31

(74 replies, posted in Vragen)

…dan gaan we maar weer even op de man spelen hee imazibraine.
Maar fenix is geen man, ik wel.
Misschien moet je maar eens overleggen met Bonaventuur Verastenhoven imazibraine hoe je dit het beste kan aanpakken.

Misschien zijn de door jou beschreven personen wel dé Bende Van Nijvel. Misschien zijn het wel de drie personen die gloacaster en co hier in hun hypothese graag komen verdedigen. Dat mag, ook al spreken ze misschien te slecht Google Translate Nederlands. Ik ben nog steeds niet overtuigd van jullie hypotheses omdat het ganse forum vol staat voor sporen en elementen die jullie hypothese(s) ontkrachten of zelfs manifest weerleggen. Zoals ANDERE forumgebruikers hier ook al aangegeven hebben.

Da gade gij nie bepalen hé?

En wees maar zeker, niemand van ons hier op het forum.
De door jou geliefde rechtsstaat zal dit wel -indien het nog lukt door de vele manipulatie- bepalen.

Probeer naast je te grote ego vooral het respect voor een ander hoog te houden.
En hen niet af te blaffen omdat ze de taal van Claus of Reve niet beheersen.
En hen niet verdacht te maken als zijnde een andere persoon te spelen zoals bij fenix omdat hun onderbouwde antwoord op jouw post jou niet zint.

Ah en je hebt het nog steeds niet door, dus nogmaals…
Dit is een forum over de Bende Van Nijvel.
Dus in de eerste plaats is respect voor de slachtoffers van dit crapuul wel vanzelfsprekend.

Je toont geen respect voor de slachtoffers van deze Bende Van Nijvel imazibraine.

Je toont geen respect omdat je David Van de Steen gebruikt, je gebruikt hem maar zoals het jou uit komt.
Als hij meent Patrick Haemers gezien te hebben die op hem -als kind!- schoot, dan zal hij zich dat wel verbeeld hebben. Ah ja, want past niet in jouw eg eh hypothese.

Maar als hij een vreemde taal gehoord heeft als kind toen er op hem geschoten werd (!!!) dan zal hij wel te stom geweest zijn om het niet als berbers herkend te kunnen hebben.
Woorden in de mond leggen, hmm?

32

(54 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

club_le-happy-few: Er is meer, veel veel meer.

Typerend in heel het 'onderzoek' tot nu toe is het in diskrediet brengen van hen die in de juiste richting zaten. Om daaraan te verhelpen werden er tal van figuren bewust opgevoerd die met de wildste hypothesen naar voren kwamen en komen.

Terloops en uiteraard ... niet alle hypotheses werden bewust opgevoerd. Doorheen de jaren had je inderdaad ook genoeg personen die mogelijk goed bedoeld een spoor volgden dat compleet de verkeerde richting uit ging tot op de bodem van het Lago Maggiore toe... Mooi meegenomen voor de manipulators natuurlijk, konden ze even "vrijaf" nemen. De pers en het publiek reageerden gretig. Het vervagen van fictie en realiteit speelde nog meer in de kaart.

Ik ga ze niet allemaal opsommen, maar het begint met het kunstmatige onderzoek naar de betrokkenheid van de Borains tot de Bende Van Nijvel, waardoor het 'onderzoek' 4 jaar achterstand op liep van bij het begin en direct de basis werd gelegd voor vertroebeling tussen fictie en realiteit. En daarmee kon de basis gelegd worden om ieders geloofwaardigheid te hypothekeren. En het gaat nog steeds door, hoewel het vandaag gelukkig moeilijker geworden is door -eindelijk- de overname van het dossier door het Federale Parket. Kijk terloops ook eens naar de mensen wie hier het felste tegen deze beslissing van Koen Geens reageerden.

Er zijn honderden voorbeelden, ik geef je een minder bekend feit toen Luc Boeve van de Delta-cel Philippe De Staerke ondervroeg:

"Na drieënhalve maand verhoren, weekends incluis, is het fout gelopen. Bij een huiszoeking bij zijn vriendin had ik een witte substantie in beslag genomen. Van het lab kreeg ik te horen dat het om drugs ging. Toen Johnny dat vernam, werd hij razend. Onmogelijk! Die drugs hadden wij daar zelf verstopt. Kort nadien liet het lab weten dat er een vergissing was gebeurd, met de substantie was niks mis."

"Ik was verbrand als ondervrager en heb er een punt achter gezet. Nochtans zat er vooruitgang in de verhoren; na anderhalve maand werd hij af en toe loslippig. Hij gaf me details die goud waard waren, bijvoorbeeld over zijn contacten met Jean Bultot, maar ik heb er niks mee kunnen doen. Dat heb ik mezelf nooit vergeven."

