1

(149 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Schrijnend dat Francis' ouders nooit de kans hebben gekregen om hun zoon een waardige begrafenis te geven. Vader Henri stierf in 2012 en Elvire Zwarts (née Cochet), vrouw van Henri en moeder van Francis overleed in juni vorig jaar.

2

(437 replies, posted in Bende Haemers)

Indien overheidsdiensten, na de arrestaties van Haemers op 30 juni 1981 en op 15 oktober 1986, hun meetwerk correct hebben uitgevoerd, zou hij 189 cm groot moeten zijn geweest.

3

(93 replies, posted in Gladio)

Nine individuals indicted for attempted homicide, false testimony: public prosecutor's office

"As announced in a press release on Wednesday morning, the public prosecutor's office has indicted nine further individuals in the ongoing Bommeleeër affair.

The investigating magistrate saw a total of ten suspects between mid-May and mid-July, according to the press release. One of the suspects, the former head of the Gendarmerie's mobile brigade, Bernard Geiben, was not indicted following the judge's decision.

The Bommeleeër affair concerns a series of bomb attacks in Luxembourg during the 1980s. Whilst the judge found Geiben innocent, the nine other suspects have been accused of being involved in the affair. Five former leaders of the Grand Ducal Gendarmerie have been accused of being perpetrators or accomplices of the attacks following the attack of 19 October 1985 targeting the courts in Luxembourg.

The press release claimed that the subsequent attacks of 9 November 1985, 10 November 1985, 30 November 1985, 2 December 1985, 16 February 1986, and 25 March 1986 occurred thanks to the 'protection, advice, and direction' of the five accused. The five will be tried for attempted homicide, assault and battery, arson, and violating a number of laws concerning distributing electric energy and the use of weapons and munitions. The five accused will also respond to accusations of false testimony in criminal matters and obstructing the justice in events after 10 July 2011.

A further three former investigators for public safety have also been indicted for false testimony in criminal matters concerning the surveillance of Geiben in Brussels. A final former member of the Gendarmerie's mobile brigade has also been indicted for false testimony in criminal matters, concerning his declarations about the attack on the casemates beneath the Plateau de Saint Espril on 5 July 1985.

The public prosecutor's office explained that the investigating team charged with the file carried out a multitude of additional reports, writing a total of 103 separate reports. The number does not count summarising reports and verifications that took place abroad.

The investigation will continue and the public prosecutor's office highlighted that at the current stage, it is 'premature' to see the case go to trial. The indicted individuals remain presumed innocent until proven guilty."

Bron » RTL Today | 25 juli 2019

4

(154 replies, posted in Robotfoto's)

Bij zowel de feiten in Aalst, als in Ohain er getuigenissen zou er - volgens getuigen - sprake zijn van daders die - bij vlagen - in een "Arabisch-klinkende taal" communiceerden.

Men vraagt zich natuurlijk af welke argumenten en/of aantoonbare feiten - buiten zijn gestalte en moedertaal - van Ali Aarrass een interessante kandidaat-verdachte maken.

5

(154 replies, posted in Robotfoto's)

“Reus van Bende van Nijvel zit in buitenlandse cel en kan binnen één jaar vrijkomen”

“De vermoedelijke Reus van de Bende Van Nijvel zit momenteel een gevangenisstraf uit in het buitenland.” Die piste over ’s lands grootste onopgehelderde misdaad waarbij 28 slachtoffers vielen, werd twee jaar geleden al aan het gerecht gemeld door een hoge federaal ambtenaar gespecialiseerd in terrorisme. Het parket onderzocht één en ander maar dat leidde tot hiertoe niet tot een doorbraak. Advocaat Peter Callebaut, die verschillende nabestaanden van slachtoffers verdedigt, eist dat het parket dit nieuwe spoor grondiger onderzoekt. “Hij kan binnen één jaar al vrijkomen. Dat is angstwekkend.”

De nieuwste piste die stelt dat de “Reus van de Bende” in een buitenlandse cel zit, komt van een hoog federaal ambtenaar met specialisatie terrorisme die jaren geleden zelf op onderzoek trok. “De man is op de hoogte van veel terreurzaken”, zegt Peter Callebaut, advocaat van verschillende slachtoffers die kennis kreeg van deze aangifte. “Hij is zowat het levende staatsgeheugen als het over grote terreurdossiers gaat. Hij heeft er heel wat meegemaakt.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Zakenman die overhoop lag met VDB bestelde ontvoering”

Maandag is het dertig jaar geleden dat de bende van Patrick Haemers ex-premier Paul Vanden Boeyenants ontvoerde. “Haemers vertrouwde me destijds toe dat hij op zijn proces zou verklappen wie hem de opdracht had gegeven. Een zakenman die met VDB in de clinch lag”, zegt Etienne Delhuvenne (67), meer dan tien jaar de advocaat van Le Grand Blond.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

7

(135 replies, posted in Westland New Post)

https://i.imgur.com/Rdbnb71.png

8

(26 replies, posted in Nieuws)

Amerikaanse seriemoordenaar gearresteerd na zoektocht van 42 jaar

Na een zoektocht van meer dan veertig jaar is de Amerikaanse politie er woensdag in geslaagd een 72-jarige seriemoordenaar te arresteren. De voormalige politieagent zou 12 moorden en minstens 50 verkrachtingen op zijn geweten hebben.

De intussen bejaarde man terroriseerde in de jaren zeventig en tachtig onder meer Sacramento, de hoofdstad van de staat Californië. Ook in het zuiden van de staat maakte hij meerdere slachtoffers.

