening: '… zou dader van Aalst zijn. = in het kader van Ordres de Mission voor Burafex via BKA', waarbij BKA enkel kon staan voor Bundes Kriminalamt.

Wat had de Duitse politie met BURAFEX te maken? Een insider die beweerde zeer dicht te hebben gestaan bij de security van BURAFEX, hield vol dat de geheimzinnige Fins-Zweeds-Amerikaanse 'graaf' Carl Magnus Torsten Armfelt het hoge woord voerde binnen die groep. Armfelt, die meerdere schuilnamen gebruikte, werd in verband gebracht met de WACL, de CIA en met het Gladioachtige netwerk Sveaborg, dat hij had opgestart in Scandinavië. Armfelt werkte in Nederland samen met Interdoc, een antilinks informatiebureau van het type Aginter Press. Hij kende CIA-baas Colby, was militair adviseur geweest van Chiang Kai Shek en onderhield ook contacten met Oliver North.

De informant sloot niet uit dat WNP en zelfs de CCC door Armfelt waren opgezet om 'in tijden van nood het land te destabiliseren'. De insider was trouwens niet de enige bron die beweerde dat de CCC in realiteit uit hetzelfde vaatje tapte als WNP en dat Latinus achter beide zat. Het klonk best wel logisch. Destabilisatie door terreur van zowel pseudolinks als ultrarechts. Het was Armfelt geweest, beweerde de informant, die de vlucht van Laitnus naar Chili had betaald.

Bron: De elite van de macht, de macht van de elite | Walter Baeyens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

14

Re: BURAFEX

Spreker merkt voorts op geruchten te hebben opgevangen als zou het WNP overkoepeld geweest zijn door een structuur die BURAFEX heette. Aan het hoofd van die structuur zouden prominenten van de CEPIC, een rijkswachtkolonel en iemand uit de entourage van baron de Bonvoisin gestaan hebben. Getuige kan een en ander echter des te minder bewijzen daar alle vermoedelijke leden van die structuur ontkennen er lid van te zijn geweest en zelfs het bestaan ervan loochenen.

Wel heeft de laatstgenoemde persoon, die begin de jaren 80 lid was van een ministerieel kabinet, toegegeven dat hij Latinus, Libert en Barbier kende en met hen de oprichting van een Orde van Teutoonse Ridders heeft besproken, evenwel zonder te vermoeden dat het hier ging om de WNP.

Bron: Getuigenis Gérard Rogge | Eerste Bendecommissie

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

15

Re: BURAFEX

Verder had Latinus ook contacten met buitenlandse organisaties en prominenten. Hoewel hij nooit uitweidde over zijn opdrachtgevers, zien we soms een glimp van zijn grote netwerk. Het is hier dat we voor het eerst de naam zien opduiken van Otto von Habsburg. Het is een piste die nooit onderzocht is geweest. De naam komt zelf niet voor in beide Bendecommissie of andere literatuur. Bouten is de enige die zijn naam opmerkt, maar linkt hem niet aan het anticommunistische netwerk.

Volgens Bouten had BURAFEX een hoofdkwartier in Keulen dat geleid werd door Otto von Habsburg. Over BURAFEX hadden we het reeds in vorig hoofdstuk. Het zou een soort van generale staf geweest zijn die de buitenlandse zaken van de WNP behartigde en dus in contact stond met gelijkaardige organisaties in het buitenland (cfr. supra).

Het was Frédéric Saucez, WNP-lid, die von Habsburg vermeldde in een verhoor: “Il est exact que je fais partie depuis 1981 du group WNP ou WNSD Orde des Chevaliers Teutoniques, ce dernier étant censé dirigé le tout est à pour Grand Maitre Otto von Habsburg”

Otto von Habsburg krijgt in het doctoraat van Schrijvers heel wat aandacht. “Die figuur is ondubbelzinnig als extreemrechts te bestempelen en behoorde tot de ultra-katholieke strekking binnen het netwerk. Met het door hem opgerichte Centre Européen de Documentation et d’Information (CEDI) vertakte het web zich tot in de hoogste regionen van de uiterst rechtse politiek in Europa.”

