131

Re: Nr. 19: Reus

Merovinger wrote:

de 18 namen uit het boek van Guy Bouten

Hieronder de 18 namen uit het boek 'De Bende van Nijvel en de CIA' van Guy Bouten:

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Nr. 19: Reus

Isaac Rousseau ...

Re: Nr. 19: Reus

Merovinger wrote:

En er zijn er nog veel meer reuzen die niet in het lijstje van Het Nieuwsblad staan: Serge Mainfroid, Claude Delperdange, Jurgen Zeyen, Jaques Lafaille, Claude Nitelet, de 18 namen uit het boek van Guy Bouten, enz ... En dan is er natuurlijk ook nog deze tot nader order nooit geïdentificeerde lange struise kerel (nummer 4).

Nitelet zou maar 1m67 zijn. En zeker één van de Poilvache-broer heeft ook zo'n langwerpig gezicht met snor. Maar weet zijn lichaamslengte niet. Verblijft nu in Egypte?

134

Re: Nr. 19: Reus

Noemt de man met het geruite hemd Poilvache? Zo ja, dan kan ik bevestigen dat deze amper 1.80m groot is. Hij baatte in begin de jaren 80 een frituur uit aan de kazaerne in Peutie. Heb hem als collega persoonlijk gekend. Hij was zeker geen reus

135

Re: Nr. 19: Reus

Nitelet niet, was te klein. Cf. Getuigenis Bouten, waar ik al eerder op heb gewezen.

Re: Nr. 19: Reus

Het beeld van de RF19 wordt wat vertroebeld door de aanwezig van de hoed en het onderste deel van een bivakmuts(?). Ik heb eens deze attributen weggeveegd. Zonder die hoed en kledij ziet de reus er als volgt uit.

https://nsm09.casimages.com/img/2018/11/09//18110909421414738715987812.jpg

Re: Nr. 19: Reus

Merovinger wrote:

De robotfoto 19 zou gemaakt zijn op basis van de verklaringen van een getuige van de feiten in Overijse.

Dit is de officiële beschrijving van de daders in Overijse (volgens de website van de CWB):

  • Dader 1: 40 jaar oud - 1m90 (mogelijk nog groter) – Draagt een masker die een oude gerimpelde persoon voorstelde.

  • Dader 2: 1m75 - 1m80 – Normale lichaamsbouw – Drager van een lange jas, donker- blauwe of zwarte kleur, donkere broek. Militair schoeisel. Draagt een hoed of zwarte muts.

  • Dader 3: 1m70 - 1m80 – Normale lichaamsbouw – Donkere kledij – draagt een masker.

Nergens wordt er melding gemaakt van een dader met een bril, hoed en sjaal. Gaat het om dader 2? Maar dan was hij blijkbaar niet de grootste van de daders? Hoe is de robotfoto 19 dan tot stand gekomen? Heeft die getuige de reus ongemaskerd gezien net vóór of net ná de overval.

Ter info hier ook de beschrijving van de daders in Eigenbrakel:

  • Dader aanwezig in het bureel van de zaakvoerder: 1m80/1m90 - Normale lichaamsbouw - Atletisch gebouwd met brede schouders. Drager van een compleet masker die een oude man voorstelde.

  • Dader die het kind gijzelde: 1m80/1m90 - Normale lichaamsbouw. Hij droeg een zwarte wollen muts waarbij enkel de ogen en mond zichtbaar waren. Hij droeg een groene hoed (stijl safari). -> Dit lijkt overeen te komen met de beschrijving van de dader die gezien werd door de dokter Jacques B.

  • Dader die op de uitkijk stond: 1m70/1m80 - Magere lichaamsbouw, of kloeke lichaamsbouw naargelang de versie van de getuigen. In het zwart gekleed. Drager van een carnavalsmasker, die het gezicht van een oudere man voorstelde. Hij droeg ook een donkerkleurige hoed.

Bij deze een versie van nr.19 mét een beschrijving:

https://lh3.googleusercontent.com/d8cUH4yscQ2MccD3e95s1r040IdzSNM54fVB1-HQ14_T5VT4sbBx3d2V6NQpmvk7KKiPC0PDe-Q_uAT46pRuEf9DmaSFYBRg2_pYDKW7_74tFcSoa-2ND2AQsuX-1nVDGMu2E0FQI-CLNfXTxHGol3_LXA_CKafjvdrbQHW_JAYCc3NONbrw8P8QYHrwLeFPWEsYvTwbEEx1_8rLMjN0wZIVSgYBokVmcHHPM5oGZIkPogrdyp2MBL5dvd3x3JUlc3OUDKka8zjyOmb_4EKNS1aNOje5FX-WObX53BD_C9BjZzBQIkqWWm050QI70-HpGQYCqCdEnX8bKOh3fmYHEfXvX_dC31sv9wjyeQ1K5OgtQlM9xQX8TiOLMrIACzpCecpWX0KQ3fnneVvLy3EBrCqN9-nmjeKZDIQSkznGoxBC5mqRSgb9079OWmFtlPk_0a0d1WWjtoera0ESwHaDUwnCIJy6SAfbgQk43IHjuhCEpf_C0Me9IKdYiWi9r93J3aWPid_JDDrJKSzCGJukf5A6HX2c9bOj_Cr6mUfKqmpNUtGlDhPbjTJu43p2VnpaTL0ozUwCFZeXciGlWstLQRfQVgECCf7IvGyEFyfOODLfVHh80ch9JCKHOgv9GLOw9wQoAh3AtGO93Je5W37rcZGVsKFm1K8=w234-h335-no

Lengte: Groter dan 1.90m
Lichaamsbouw: Erg slanke lichaamsbouw
Heel dunne benen
donkere ogen, donker haar en donkere snor
Langwerpig gelaat

Donker haar en donkere snor?

138

Re: Nr. 19: Reus

“Reus van Bende van Nijvel zit in buitenlandse cel en kan binnen één jaar vrijkomen”

“De vermoedelijke Reus van de Bende Van Nijvel zit momenteel een gevangenisstraf uit in het buitenland.” Die piste over ’s lands grootste onopgehelderde misdaad waarbij 28 slachtoffers vielen, werd twee jaar geleden al aan het gerecht gemeld door een hoge federaal ambtenaar gespecialiseerd in terrorisme. Het parket onderzocht één en ander maar dat leidde tot hiertoe niet tot een doorbraak. Advocaat Peter Callebaut, die verschillende nabestaanden van slachtoffers verdedigt, eist dat het parket dit nieuwe spoor grondiger onderzoekt. “Hij kan binnen één jaar al vrijkomen. Dat is angstwekkend.”

De nieuwste piste die stelt dat de “Reus van de Bende” in een buitenlandse cel zit, komt van een hoog federaal ambtenaar met specialisatie terrorisme die jaren geleden zelf op onderzoek trok. “De man is op de hoogte van veel terreurzaken”, zegt Peter Callebaut, advocaat van verschillende slachtoffers die kennis kreeg van deze aangifte. “Hij is zowat het levende staatsgeheugen als het over grote terreurdossiers gaat. Hij heeft er heel wat meegemaakt.”

Lees hier het hele artikel » Nieuws

The dinkum oil merits utterance.

139

Re: Nr. 19: Reus

Voorlopige conclusie, onder voorbehoud uiteraard: een van de bendeleden is afkomstig uit Braine-le-Comte.

Re: Nr. 19: Reus

Post van ClevorTrevor Anno 2013

Misschien heeft iemand het zich al eens afgevraagd (en het uitgezocht) maar dan heb ik het antwoord nog niet gezien: weet er iemand wie de eigenaar of bewoner was van het huis in Braine-le-Comte waarin Dominique Salesse tegenwoordig woont, vóórdat Salesse er zijn intrek nam? Waarom ik het vraag:

Volgens de beroemde (maar, ik geef toe, omstreden) theorie over de in Aalst neergeschoten killer, is de Bende van Nijvel enkele uren nadien gezien in het Bois de la Houssiére, bij het begin van de Rue de la Chapelle au Foya, met de neus van de auto geparkeerd in de richting van Hennuyères. Daar is een jaar of negen geleden naar een lijk gezocht, maar niks gevonden. Althans, geen lijk (wel een jas, kogels en een horloge). Misschien is het lijk - als dat er was - ergens anders naartoe gebracht?

In een robotfoto van een van de Bende van Nijvel-overvallers in Aalst is door speurders Dominique Salesse herkend. Rijd nu eens de Rue de la Chapelle au Foya uit richting Hennuyères. Blijf gewoon de weg volgen. Na circa drie kilometer passeert u vanzelf de huidige woning van Salesse.

Het zal wel allemaal toeval zijn maar stel dat het geen toeval is … In dat geval is het interessant om te weten wie er toen in dat huis woonde of toegang had tot het terrein. Het zou ook verklaren waarom een hoofdverdachte uit de Bende van Nijvel ervoor kiest om na zijn vrijlating zo dicht bij de meest verdachte locatie uit het Bende van Nijvel-dossier te gaan wonen. Er is wellicht iets te bewaken in de tuin.