De dader raakte bekend als de ‘Golden State Killer’, naar de bijnaam van Californië. Maar hij werd ook de ‘East Area Rapist’ en de ‘Original Night Stalker’ genoemd. Speurders noemen de moorden die hij pleegde ‘de gruwelijkste zaken die ze ooit moesten onderzoeken’.

Na 42 jaar is hij dan toch ontmaskerd. De seriemoordenaar blijkt nu Joseph James DeAngelo te heten, is intussen 72 jaar oud en woonde al die tijd nog steeds in Sacramento. De speurders konden de identiteit van de dader bevestigen door zijn DNA-materiaal te vergelijken met sporen die op de plaatsen delict waren verzameld. Al die tijd hadden ze slechts enkele vage robotfoto’s, gemaakt op basis van onder meer de getuigenis van een vrouw die aan hem wist te ontsnappen.

DeAngelo werd gearresteerd en kan niet op borgtocht vrijkomen. Er werden hem alvast twee moorden ten laste gelegd.

Bron: » De Standaard | 25 April, 2018

9

(60 replies, posted in Andere feiten)

https://i.imgur.com/I9KJN6J.png

Bron: De Beverse Klok | 24 November, 2017

10

(60 replies, posted in Andere feiten)

Nieuw spoor in zaak van vermoorde rijkswachter. “Ik leverde het wapen voor de moord op De Vleeschauwer”

Er is een nieuw spoor in de 22 jaar oude zaak van de vermoorde rijkswachter Peter De Vleeschauwer uit Lokeren. Net als in de zaak van de Bende van Nijvel kwam het spoor er na de “biecht” van een mogelijke betrokkene, die inmiddels overleden is. Ex-para Antoin G. zou een jaar geleden aan een vriend hebben opgebiecht dat hij het moordwapen geleverd heeft. Tijdens een huiszoeking bij G. werd alvast “een oud wapen” gevonden.

Naast de zaak van de Bende van Nijvel is de dood van rijkswachter Peter De Vleeschauwer het tweede grote onopgeloste moordmysterie in dit land. In 1996 werd de toen 37-jarige man ontvoerd terwijl hij in de kazerne van Sint-Niklaas zijn nachtdienst klopte. Het lichaam is nadien teruggevonden in de Schelde. De Vleeschauwer was vermoord met een nekschot. Verschillende mensen zijn in het verleden verdacht geweest en er waren allerhande theorieën. Maar tot op vandaag is de zaak onopgelost gebleven. Alle sporen liepen dood.

Tot nu. Goed één jaar geleden zou ex-para Antoin G. een vriend bij hem thuis uitgenodigd hebben om hem een pistool te tonen dat niet goed werkte. De vriend, een wapenkenner, ging mee en vroeg of hij het haperende pistool niet mocht kopen.

“Antoin barstte daarop plots in tranen uit”, zo blijkt uit de getuigenis van de vriend. “Hij snotterde en riep: Ik verkoop geen wapens meer. Ik heb er ooit eens een van de hand gedaan en daarmee hebben ze die rijkswachter vermoord.”

De vriend stapte met de biecht van de ex-para naar de politie. “Omdat ik de indruk had dat er een last van Antoin zijn schouders was gevallen. Dat hij hulp zocht”, klonk het. Op het politiekantoor beloofde men dat men het één en ander zou onderzoeken. Maar dat gebeurde niet meteen. Wellicht vond men de verklaring van Antoin G. destijds niet geloofwaardig.

Tweede keer, goede keer

Op 7 november 2017, goed twee maanden geleden, overleed Antoin G. (66) vrij onverwacht. Een natuurlijke dood, zo vernamen we. De vriend stapte opnieuw naar het politiekantoor en nu besliste men toch om een huiszoeking te doen in het huis van de ex-para. Daar vonden speurders een verdacht wapen.

Een belangrijk nieuw spoor in een zaak die al jaren voor geen meter meer vooruit gaat. Al wil dit niet zeggen dat de mysterieuze moordzaak hiermee binnen afzienbare tijd is opgelost. Het is nog lang niet zeker of het gevonden wapen inderdaad het moordwapen is. Als dat wel het geval zou zijn, zouden de moordenaars het wapen na de moord terug aan de ex-para gegeven hebben. Dat is niet onmogelijk, maar ligt ook niet voor de hand. Antoin G. zelf is overleden; aan hem kan het niet meer gevraagd worden. Voor zover geweten heeft hij de wapenhistorie alleen tegenover de vriend opgebiecht. Dat laatste is overigens een merkwaardige parallel met het Bende-onderzoek. Ook daar is de vermoedelijke Reus Christiaan Bonkoffsky overleden na bekentenissen aan zijn broer.

Er is nog een bijkomend probleem in deze zaak. Voor zover geweten is de kogel waarmee de rijkswachter is doodgeschoten nooit teruggevonden. De unieke afdruk die elk wapen nalaat op een afgevuurde kogel kan dus niet worden nagegaan.

Kogel vermist

Het parket-generaal van Gent, dat het onderzoek voert, wou gisteren geen enkele commentaar kwijt over de nieuwe ontwikkeling. “Op vraag van de onderzoeksrechter kunnen we echt niks kwijt”, zegt procureur-generaal Erwin Dernicourt.

Een familielid van G. bevestigde gisteren wel het één en ander. “We weten van de huiszoeking en zo. Na de dood van Antoin is zijn huis inderdaad verzegeld geweest. We hebben ons altijd afgevraagd wat er toch aan de hand kon zijn en vreesden een duistere zaak. De politie wou echter niets vertellen. Inmiddels is de woning opnieuw vrijgegeven.”

Bron: Het Nieuwsblad | 9 januari 2018