1

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Voor zover ik gelezen heb werden de alibi's van zowel Haemers als Bouhouche grondig uitgeplozen na elke overval. Haemers kreeg zelfs een huiszoeking over de vloer enkel weken voor de overval in Aalst (specifiek voor de Bendefeiten). Als er twee toen al in de kijker liepen in dit dossier waren het wel Haemers en Bouhouche.

De onderzoekers lieten inderdaad verstaan dat Haemers op het moment van de overval in de cel zat. Echter is nadien gebleken dat dit niet waar was. Ik wil deze piste een kans geven ... werden enkele bv gangsters (Haemers, De Staerke, ...) ingehuurd om hun 'gezicht' te laten zien in de dagen voor de overval om zo een dwaalspoor te leggen?

2

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

zag ik niemand

Ben jij een (ex)-speurder?

Aanvullend op mijn bovenstaande vraag imazibraine; Philippe C. heeft recent op het Franse forum openlijk bevestigd wat hij mij een aantal maanden geleden had verteld tijdens mijn bezoek aan het bos van Houssière en daar is hij formeel in: de man die in de nacht van 9 november 1985 en 10 november 1985 achter de open deur van de Golf in het bos van Houssière stond was Patrick Haemers! CWB weet dit sinds zijn getuigenis in 2003! (Post van Merovinger)

3

(328 replies, posted in Andere Personen)

Haemers heeft zelf gezegd dat hij begin 1985 een vet contract kreeg, net als de gebroeders P., S. en de Griek Apostolos Papadopoulos, om voor 1 miljoen + buit overvallen te plegen op warenhuizen. Zelfde vraag zoals Coconut, hoe pas jij in dit geval Haemers in jouw verhaal?

4

(16 replies, posted in Westland New Post)

Indien Al Ajjaz achter de kogelvrije vesten roof in Temse zat, dan was René Mayerus hoogstwaarschijnlijk de tipgever.

5

(783 replies, posted in 1982)

  • Op een bepaalde dag werd Marcel Barbier geslagen door een aantal Noord-Afrikanen. Ze besloten deze mannen te zoeken om ze een lesje te leren. Lammers kreeg van Michel Libert een Colt .45 en Libert zelf had een .22 revolver (uitspraak Eric Lammers)

  • "Maar ja, we hebben enkele technieken geleerd om euh … die ik trouwens nooit in de praktijk uitgevoerd heb hoor. Neen, ik verkies een dikke revolver met een dik gat in het hoofd. Dat, dat werkt! En dan nog eens twee of drie keer schieten ..." (uitspraak Eric Lammers)

  • Bij deze moord gebruikte Lammers ook ook een touw, een elektriciteitsdraad en spankabels (als handboeien).

  • Kaliber .22 kogels werden gebruikt bij de beide taxichauffeurs, hond en Colruyt Nijvel of Ohain (wil er van af zijn)

Voor mij mag je Lammers zeker op de verdachtenlijst zetten bij deze acties.

6

(44 replies, posted in Andere Personen)

In het topic Willy Van Cutsem komt de zoon Johan 'Wannes' Van Cutsem met een zeer geapprecieerde attitude naar het forum uit de hoek. Wanneer je dit leest, lijkt het me dat het begin van de Bende zicht onder het publiek van De Pomp naar voor komt. Ook zal je lezen dat Bouhouche & Beijer soms wel eens over de vloer kwamen. Is Daniel Van Cutsem via Kapllan aangesproken en zo mee in de overval te Temse ingerold?

7

(715 replies, posted in 1982)

Bij de overval Dekaise zou er eveneens een aktentas gestolen zijn, deze van Dekaise zelf. Weet iemand wat hier in zat? Vreemd dat er bij Dekaise geen enkel schot gelost is, noch de kamers door een overvaller doorzocht. Maar op de rijkswachter werd er meteen vreed gevuurd.

8

(328 replies, posted in Andere Personen)

Dag Imazibraine, intussen heb ik al jouw posts doorlezen om een soort van hypothese uit te tekenen. Heb ik het correct dat jij stelt dat de Bende van Nijvel uit Marokkanen bestond? Hadden zij genoeg connecties in Brussel? Want ik vind dat jij spelers zoals Bouhouche & Lekeu heel makkelijk uit het spel zet. Probeer me in te leven in jouw hypothese, echter staat of valt jouw redenering met zelfinterpretatie van boeken. Ik zoek momenteel meer onderbouwde info. Is die advocaat nu al met bewijs gekomen? Als de killer morgen een chinees zou zijn, kan ik dat nu ook al bewijzen. Lol

9

(232 replies, posted in Staatsveiligheid)

Coconut, komt uit een post van dim » Forum

10

(375 replies, posted in Mededelingen)

Bossi wrote:
Philippe DS wrote:

Iets gebeurd ?!

Die vraag zal men binnenkort ook aan jou stellen.

Wat bedoel je daarmee Bossi?