161

(108 replies, posted in Politiek & Business)

coconut wrote:

Weigerde halsstarrig nog iets te zeggen over de bende, heb nochtans mijn best gedaan.

Bakerstreet, de rechtsstaat  België die is er alleen voor het klootjesvolk, het is godgeklaagd! Vraag eens aan speurders en magistraten hoe dikwijls een onderzoek moest stopgezet worden, of doorgegeven (hetgeen op hetzelfde neer kwam). Een foto waar je op staat samen met Albert op dezelfde sofa is blijkbaar al genoeg om zelf ook gerust gelaten te worden.

Lees ook de passage over Van Rossem, we kunnen hem niet meer vragen of dat klopt. Het zou mij verbazen dat we ooit de bewijzen te zien krijgen, zelfs notarissen zijn niet altijd betrouwbaar.

» www.slideshare.net

Heer/Dame Coconut,

Dan zijn die speurders en magistraten een stuk mee verantwoordelijk voor de instandhouding van dit systeem. Als je vindt dat je je werk niet naar behoren kan uitvoeren, dan moet je ofwel zorgen dat de omstandigheden veranderen of opstappen. Maar niet het maandsalaris ontvangen en je er dan maar bij neerleggen voor de goede vrede en de afbetaling van de hypotheek. Dit legt ook een grote verantwoordelijkheid bij jezelf.  Enkel de magistraten kunnen de magistratuur veranderen, niet de burgers en zelfs de politici niet. Verandering zal van binnenuit moeten gebeuren. Daarom betaalt "het klootjesvolk" zoals u het noemt, belastingen. En voor wat, hoort wat.

Ik ben het met u eens dat koningshuizen met overerfbare opvolging niet meer van de tijd zijn.

162

(108 replies, posted in Politiek & Business)

Alleszins condoleances aan de familie, want de dood veroorzaakt altijd veel verdriet, voor iedereen.

Maar Jean Pierre Van Rossem was toch een veroordeelde fraudeur, oplichter. Toch geen soort Robin Hood die stal van de adel om uit te delen aan de armen. Hij leefde een exuberant leven op rekening van andere mensen. De opzet van zijn systeem was persoonlijk gewin door middel van een mooi verpakt piramidesysteem.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/14/po … r-a3060712

Je kan toch niet zeggen, hij stal van de rijken, dan is het ok. Oplichting is oplichting. Als hij zijn vergaard kapitaal aan een weeshuis in Oeganda had gegeven, dan had ik nog kunnen meegaan in het Robin Hood verhaal, maar hij kocht er dure Ferrari's mee. Niet kies.

Ik lees dat de man dingen naar buiten ging brengen over de bende van Nijvel, maar dat het altijd bij valse beloftes bleef. Dus ook dat zal wel een hoax zijn.

Door fraudeurs moet de gewone man meer belasting betalen en harder werken. Zo eenvoudig is het.

Jammer dat hij zijn talenten niet positiever heeft gebruikt, want het zal zeker een bijzonder intelligente man geweest zijn.

163

(782 replies, posted in Westland New Post)

Bakerstreet 221B wrote:

Het koppel Jacques Fourez en Elise Dewit organiseerde seksfeesten en is door de bende opgeruimd. Als Levensboom-Irminsul-Yggdrasil waar onder anderen Michel Libert lid van was geen sekte was, dan vrees ik dat we uitgepraat zijn.

Dat het koppel Fourez en De wit geëxecuteerd zijn, is slechts een mogelijke piste. U stelt dat ze opgeruimd zijn als vaststaand feit. Dat lijkt me eerder een complottheorie, maar is nooit aangetoond. Misschien is het zo, dat kan, maar mij lijkt het een georganiseerde inbraak die uit de hand is gelopen met daders die met zekerheid niet in een penitentiaire instelling wilden terecht komen en naar de wapens grepen. Deze mensen kunnen dus best ook toevallige vervelende getuigen zijn geweest. De inbrekers hebben de lichamen ook nog verborgen en nog niet per direct gevlucht. Dat is toch ook gek. Vermoedelijk om hun inbraak verder te zetten. Met dan ook nog eens een mooie auto om mee te nemen. In Nederland is een Benz een hele mooie auto, niet voor ieders beurs, en ik denk dat dat in België ook wel zal zijn in die die tijd en dieven dit niet zo maar zouden laten staan.. Als ik goed geïnformeerd ben, was Heer Fourres zijn brandstoftank bijna leeg en kon ie met zijn bedrijfspasje enkel pinnen in zo een keten-warenhuis tankstation en ze kwamen van Parijs.  Het lijkt me dan ook niet onlogisch dat tanken noodzakelijk was want zo een Benz benzine die verbruikt wel wat.

Dat de neo-nazietjes allerlei gekke clubjes had die occulte symbolen verheerlijkten, dat zal wel zo zijn, maar daarom is er nog geen link met dit verhaal of met Libert.