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Het Federaal Parket kan misschien eens nagaan hoe dit labo-onderzoek verlopen is en via welke weg de communicatie Deltacel-labo-terugkoppeling Deltacel verlopen is.

En voor er hier geroepen wordt dat dit van de pot gerukt is, nog even een andere getuigenis achter gesloten deuren hierover:

"Voor de Tweede Bendecommissie verklaarde Danny Collewaert - samen met een aantal collega's van de Delta-cel - dat er niet voldoende eendrachtig werd samengewerkt tussen de diverse onderzoekscellen, één en dezelfde persoon werd soms door de ene cel als verdachte beschouwd en door de andere cel als informant. Met alle risico's vandien: conflicten tussen cellen, desinformatie van speurders, enzovoort"

(Ik hou het maar bij deze twee zaken dus.)

Ah, ik hoef allicht niet meer te duiden op het feit dat de berichtgeving in de kranten, sinds de overname door het Federale Parket, veel serener verloopt? Nu het forum nog...

Er is meer, zoveel meer... Maar nu mag/kan alles nog niet gezegd worden. Voor recht op recht.

Voor Elsie, Stefaan, Constantin, Alfons, Jan, Herman, Walter, Francis, Francesca, Luc, David, Jozef, Jean-Piere, Paul, Joseph, Georges, Daniël, Christiaan, Elise, Bozidar, Alfons, Roger, François, Rebecca, Leon, Jacques, Carl, Claude, Daniel, Jules, Marcel, Marie-Jeanne, Dirk, MarieThérèse, Diederik, Ghislaine, Maria Krystina, Jean, Jacques, Linda, José, Freddy, Gilbert, Rosa, Magda, ... en vele anderen.

33

(5 replies, posted in Speurders)

Het rapport van de eerste Bendecommissie stelde reeds in 1990 voor dat informanten geregistreerd worden met een degelijke interne controle, omdat het gevaar voor manipulatie nu eenmaal niet denkbeeldig is.

En achter gesloten deuren zei Fons Van Rie van de Deltacel:

"Als men de bron van die informatie kan achterhalen, dan ben ik ervan overtuigd dat men een groot deel van de Bende van Nijvel, of van de organisatie die achter de Bende van Nijvel zou zitten, kan blootleggen.
Na analyse van de informatie valt het op dat bepaalde personen steeds opnieuw terugkeren als informant achter de schermen."

(Fons Van Rie van de Deltacel uit het verhoor Sack, Van Rie en Collewaert, 28 april 1997, 9-11, 22).

Fons Van Rie was niet de enigste met deze overtuiging.

Diverse andere voormalige leden van de Delta-cel hebben verklaard dat er door de gerechtelijke politie van Brussel, bij herhaling werd gepoogd om de goede werking van de Delta-cel te verstoren.
Kennelijk kon men het hier — volgens hen — niet verkroppen dat deze 'provinciale cel' resultaten boekte en dat zij daarenboven niets moest hebben van bepaalde praktijken die in Brussel gangbaar waren, met name de manier waarop werd omgegaan met informanten:
'De wijze waarop Brussel met informanten omging, en die ook blindelings geloofde, gaf ons de indruk dat de informanten in feite de politiemensen leidden in plaats van omgekeerd.'

Is het dit wat Freddy Troch bedoelde met: "Normvervaging"?


Dat heeft dus 21 jaar geduurd (!) en pas nà de overname van het dossier over de Bende Van Nijvel door het Federaal Parket, om met deze vaststelling opnieuw aan de slag te gaan.


Ook het voorbeeld van de contacten die in de jaren ’80 te Nijvel werden onderhouden met Bouhouche (!) en het probleem van de tijdige doorkoppeling van bepaalde informatie naar de CBW kan in deze context genoemd worden. (uit verhoor Lacroix op 23 mei 1997, 74-76)

34

(54 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Tru Dat wrote:

Vandaag ergens gelezen dat Armory deel uitmaakte van het onderzoekteam in Jumet. Ik vind het niet meer terug.

Dat klopt Tru Dat.

"Amory maakte bij de oprichting van de CBW enkele dagen deel uit van deze onderzoekscel. Hij had zichzelf hiervoor aangeboden. Al vlug - na enkele dagen - werd echter bekend dat hij contacten onderhield met Bouhouche, en werd hij uit de CBW verwijderd."

Bron: verhoor Lacroix op 23 mei 1997

35

(74 replies, posted in Magistraten)

In een reactie op de brief van Nico Snelders wijst Luc Hennart erop dat hij sinds maart 1988 op verschillende fronten onderzoek voerde naar Beijer en Bouhouche:

  • de moord op geldtransporteur Francis Zwarts,

  • de moord op wapenhandelaar Mendez en

  • de aanslag op Rijkswachtkolonel Herman Vernaillen.