(...) Von Habsburg had verregaande banden met al wat rechts, katholiek en rijk was. En blijkbaar schakelde ook de WNP zich in dit netwerk in. Eén verklaring van een WNP-lid zegt natuurlijk weinig, maar het is opvallend dat er nooit onderzoek naar werd gedaan.

Bron: De Westland New Post: Pop-up van een veranderende samenleving? (thesis) | Lander Van de Sompel | 2017

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: BURAFEX

Heeft niemand in al die jaren al gelezen dat BURAFEX met Zuid-Amerika te maken heeft en dat een zekere Michel Naro het contact van Latinus was samen met De Lombaerde die blijkbaar ook iets met Zuid Amerika van zien heeft! Zelfs een deel van de financiering van WNP kwam van Zuid Amerika via De Lombaerde.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

17

Re: BURAFEX

» tueriesdubrabant.1fr1.net

Zoals in de post van Ben terecht opgemerkt, zeer terecht opgemerkt indien u het mij zou vragen, een piste die NOOIT onderzocht werd.

"Verder had Latinus ook contacten met buitenlandse organisaties en prominenten. Hoewel hij nooit uitweidde over zijn opdrachtgevers, zien we soms een glimp van zijn grote netwerk. Het is hier dat we voor het eerst de naam zien opduiken van Otto von Habsburg. Het is een piste die nooit onderzocht is geweest. De naam komt zelf niet voor in beide Bendecommissie of andere literatuur. Bouten is de enige die zijn naam opmerkt, maar linkt hem niet aan het anticommunistische netwerk."

Het extreem rechtse, ultrakatholieke, het deel van onze maatschappij dat net onder God stond, ... daar mocht niet aan geraakt worden.

In de link hierboven zien we een foto van de leden van CEDI met Franco.

‘Gefeliciteerd met de verjaardag van uw staatsgreep’

Koningin Fabiola koesterde een ‘grote affectie’ voor Franco. Dat schrijft historica Anne Morelli in een nieuw boek op basis van brieven die ze vond in de persoonlijke archieven van de Spaanse dictator en het koninklijk paleis in Madrid. ‘Fabiola en Boudewijn waren nauw bevriend met Franco. Ze zagen een zielsverwant in hem.’

Bron: 20 Februari 2015 | Wim Dehandschutter

Zou het eigenlijk toeval zijn dat Fabiola aan Boudewijn gekoppeld werd of speelden zelfs hierin politieke motieven een rol?

Ook in Belgie werden er plannen gesmeed voor een staatsgreep die uiteindelijk niet doorging. Bleven al de betrokkenen daarna bij de pakken zitten of werden er toch nog plannen gesmeed in die richting zij het onder een andere vorm?

Dat was alleszinds de analyse van een paar kolonels van het leger van wie er aan één gevraagd werd mee te doen met hetgeen later "Bende aanslagen" zou worden genoemd. Deze bende aanslagen zijn met quasi zekerheid niet de opsomming van de aanslagen zoals we ze nu kennen.

Zoals forumlid Etienne hier schreef hebben we een "warboelspecialist" nodig om het geheel te ontrafelen. Mocht ik zo'n team van warboelspecialisten mogen samenstellen, Willy Acke en Walter De Bock zouden er zeker bij geweest zijn. En ook Jean Claude Marlair en een aantal kolonels. Misschien zelfs een aantal forumleden en zeker ook een paar historici. Maar zeker geen politiekers zoals in de Bendecommissie. Zowat alle politieke partijen hadden boter op hun hoofd. En zowat alle magistraten die het onderzoek moesten leiden hadden zeer nauwe politieke banden.

Misschien had ik deze post beter onder het topic "Wat denken jullie" geplaatst. Maar wat denk ik eigenlijk? Simpel. Het gaat mijn verstand en mijn kennis van de zaken te boven. Beweren dat Beijer en Bouhouche dit geniale plan bedachten, laat me niet lachen.

Ik krijg het op mijn zenuwen van het feit dat we blijven vissen in de vijver van de kleine criminelen die mochten meedoen aan een plan dat ze zelf niet kenden. Het zijn de kleine soldaten die de vijand moeten neerschieten terwijl de Poetins van deze wereld ondertussen in hun prachtige paleizen of kastelen blijven verder leven.

