1

(55 replies, posted in Andere)

Onderzoek naar Bende van Nijvel: munitie en granaat gevonden bij ex-Brusselse gangster in Frankrijk

In het onderzoek naar de bende van Nijvel hebben speurders gisteren in Zuid-Frankrijk een huiszoeking uitgevoerd bij de voormalige Brusselse gangster Francis V. (57). Er zou munitie en een granaat aangetroffen zijn. Hij mocht na ondervraging beschikken.

Het profiel van Francis V. interesseert de speurders al langer. Hij is ongeveer 2 meter groot en mankt. Zoals bekend verklaarden getuigen van de overval op de Delhaize in Aalst dat één van de daders mankte. Volgens Francis V. mankt hij door een auto-ongeval. Van Francis V. werd gezegd dat hij heel dicht bij extreemrechts stond – een milieu dat de speurders al langer interesseert. In 1991 kreeg Francis V. samen met een andere gangster levenslang voor de dood van twee diamantairs.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Onderzoek naar Bende leidt naar Frankrijk

De Franse politie heeft donderdag op vraag van onderzoeksrechter Martine Michel, die het onderzoek naar de Bende van Nijvel leidt, een huiszoeking gedaan bij (ex)-gangster Francis V (57). Hij verblijft al een hele tijd in Zuid-Frankrijk.

Volgens onze informatie werden munitie en een granaat gevonden. Maar V. werd na verhoor weer vrijgelaten. Waarom de speurders exact bij V. zijn langsgegaan, is onduidelijk.

Het federaal parket wil geen commentaar kwijt.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Onderstaand een podcast-interview met de auteur van het boek. Kennelijk is hij op de hoogte over de speculatie over zijn identiteit en oogt hij het nodig te bevestigen dat met Charles Maurice om een pseudoniem gaat. De auteur vertelt dat hij werkzaam is als raadsman en dat hij nooit in Europa gewoond heeft. 'Charles' voegt er nog aan toe dat hij wél door Europa gereisd heeft als deel van zijn onderzoek.

» YouTube

3

(149 replies, posted in Bouhouche & Beijer)

Schrijnend dat Francis' ouders nooit de kans hebben gekregen om hun zoon een waardige begrafenis te geven. Vader Henri stierf in 2012 en Elvire Zwarts (née Cochet), vrouw van Henri en moeder van Francis overleed in juni vorig jaar.

4

(443 replies, posted in Bende Haemers)

Indien overheidsdiensten, na de arrestaties van Haemers op 30 juni 1981 en op 15 oktober 1986, hun meetwerk correct hebben uitgevoerd, zou hij 189 cm groot moeten zijn geweest.

5

(93 replies, posted in Gladio)

Nine individuals indicted for attempted homicide, false testimony: public prosecutor's office

"As announced in a press release on Wednesday morning, the public prosecutor's office has indicted nine further individuals in the ongoing Bommeleeër affair.

The investigating magistrate saw a total of ten suspects between mid-May and mid-July, according to the press release. One of the suspects, the former head of the Gendarmerie's mobile brigade, Bernard Geiben, was not indicted following the judge's decision.

The Bommeleeër affair concerns a series of bomb attacks in Luxembourg during the 1980s. Whilst the judge found Geiben innocent, the nine other suspects have been accused of being involved in the affair. Five former leaders of the Grand Ducal Gendarmerie have been accused of being perpetrators or accomplices of the attacks following the attack of 19 October 1985 targeting the courts in Luxembourg.

The press release claimed that the subsequent attacks of 9 November 1985, 10 November 1985, 30 November 1985, 2 December 1985, 16 February 1986, and 25 March 1986 occurred thanks to the 'protection, advice, and direction' of the five accused. The five will be tried for attempted homicide, assault and battery, arson, and violating a number of laws concerning distributing electric energy and the use of weapons and munitions. The five accused will also respond to accusations of false testimony in criminal matters and obstructing the justice in events after 10 July 2011.

A further three former investigators for public safety have also been indicted for false testimony in criminal matters concerning the surveillance of Geiben in Brussels. A final former member of the Gendarmerie's mobile brigade has also been indicted for false testimony in criminal matters, concerning his declarations about the attack on the casemates beneath the Plateau de Saint Espril on 5 July 1985.

The public prosecutor's office explained that the investigating team charged with the file carried out a multitude of additional reports, writing a total of 103 separate reports. The number does not count summarising reports and verifications that took place abroad.