Ondertussen kennen we al geruime tijd de afloop van deze onderzoeken.

J. Elise, commissaris van de gerechtelijke politie te Brussel maakte dit rapport dat begin juni werd overgemaakt aan de procureur-generaal te Mons.

"Tevens bestaat er een verband persoon/wapen dankzij de diefstal van FAL’s en FNC's bij Mendez, op 15 mei 1985. Die wapens werden in het kader van de zaak Haemers op 7 februari 1989 teruggevonden in een box van het Apollocomplex te Ukkel. Pas in december 1991 wijst het onderzoek uit dat Bouhouche de wapens aan de genaamde (…) afstond. Die laatste bezorgde ze aan (…) die ze aan (…) en (…) verkocht."

Een pv, van een onderzoek dat de band aantoont tussen Bouhouche, de wapens van Mendez en Patrick Haemers.

Uiteraard pas in december 1991. Wanneer is het onderzoek naar de Bende Van Nijvel bij de Deltacel in Dendermonde weg gehaald?
Juist.

En er is nog veel, veel meer.

Om te beginnen… (…) = Robert Darville

36

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Criminele straffen verjaren door verloop van twintig jaren. Correctionele straffen van meer dan drie jaar verjaren na verloop van tien jaar. Dat kunnen alleen gevangenisstraffen zijn.

De verjaringstermijn bedraagt vijf jaar voor correctionele straffen van drie jaren of minder, dus gevangenisstraffen, straffen onder elektronisch toezicht en autonome probatiestraffen.

Dus technisch gesproken wel. Maar de zaak is euhm ingewikkeld. Dus helaas niet.

Juan Mendez kan ons vandaag uiteraard niets meer vertellen. Toch? Zijn vrouw deed dat wel.

“(...) mevrouw Mendez (meisjesnaam: Daniels) preciseert dat haar echtgenoot samen met wapenhandelaar Dekaise een samenwerkingsverband wou opzetten om een bepaald wapentype te vervaardigen.”

Stond niet eerder vermeld op dit uitgebreide forum van de Bende Van Nijvel.

37

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Het onderzoek naar de moord op Juan Mendez. Of waarom Troch voor 1991 het onderzoek naar de Bende Van Nijvel kwijt geraakte....

(...) de onderzoekscommissie van de Kamer die nagaat wat er is misgelopen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel dinsdag getuige van een hoogoplopende ruzie tussen de (ex-)onderzoeksrechters Troch, Lacroix en Hennart. De eerste twee beschuldigden de derde ervan onvoldoende informatie te hebben doorgespeeld over het onderzoek naar de moord op FN-topman Mendez. Hennart ontkent dat. Ex-onderzoeksrechter Freddy Troch (Dendermonde) en onderzoeksrechter Jean-Claude Lacroix (Charleroi) vermoedden dat er een verband was tussen de Bende van Nijvel en de moord op FN-topman Mendez. In die laatste zaak werden de namen genoemd van de extreem-rechtse rijkswachters Bouhouche en Beijer, die volgens sommigen ook bij de Bende van Nijvel zouden zijn betrokken. Luc Hennart, die als onderzoeksrechter in Nijvel het dossier-Mendez volgde, ontkende de aantijging van zijn oud-collega's.

J. Elise, commissaris van de gerechtelijke politie te Brussel maakte dit rapport dat begin juni werd overgemaakt aan de procureur-generaal te Mons.

"Tevens bestaat er een verband persoon/wapen dankzij de diefstal van FAL’s en FNC's bij Mendez, op 15 mei 1985. Die wapens werden in het kader van de zaak Haemers op 7 februari 1989 teruggevonden in een box van het Apollocomplex te Ukkel. Pas in december 1991 wijst het onderzoek uit dat Bouhouche de wapens aan de genaamde (…) afstond. Die laatste bezorgde ze aan (…) die ze aan (…) en (…) verkocht."

En hier de bron. En als je zelf in het dossier wil kijken, het is te vinden in mappen 1118-1140 met titel: "Bouhouche Madani, gewettigde verdenking, 1988-1992 (Mendez)".

Of zou Hennart als onderzoeksrechter dan niet op de hoogte geweest zijn van dit lopende onderzoek met deze eindconclusie? Waarom heeft Hennart zo een hekel aan (ex-)minister van justitie Geens, die zei dat er een proces komt?

38

(165 replies, posted in Getuigen)

imazibraine wrote:

"Door de vele jaren belogen en bedrogen geweest te zijn door de Cel Waals Brabant" :

Niet door rijkswachter Vermeersch, dus.