Re: BURAFEX

fenix wrote:

Ik krijg het op mijn zenuwen van het feit dat we blijven vissen in de vijver van de kleine criminelen die mochten meedoen aan een plan dat ze zelf niet kenden.

Dit is wel niet belangrijk, maar zo denk ik er ook over, Foenix. Enkele ideetjes i.v.m. Burafex en Armfelt:

Armfelt

  • Cia man. Extreemrechtse communistenvreter

  • Krijgt orders van staatssecretaris Alexander Haig en CIA-baas William Casey

  • Hoofd van Burafex. Bureau des affaires exterieures

  • BKA Bundeskriminalamt geeft de bevelen.

  • Burafex geeft bevelen aan WNP

  • Beschermt Bouhouche

  • 22 december vertrekt hij haastig uit Knokke. Het hoofdstuk van de Strategie van de Spanning is afgesloten. De Bende van Nijvel en de CCC bestaan niet meer. Armfelt gaat op pensioen naar Canada. Verdacht van moord op Olaf Palme

  • Carl Armfelt, was samen met Jean Bougerol en Jacques van Ypersele de Strihou de oprichter van de ‘echte’ groep G, met Madani Bouhouche als een van de leiders.

19

Re: BURAFEX

Heb al je posts nog eens herlezen thomas2 en inderdaad, wij zitten plusminus op dezelfde lijn.

Bij het nalezen tenslotte van mijn eigen post denk ik dat ik nog één ding moet verduidelijken. Ik had het over extreem rechts en ultra katholiek. Om "verwarring" te voorkomen nog eens opnieuw het exteem rechts waar ik het over heb. En om te voorkomen dat men gaat denken aan figuren a la Dries Van L.

"Het was dus nodig de term ‘extreemrechts’ te herdefiniëren. Extreemrechts in de betekenis van fascisme is een populistische massabeweging, anti-elitair, anti-establishment, anti-intellectueel, die gaat voor één grote autoritaire leider en de volledige uitholling van het democratisch bestel. Ook in de naoorlogse extreemrechtse partijen zie je eenzelfde invulling en streven. Bovendien hebben haast al die partijen hun roots in de collaboratie. Maar wat met mijn elite? Wat met mijn protagonisten, die zich doorgaans ver hielden van partijpolitieke beslommeringen?"

"In notulen van vergaderingen, briefwisselingen en speeches sijpelde glashelder door waar deze elite echt voor stond. Het vooropstellen van een hiërarchische onwrikbare maatschappelijke ordening vormde een rode draad bij mijn protagonisten. Als je dit consequent vertaalt naar een reële maatschappelijke ordening, wordt duidelijk dat die onverzoenbaar is met een democratisch georganiseerde samenleving. Hierin openbaart zich wel degelijk een extreemrechts gedachtegoed."

» lavamedia.be (erg goed artikel trouwens)

Conclusie: "Neem nooit zomaar iets aan voor waarheid, achter elk beeld zit een andere werkelijkheid die dat beeld juist tracht te verhullen."

Altijd opnieuw werden of worden we beetgenomen. Niet terzake maar vandaag een goed voorbeeld in het nieuws ivm Herman Decroo die besliste zijn "bonuspensioen" aan een stichting tegen kanker te geven. Mooi initiatief zou je dan denken. Geen woord over het feit dat je op die manier 50 procent kan recupereren via je belastingen. (Of toch een groot deel.) De vos mag dan al geld verliezen, zijn streken verliest hij nooit.

Om het met zijn eigen woorden te zeggen: "Als je structureel moet twijfelen aan hen die de wet doen volgen, dat is het einde van het systeem".

Herman De Croo (Open VLD) hoopt nog altijd dat de waarheid over de Bende van Nijvel aan het licht komt. Als dat niet zo is, zou zijn fundamentele vertrouwen in het systeem "aan het wankelen kunnen komen", zegt hij daarover in "Terzake". De Croo was minister ten tijde van de Bende van Nijvel.

Volgens mij zijn we aan het wankelen. Ten voordele van het nieuwe extreem rechts.

Re: BURAFEX

Mijn gedacht!