The investigation will continue and the public prosecutor's office highlighted that at the current stage, it is 'premature' to see the case go to trial. The indicted individuals remain presumed innocent until proven guilty."

Bron » RTL Today | 25 juli 2019

6

(154 replies, posted in Robotfoto's)

Bij zowel de feiten in Aalst, als in Ohain er getuigenissen zou er - volgens getuigen - sprake zijn van daders die - bij vlagen - in een "Arabisch-klinkende taal" communiceerden.

Men vraagt zich natuurlijk af welke argumenten en/of aantoonbare feiten - buiten zijn gestalte en moedertaal - van Ali Aarrass een interessante kandidaat-verdachte maken.

7

(154 replies, posted in Robotfoto's)

“Reus van Bende van Nijvel zit in buitenlandse cel en kan binnen één jaar vrijkomen”

“De vermoedelijke Reus van de Bende Van Nijvel zit momenteel een gevangenisstraf uit in het buitenland.” Die piste over ’s lands grootste onopgehelderde misdaad waarbij 28 slachtoffers vielen, werd twee jaar geleden al aan het gerecht gemeld door een hoge federaal ambtenaar gespecialiseerd in terrorisme. Het parket onderzocht één en ander maar dat leidde tot hiertoe niet tot een doorbraak. Advocaat Peter Callebaut, die verschillende nabestaanden van slachtoffers verdedigt, eist dat het parket dit nieuwe spoor grondiger onderzoekt. “Hij kan binnen één jaar al vrijkomen. Dat is angstwekkend.”

De nieuwste piste die stelt dat de “Reus van de Bende” in een buitenlandse cel zit, komt van een hoog federaal ambtenaar met specialisatie terrorisme die jaren geleden zelf op onderzoek trok. “De man is op de hoogte van veel terreurzaken”, zegt Peter Callebaut, advocaat van verschillende slachtoffers die kennis kreeg van deze aangifte. “Hij is zowat het levende staatsgeheugen als het over grote terreurdossiers gaat. Hij heeft er heel wat meegemaakt.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Zakenman die overhoop lag met VDB bestelde ontvoering”

Maandag is het dertig jaar geleden dat de bende van Patrick Haemers ex-premier Paul Vanden Boeyenants ontvoerde. “Haemers vertrouwde me destijds toe dat hij op zijn proces zou verklappen wie hem de opdracht had gegeven. Een zakenman die met VDB in de clinch lag”, zegt Etienne Delhuvenne (67), meer dan tien jaar de advocaat van Le Grand Blond.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

9

(135 replies, posted in Westland New Post)

https://i.imgur.com/Rdbnb71.png

10

(26 replies, posted in Nieuws)

Amerikaanse seriemoordenaar gearresteerd na zoektocht van 42 jaar

Na een zoektocht van meer dan veertig jaar is de Amerikaanse politie er woensdag in geslaagd een 72-jarige seriemoordenaar te arresteren. De voormalige politieagent zou 12 moorden en minstens 50 verkrachtingen op zijn geweten hebben.

De intussen bejaarde man terroriseerde in de jaren zeventig en tachtig onder meer Sacramento, de hoofdstad van de staat Californië. Ook in het zuiden van de staat maakte hij meerdere slachtoffers.

De dader raakte bekend als de ‘Golden State Killer’, naar de bijnaam van Californië. Maar hij werd ook de ‘East Area Rapist’ en de ‘Original Night Stalker’ genoemd. Speurders noemen de moorden die hij pleegde ‘de gruwelijkste zaken die ze ooit moesten onderzoeken’.

Na 42 jaar is hij dan toch ontmaskerd. De seriemoordenaar blijkt nu Joseph James DeAngelo te heten, is intussen 72 jaar oud en woonde al die tijd nog steeds in Sacramento. De speurders konden de identiteit van de dader bevestigen door zijn DNA-materiaal te vergelijken met sporen die op de plaatsen delict waren verzameld. Al die tijd hadden ze slechts enkele vage robotfoto’s, gemaakt op basis van onder meer de getuigenis van een vrouw die aan hem wist te ontsnappen.

DeAngelo werd gearresteerd en kan niet op borgtocht vrijkomen. Er werden hem alvast twee moorden ten laste gelegd.

Bron: » De Standaard | 25 April, 2018