41

(5 replies, posted in Organisaties)

Hola! Robert Steuckers! Lijkt me niet de eerste de beste.

42

(8 replies, posted in Organisaties)

Ik heb ooit ergens gelezen dat Alain Derriks later zelfmoord heeft gepleegd.

43

(969 replies, posted in Bende De Staerke)

Dat is het minste wat je kan zeggen. Maar het geldt niet alleen voor Philippe De Staerke.

44

(7 replies, posted in Overzicht Bendes)

Dit is een ongemeen interessante zaak.

45

(107 replies, posted in Hypotheses)

Interessante post, Xeno.

46

(110 replies, posted in Andere Personen)

Ik herinner me de dagen na 9 november 1985. Toumaniantz werd toen al naar voren geschoven als mogelijke dader; dat is vandaag de dag niet minder het geval. Ronquières (Operatie Parma van de Deltacel) betrof vooral Luciano Bender en Heinrich Toumaniantz. Ik geloof ook van geen kanten dat hij onvindbaar zou zijn, of vermoord. En als hij vermoord zou zijn, zou die moord dan door Alain Somville zijn gepleegd? Somville is zelf kort daarop gesneuveld. Wie zich erin wil verdiepen, moet dringend 'Popolino' van Leopold Van Esbroeck lezen.

Maar het is altijd eenvoudig om een dode de schuld te geven, en ik weet met absolute zekerheid dat bepaalde prominente onderzoekers het spoor Toumaniantz zijn toegedaan, misschien voor Aalst, maar meer nog voor de andere Delhaizes voordien. En dan kom je uiteraard eerst en vooral bij de omringende bende terecht (Anthemus, Royen etc), maar dat lijkt me oogverblinding. Toumaniantz zat veel dichter bij Bultot en Baugniet, en dan krijg je meteen een geheel ander verhaal.

47

(21 replies, posted in 1980-1989)

Klopt helemaal.

Bovendien is deze dodelijke aanslag, waarbij het slachtoffer gewoon vermoord is met een kogel in het hoofd, anders dan de andere Haemers-overvallen. Haemers heeft Leerbeek altijd ontkend. De meesten zeggen: jazeker, want het ligt op de (mogelijke) vluchtroute van de Bende na de HU van Delhaize in Aalst. En dat kan zeker. Maar er is nog een andere mogelijkheid: Haemers heeft die overval ontkend omdat de crimineel die het slachtoffer koelbloedig afmaakte misschien wel bij de bendefeiten betrokken was. De bende rond Haemers kan men gewoon niet uitsluiten. De entourage - buiten de vaste namen Bajrami, Lacroix, Zeyen, Vander Elst en noem maar op - was van een bijzonder zwaar kaliber. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de bende Haemers tussen de 30 en 40 leden telde.

48

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Met statistieken wel, Etienne, en met AI wellicht ook, Hoewel in dat laatste geval alles afhangt van de robotfoto in kwestie. Maar anderzijds had de bewuste RF er helemaal anders kunnen uitzien: iets dikker misschien (dat zouden sommigen wel leuk vinden), wat meer haar, donkere ogen (zou in de kaart van bepaalde opvattingen hebben gespeeld) in plaats van helblauwe ogen etc. We zullen het moeten doen met de door de ooggetuigen aangereikte gegevens. Misschien valt ook daar wat op af te dingen wegens de jaren die verstreken tussen de feiten en de creatie van de RF. Maar de getuigenissen van net na de HU's van 1985 sluiten m.i. toch nauw aan bij de RF's.

49

(220 replies, posted in Robotfoto's)

AI is bijzonder relevant, wees maar zeker.

50

(13 replies, posted in Slachtoffers)

Ik ben het daar mee eens, Tiens. Maar tussen de feiten in en om Bios Coutelier en de moord op José zaten er nogal wat jaren. Maar we weten duidelijk allebei naar wie die BC-feiten verwijzen. In de beide andere sporen kan ik me zeker vinden.