164

(782 replies, posted in Westland New Post)

Heer Bakerstreet, als U het over Maud Oortwijn wil hebben, dan moet u ook volgende opinie even lezen » www.vice.com

Het topic hier gaat over de extreem-rechtse WNP'er Libert. Het lijkt me niet zinvol om er allerlei complottheorieen aan te koppelen. Anders staat hier straks ook nog info over UFO's, de geschiedenis van Oranje-Nassau en alle mogelijke sekten. Nazisme is geen sekte, noch een ziekte. De Bende Van Nijvel, of wat men omschrijft als de "Bende van Nijvel", mijns inzien ook niet.

Heer Aubenel, bij geen enkele overval van deze groep of groepen is er sprake van enig seksueel geweld. Enkel in de randverhalen en complottheorieën.

165

(389 replies, posted in Mededelingen)

Zeer geachte mede-forumgebruikers, ik heb misschien een gekke vraag, maar ik surfboard gewoonlijk via Google.nl naar dit forum. Soms land ik ook op een forum met dezelfde naam maar met achter het puntje .online. De stijl op dat forum is eerder extreem haatvol te noemen en de persoon die het meeste post een soort roeptoeter. Is dat forum verwant met dit forum want soms wordt er verwezen naar dit forum? Niet zo duidelijk allemaal. Of is dat meer Waalstalig bedoeld? (Ik spreek helaas geen Frans buiten bon jour.)

Kees

166

(643 replies, posted in 1983)

Dat is een beetje van de gekke. Een politiebeambte die ontslag neemt omdat hij in de lucht gevuurd heeft. Zo een man moet een lintje krijgen, geen ontslag. Waarom zou hij er problemen mee gehad hebben?

167

(782 replies, posted in Westland New Post)

Beste 221B Bakerstreet, ik respecteer ieders opinie, maar omwille van mijn militaire ervaring heb ik toch wel volgende opmerking. Het is bijna niet mogelijk om bij een dergelijke raid het dodenaantal exact te voorspellen. Ik heb er ook enkele posts over gelezen, maar vind ze helaas niet direct terug. Jongeheer Van de Steen had heel veel kans om te overlijden aan wat wij een een slagaderlijke bloeding noemen. Heer Palsterman Jan was, naar wat ik gelezen heb, nog in leven en is pas de volgende dag overleden. Verder waren er nog lichtgewonden en zwaargewonden.

Bij buitenlandse missies zag ik dat we dat slachtoffers die initieel licht gewond leken, toch binnen de 24 uur overleden door inwendige bloedingen en bijgevolg orgaanfalen. Ik heb er dan toch veel moeite mee dat het aantal slachtoffers op voorhand zou vast liggen. Dat lijkt me niet zo appeltje-eitje. Vanuit mijn beperkte deskundigheid, ik ben geen arts, leken sommige slachtoffers überhaupt door hun verwondingen helemaal geen kans te hebben, maar overleefden (niet zonder gevolgen, zoals amputaties) en andere slachtoffers leken bij triage (gebeurde door trauma chirurg) lichter gewond leken, haalden het ziekenhuis niet levend.

Ik ken de toestand van de Belgische ziekenhuizen niet persoonlijk, maar mijn Vlaamse vriendin vertelt me dat de ziekenhuizen in Aalst een zekere kwaliteitsreputatie hebben en zelfs de Belgische Koning er werd behandeld. Medisch beeldvormende technieken zullen natuurlijk in 1982 nog niet op het huidige niveau gesitueerd zijn, maar eenmaal een dergelijk traumaslachtoffer zich in het ziekenhuis bevindt, verhoogt zijn overlevingskans beduidend.

168

(782 replies, posted in Westland New Post)

Rechts op het document staat naar mijn mening Rog. Commissie.

169

(782 replies, posted in Westland New Post)

Bakerstreet 221B, je neuropsychiatrische analyse vind ik interessant, maar hoe verklaar je dan dat tijdens de overval zoals in Aalst er niet aan slachtoffermaximalisatie werd gedaan. Van gevaarlijke type religieuze of ideologie gerelateerde fanatici verwacht je dan toch dat ze tijdens een overval die als terreur bedoeld is 'total loss' gaan en dat is niet gebeurd. Zoals rechercheur Vos van jullie rijksrecherche zei: met een pistoolmitrailleur maak je veel meer doden als je dat wil. Getuige jongeheer Van de Steen sprak over granaten die aan de broeksriem van één van de daders hingen. Meer slachtoffers door geweervuur of het gebruik van zo een defensieve granaat in dergelijke supermarktomgeving had deze omgeving toch meer de gevoelswaarde van een grotere terreurdaad gegeven. Zouden dergelijke extreem-rechtse types, overtuigd van hun grote gelijk, niet meer slachtoffers gemaakt hebben als ze er zoals in Aalst de kans toe hadden?

Gaarne uw reactie.