21

Coconut, ik moet Merovinger bijtreden. Ex-rijkswachter Lhost staat volledig los wat het kantschrift inzake Demol betreft. Althans onder voorbehoud, indien er geen info is opgedoken dat verband hield met WNP om de ondervraging van Demol uit te stellen.

22

Merovinger wrote:

Zeker is dat Johan Demol geen twee maanden later, op 1 april 1980, het Speciaal Interventie Eskadron van de Rijkswacht vaarwel zegt. Precies op tijd zo lijkt het, want op 5 juni worden verschillende leden van het Front de la Jeunesse door de correctionele rechtbank veroordeeld. Ze krijgen drie maanden celstraf met uitstel en geldboetes wegens het overtreden van de wet uit 1934 op de vorming van privé-milities en wegens het bezitten van verweerwapens en verboden wapens.

In bijlage 4 van de Tweede Bendecommissie kan men lezen dat waarschijnlijk deze persoon voor Calmette is gaan werken:

De betrokkene is lid geweest van het SIE tot 1 april 1980, datum waarop hij het korps (...) heeft verlaten. Nadat (...) de rijkswacht had verlaten om bij (...) als (...) te werken, is het ons ingevallen dat de betrokkene lid was van het Front de la Jeunesse, een inlichting die de Sec lnfo van de BOB van Brussel destijds doorspeelde aan (...).

Op het tijdstip dat hij de rijkswacht verlaat, verklaart (...) dat hem een betrekking is aangeboden in een bedrijf dat zich nog in de oprichtingsfase bevindt. De verantwoordelijke persoon van dat bedrijf, dat zich zou gaan bezighouden met de beveiliging van prominenten, was een zekere Ferrari-Calmette, die niet alleen heel goed bevriend was met wijlen Paul Latinus (hoofd van het WNP), maar ook een actieve rol speelde in die beweging (Cf Operatie Esperanza: Bijlage 2). Bovendien was de betrokkene geen onbekende voor onze diensten; hij had immers nog oosterse-vechtsportles gegeven aan de leden van het Front de la Jeunesse.

Foto NN10 lijkt inderdaad sprekend op Demol maar in het rechteroor zit een oorring. Wij associëren Demol totaal niet met een type dat mogelijk een oorring zou dragen. Waarom die robotfoto met oorring? (Klein detail dat eigenlijk niet direct opvalt maar dat onze hersenen in de war brengt?)

De enige die in die omgeving een oorring droeg was Mirko Tavra. Het lijkt wel of het oor van Mirko geplakt is op het hoofd van lookalike Demol (want twee totaal verschillende oren). Wie heeft die robotfoto's eigenlijk gemaakt? Is het mogelijk dat ook die gemanipuleerd zijn? Reneke?