1

(63 replies, posted in Politiek)

Uit een humo van begin ‘80: VDB voelt zich zelfs geroepen tot activistisch heldendom. Hij gooit een baksteen door een ruit van het eerste grote warenhuis  dat zich in bxl vestigt.de Amerikaanse verkooptechnieken,voorspelt VDB , zullen leiden tot de ondergang van de kleine neringdoender.

Dit situeert zich vlak na wo II .

Ik vond dat interessant. Frustratie uit zijn jonge jaren waar 35 jaar later nog mee afgerekend moest worden...

2

(173 replies, posted in Getuigen)

Verbeter me als ik fout ben maar ik meen me te herinneren dat na de overvallen in Brakel en Overijse men ‘s avonds op het nieuws zei: “de bende van Nijvel heeft opnieuw toegeslagen!” Maar we weten vandaag nog niet eens wie de bende is en de wapens in Ronquières waren nog niet gevonden. Waarom en door wie werd de term “bende van Nijvel” zo snel terug bovengehaald en in de pers gegooid? Waarom werd “de bende” bv. niet genoemd als het ging over de bloedige overvallen op geldtransporten? Dit houdt me recent toch een beetje bezig...

Welke?

4

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

Handig om in te breken zo een kaartje.

5

(277 replies, posted in Politiek)

kenza wrote:

Vermassen heeft toch niet gelogen? Bonkoffsky heeft toch echt bekend.

Dat weet enkel het broer van Bonkoffsky. Dit mag je niet zomaar aannemen...

6

(256 replies, posted in 1982)

Merovinger wrote:

Dat is een heel heldere en logische analyse poseur. Het lijkt er volgens jou dus op dat de confrontatie met de politie helemaal niet verwacht was door de inbrekers of alvast niet hun oorspronkelijke intentie zou geweest zijn. Dat is heel goed mogelijk en lijkt de meest realistische hypothese.

Maar er kan nog een optie zijn voor dat telefoontje. Nl. dat het telefoontje niet gepleegd werd door een buur noch toevallige passant en ook niet door één van de inbrekers, maar wel door iemand (leermeester?) die wou nagaan hoe de inbrekers op zulke situatie reageren en welk vlees ze in de kuip hebben. Een soort van onverwachte oefening 'in real time' of een soort 'doop' dus. Beeldt u eens in dat hun leermeester of opdrachtgever hen de opdracht heeft gegeven om over de grens een nachtelijke inbraak te gaan plegen en om met de buit ongezien terug te keren naar België en diezelfde leermeester de winkel van Piot als doel heeft aangewezen. Hij geeft daarbij instructies dat ze zeker de telefoondraad moeten doorknippen zodat ze er zeker van zijn dat er geen alarm zou afgaan en niemand naar de politie zou kunnen bellen. De inbrekers voeren de opdracht uit zoals het hen opgedragen is maar weten niet dat, terwijl zij de inbraak plegen, de leermeester de politie opbelt waardoor er dan inderdaad iets gebeurt wat de inbrekers helemaal niet verwacht hadden. Aan hen nu om, zonder kleerscheuren, uit die situatie te geraken.

Ik besef dat dit een vergezochte hypothese lijkt maar we weten ondertussen toch ook wel wat bijvoorbeeld een aantal WNP'ers in die jaren hebben moeten ondernemen om bij de groep te mogen horen. Denk maar aan de dubbele moord in Anderlecht die ze op bevel hebben moeten plegen waarbij de opdracht zelfs nog was om die twee slachtoffers tweemaal te doden, eerst met een kogel en dan met een mes. Daarnaast er is ook nog het gegeven dat, zelfs indien de inbrekers niet voorbereid waren op de tussenkomst van de politie, die inbrekers wel degelijk bewapend waren en een wachter op de uitkijk hebben gezet. Net alsof ze al nattigheid voelden.

Dit was ik dus ook aan het denken (leermeester), Merovinger was me voor. Misschien toch niet vergezocht... Een beetje out of the box denken kan nooit kwaad.

7

(64 replies, posted in Bibliografie)

De Onkreukbare wrote:

» bendevannijvela.forum2go.nl

Dada!

8

(534 replies, posted in Hypotheses)

Ik mis het oude forum...

9

(101 replies, posted in Andere)

zeno wrote:

Jean Deprêtre: "Ik weet wie de bende is: V.A., D.W., S.T., F.J.P., R.I."

Bron: Le Soir Magazine | 14/03/2012

Met mijn nota's kwam ik aan deze namen. Gelieve te verbeteren indien onzin. Iemand een idee wie hij bedoelde met F.JP en R.I?

Er is hier al geschreven geweest dat T.S. mogelijk Thierry Senterre zou kunnen zijn...

10

(973 replies, posted in 1985)

Als ge 100% zeker wilt zijn dat het liedje op tijd gedraaid wordt, ervan uitgaande dat dit liedje iets te maken heeft met de bende en het cruciaal is voor Aalst, dan zit de dj mee in het complot. Als de dj een doorbrave man is, heeft het liedje niks met de bende te maken of is het niet cruciaal.