Ik heb de Cel Waals Brabant niet horen protesteren tegen deze uitspraak van één van de zwaarst getroffen slachtoffers. Wiens vertrouwen bovendien schaamteloos misbruikt wordt.

De media zijn inderdaad zijn laatste kans, want op gerechtigheid zal hij niet moeten rekenen.

Voilà David, je hoort/leest het.

Ik hoop echt dat jullie allemaal wél op gerechtigheid kunnen rekenen en dat -zeker hier!- mensen niet zo bot blijven doen.
Iets wat je als vanzelfsprekend zou mogen beschouwen.
Helaas zelfs hier niet.

39

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Madani Bouhouche heeft - onrechtstreeks - wapens overhandigd aan Patrick Haemers. Daar bestaat een PV van. Geen idee waarom dit nog niet eerder in dit forum vermeld stond.

Sorry ima-eh Verastenhoven...

Verastenhoven wrote:

Voor de rest geen enkele ambitie om hier, zoals jij, een salvo van honderden posts van reeds gekende info te herkauwen en te doen alsof ik het warm water heb uitgevonden.

J. Elise, commissaris van de gerechtelijke politie te Brussel maakte dit rapport dat begin juni werd overgemaakt aan de procureur-generaal te Mons.

"Tevens bestaat er een verband persoon/wapen dankzij de diefstal van FAL’s en FNC's bij Mendez, op 15 mei 1985. Die wapens werden in het kader van de zaak Haemers op 7 februari 1989 teruggevonden in een box van het Apollocomplex te Ukkel. Pas in december 1991 wijst het onderzoek uit dat Bouhouche de wapens aan de genaamde (…) afstond. Die laatste bezorgde ze aan (…) die ze aan (…) en (…) verkocht."

En hier de bron » pure.uvt.nl

Jammer dat de namen - het onderzoek loopt nog - hier in puntjes moeten staan. Namen zijn gekend. Wie zei er ook weer dat deze namen in het dossier staan?

40

(137 replies, posted in Onderzoeksdaden)

the end wrote:
Trobken wrote:

Het federaal parket wil enkel kwijt dat er inderdaad een huiszoeking geweest is. “Niet bij een verdachte, maar bij iemand die interessante documenten zou kunnen bezitten die mogelijk niet of niet meer in het dossier zitten, maar er wel in thuishoren”, zegt Eric Van Duysse, woordvoerder van het federaal parket.

Ze weten dus niet wat er ontbreekt in hun dossier! ....

Bossi wrote:
Tru Dat wrote:

Waarom net dit dossier in beslag nemen?

Om redenen dat er een zwart gat is in het dossier i.v.m. de feiten te Aalst en verder. Voor de verdwenen stukken maakte Commissaris Vos een Proces Verbaal op. Dat Proces Verbaal is opgemaakt op Donderdag 19 april 2012. In navolging van dat Proces Verbaal legde Commissaris Vos klacht neer via zijn raadsman Sven Mary vanwege bedreigingen.

Om de verdwenen stukken te achterhalen en daarop enig zicht te bekomen heeft men een in beslagname uitgevoerd. Mij lijkt het vanzelfsprekend vanuit menselijk oogpunt dat men die stukken na kopie name terug bezorgd aan de rechtmatige aanvrager van die stukken. Betreft dus mevrouw Callebaut. In eerste instantie kan de Federaal Procureur het zich niet veroorloven om geen vordering te stellen aan de Onderzoeksrechter tot inbeslagname van stukken. Anderzijds is de -onderzoeksrechter- verplicht alles op te sporen dat voor het gerechtelijk onderzoek nuttig kan zijn. Mevrouw Callebaut heeft verder het recht om via een verzoekschrift een vrijgave van de in beslaggenomen stukken aan te vragen. Nogmaals, vanuit menselijk oogpunt zou het mij wenselijk lijken dat deze stukken terug aan mevrouw Callebaut zouden bezorgd worden zonder dat deze dame een verzoekschrift zou moeten neerleggen.

Maar over welk stukken gaat dit nu eigenlijk? Wel, het stond eerder al met een quote - die ik niet zal herhalen - in dit topic Huiszoeking Marie-Jean Callebaut.

Hier heb je een indicatie:

"Voorbeeld: Tijdens een bezoek aan Advocaat - wijlen - Xavier Magnee, kon deze man tot zijn eigen - gespeelde? - ontsteltenis geen enkel stuk vinden waar wij naar vroegen. Hij stelde zelf vast - samen met ons - dat ze ontbraken! We vroegen Meester Magnee naar de initiële verhoren van Madani Bouhouche en Philippe De Staerke. Twee cruciale stukken."

Bron » nl.socialisme.be

Toeval » Nieuws