1

(100 replies, posted in Onderzoeksdaden)

P-51 wrote:

Het laatste wat ik zou willen zeggen: sluit het dossier af zodat er eindelijk klare wijn geschonken kan worden. Al was het maar om de slachtoffers, nabestaanden, getuigen ... toch maar minstens één antwoord op al hun vragen te kunnen geven.

Het dossier afsluiten lost toch niets op. Dan verdwijnt het pas echt in de doofpot. Na het afsluiten van het dossier, gaan de daders niet plots een persconferentie gaan organiseren, een boek uitgeven en een toneelstuk over de bende gaan opvoeren in alle culturele centrums om hun karig pensioentje aan te vullen.

De speurders zijn toch niet meer aan het onderzoeken met het idee dat er ooit een proces komt. Ze zijn louter nog opzoek naar de daders en het ware motief. Na 35 jaar kan je de verdachten geen eerlijk proces meer garanderen. Alibi's zijn haast niet meer te controleren en je moet al zeker zijn dat je de juiste personen voor de rechtbank brengt. Voor het zelfde geld verdenk je onschuldige personen en deze kunnen zich amper verdedigen. Er is een reden waarom misdaden verjaren.

2

(100 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dan zou ze zelf voor een copy moeten zorgen want anders kunnen de speurders alsnog er papieren uitnemen. Bovendien is dit dan een copy van een copy.

Aangezien mevrouw het dossier aanvulde met brieven en krantenknipsels, is het niet uitgesloten dat ze zelf "onderzoek" deed en zelf aantekeningen en zo zal gedaan hebben in haar dossier. Wil ze aantekeningen wel delen? (Pure speculatie.)

3

(469 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Het DNA-onderzoek is waarschijnlijk 1 van de beter onderzoeksdaden. Met zoveel te onderzoeken stalen kan dat zeker een halve of volledige match opleveren. Als ze weten wie de persoon op de foto  is, kunnen ze de nazaten of de persoon zelf om DNA vragen. Een gesprek hebben met de persoon kan ook al interessant zijn.

Je moet de daders ontegensprekelijk kunnen linken aan de daden. Daarvoor heb je bij zou een oude case sowieso een DNA-match voor nodig of er moet bij de daders foto's of souveniers(objecten) gevonden worden die hun kunnen linken. Op basis van oude getuigenissen en beweringen zal dit niet lukken.

4

(469 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er is terug wat hoop, maar ik verwacht geen doorbraak.

Er waren meerdere daders, verschillende "ondersteuners", daar komen een lijst feiten bij die niet in geniep zijn uitgevoerd. Dat creëert enorm hoeveelheid verschillende getuigen of mensen die hun kunnen verraden. Tot op vandaag niets. Mensen kunnen hun mond niet houden. Zeker over zo iets ernstig en met zo veel betrokkenen.

5

(1,065 replies, posted in Andere)

kleur wrote:

Ik herhaal mijn vraag: wat is er met het geld gebeurd? Hij moet hier toch aan verdiend hebben, door de overvallen zelf of voor wie het verder wil zoeken door opdrachtgevers? Maar hij blijft gewoon zijn leven lang werken, nota bene bij de rijkswacht? Wat met al die agenten/voormalig rijkswachters uit Aalst en omstreken? Je zal me toch niet zeggen dat niemand de link heeft gelegd? En omwonenden? Is men nog steeds bang? Zo ja voor wie?

De buit was 7 miljoen BEF wat min of meer gelijk is aan € 175 000. Dit moest dan minstens nog eens gedeeld worden door drie. Dat is geen vetpot. Precies of je zou met die buit ineens je werk kunnen opzeggen en een luilekkerleven gaan leiden. € 175 000 gecorrigeerd met de ABEX-index is min of meer € 380.000. Gedeeld door drie kan je daar nog niet eens een één slaapkamer appartement met komen.

6

(1,065 replies, posted in Andere)

Columbo wrote:

Wat ik raarder vind is hoe die drie jongeren aan een magneet van pak 300 kg raakten? En dan ook nog plots laat ons zeggen die kisten opvisten. En die ergens in een tuinhuis wegstopten.

Die 300kg gaat niet over het gewicht van de magneet, maar over het trekvermogen. Dat kan je gewoon hier kopen » www.magnetarvismagneet.nl | www.bol.com/

Onze neodymium magneten zijn zeer krachtig en kunnen met een hoge snelheid tegen ijzeren voorwerpen aanschieten als ze hierbij in de buurt komen. Hier wil je absoluut niet je vingers tussen krijgen. Bij de sterkere magneten in ons assortiment is het zelfs mogelijk dat het je vingers kan verbrijzelen,breken of blaren kan veroorzaken mochten je vingers er tussen komen. Ga dus altijd voorzichtig om met de magneten, het gebruik is op eigen risico.

Er mag dus waarschijnlijk een redelijk laag slib op liggen en het materiaal wordt dan alsnog aangetrokken door de magneet. Een duiker zal waarschijnlijk niet liggen wroeten in het slib. Niet elke kleine scheet is een complot.

7

(1,065 replies, posted in Andere)

Poseur wrote:

HLN heeft juist beelden geplaatst van een wandelende Bonkoffsky » Nieuws

Hij wandelt bijna zoals een snelwandelaar.

Er achter komen wie de eigenaar is van nietsimpel@telenet.be is wel een stuk makkelijker dan er achter komen wie er achter een gmail of hotmail zit. Aangezien dat mailadres is gekoppeld aan een betalende klant...

8

(361 replies, posted in Mededelingen)

De foto's op het forum zijn hotlinks. De foto's worden elders gehost en niet door "bendevannijvel.com". Als de andere site (de hoster) de foto verwijderd dan kan je die hier ook niet meer zien.

9

(1,065 replies, posted in Andere)

bxloilsjt wrote:

De killer zou gedood zijn. Dat betekent dan dat iemand van de rijkswacht nooit meer is komen opdagen op zijn werk. Dat zou pas makkelijk na te gaan zijn. Blijkbaar is het een persoon die door niemand ooit gemist werd? Bizar. Tenzij de killer nog leeft natuurlijk...

Of hij is gedood en begraven als natuurlijke dood. Dat is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk. De koffer toedoen langs de binnenkant is bovendien niet altijd eenvoudig en al zeker niet als de auto beweegt.

10

(1,065 replies, posted in Andere)

Trojan wrote:

Bedankt! Dat relativeert dan een paar van m'n bovenstaande vragen. Kan je ook het huisnummer confirmeren? Nr. 120 is in elk geval geen gewoon huisje in de rij. Veel achterbouw ook.

Langestraat 120 is een gewoon rijhuis. De achterbouw is van nummer 116 en 122. Er is niet speciaal aan dat huis.