861

Re: Christiaan Bonkoffsky

Die postzakken komen vaak terug. David Van De Steen heeft dit ook gezien in 1985. Bultot, Bouhouche en Lekeu zijn onlosmakelijk verbonden met de Bende van Nijvel. Werkte Bultot in november 1985 nog in die gevangenis en zat Haemers die periode daar in het gevang? Vooraleer deze verbindingen kunnen gemaakt worden, dient dit eerst gecontroleerd te worden anders is deze piste waardeloos.

862

Re: Christiaan Bonkoffsky

Ok, voor degene die niet kunnen volgen of gewoon kritisch zijn. Bultot werkte tot een week na de overval van Aalst in de gevangenis van Sint-Gillis, dan werd hij opgepakt en z'n ambtswoning onderste boven gekeerd, daar werden illegale wapens en grote hoeveelheid munitie gevonden. Wanneer Bultot voorlopig vrijkomt vlucht hij naar Afrika. De link met Haemers heb ik vooral hier gelezen op de site. Enkele citaten:

En tegelijkertijd was Eric Lammers, die Het Beest werd genoemd en die later voor de moord op twee Antwerpse diamantairs zou worden veroordeeld, de boezemvriend van Madani Bouhouche en een goede kennis van Patrick Haemers.

Vader Lammers was een ex-leraar met rechtse sympathieën en een practical pistol shooter, die bevriend was met de al even rechtse adjunct-gevangenisdirecteur Jean Bultot.

Maurice Lammers een garage samen met Murat Kaplan,“De klanten van die garage waren niet mis: Claude Leroy, de veroordeelde magistraat, Basri Bajrami van de bende-Haemers, de prostitue Denise Tyack, de vrouw van Patrick Haemers, en Patrick Haemers zelf.

Haemers werd herkend, zowel bij de voorbereidingen door een caissière van de Delhaize, als bij de slachting zelf door een eerstelijnsgetuige. (David Van Der Steen)

De bende-Haemers, met Patrick Haemers, Philippe Lacroix en Thierry Smars, blijkt bijzonder goede contacten te hebben gehad met onder meer lieden uit het Brusselse rechts-criminele milieu, en met kerels die hoog op de verdachtenlijst staan in verband met de Bende van Nijvel en de onopgeloste misdaden die in de jaren ’80 in de marge van de Bende werden begaan. Zoals bijvoorbeeld de naar Zuid-Afrika uitgeweken gewezen adjunct-gevangenisdirecteur Jean Bultot, de extreem-rechtse moordenaar Eric Lammers en zijn vader Maurice, de wapenhandelaar Robert Darville, en de grote Bende-verdacht en ex-rijkswachter Madani Bouhouche en zijn collega Robert Beijer.

de connectie met Christiaan Bonkoffsky is lange tijd onbestaande geweest en daarmee was hij niet verdacht. Het feit dat hij bij Groep Dyane was geweest, was de enige aanwijzing. Vermits Martial lekeu (even) en vooral Amory leden waren, ligt volgens mij daar de connectie. Bouhouche, Beijer en Amory staan samen op de foto en die werden bij hem thuis gezien volgens de broer van Bonno. Niet alleen z'n broer maar ook z'n ex-vrouw en een cafévriend zijn overtuigd van zijn betrokkenheid. Chris is volgens mij maar een soldaat van De Bende. Het zijn Bouhouche en Bultot die de spilfiguren zijn!

Hopelijk is de verduidelijking naar deze piste voldoende. Ik wil ook niet beweren dat alle leden toen in de gevangenis zaten en daar zijn gerekruteerd. Ik wil aangeven dat sommige verdachten een "bedenkelijk" alibi hebben als ze in de gevangenis van Sint-Gillis hebben gezeten door toedoen van Bultot.

863

Re: Christiaan Bonkoffsky

Die band tussen Bonkoffsky en Bouhouche en Bultot had ik toch graag wat beter uitgewerkt gezien.

Re: Christiaan Bonkoffsky

Deze band is volgens mij moeilijk bewijsbaar. Beijer ontkent in alle talen. Het is het woord van broer Bonkoffsky tegen dat van Beijer. Lijkt me waarschijnlijk maar moeilijk bewijsbaar.

865

Re: Christiaan Bonkoffsky

Inderdaad, daarom dat er geruchten opgaan dat hij er niks mee te maken heeft. Alle feiten, aanwijzingen en links nog eens op een rijtje.

  • Hij bekent aan z'n broer bij de Bende te zijn geweest.

  • Zijn verlofaanvragen kloppen bij de bende-aanslagen.

  • Wanneer de reus al mankend word gespot, heeft hij een voetblessure.

  • Hij heeft bij Groep Diane gezeten en is wrs van daaruit gerekruteerd of in contact gekomen met Bouhouche, Amory, Lekeu, Bultot. Bij dit speciaal interventie eskadron doen ze heel veel aan practical shooting waarin Bouhouche en Bultot zijn gespecialiseerd.

  • Zijn ex-vriendin verdenkt hem ook van de feiten en geeft aan dat hij extreem-rechts is gevaarlijk en zou ook tegen haar bekend hebben.

  • Hij heeft een drankprobleem (wrs schuldgevoel met wat hij in z'n leven gedaan heeft).

  • Een "vriend" Marc Van Damme had hem in 1998 al herkend als De Reus en heeft dit ook gemeld, daarna wordt hij geschaduwd door rijkswachters naar eigen zeggen.

  • In 2000 werden vingerafdrukken speeksel bij hem afgenomen maar alles was negatief. (Wel of niet gemanipuleerd.)

  • Z'n broer beweert dat hij Bouhouche en Robert Beijer bij Chris thuis heeft gezien.

  • Bij carnaval vrienden waar hij lid was schept hij op dat hij een echte moordmachine was (als SIE of als Bende lid?). Hij geeft ook aan dat ze een staatsgreep hadden moeten plegen. Carnavalsmaskers werden gebruikt bij overvallen.

  • Hij zat in de rijkswacht van Dendermonde en verhuist na de eenmaking naar Aalst. In Aalst is er ook een rijkswachter verdacht die word herkend door Djuroski maar zou niet Bonkoffsky zijn maar een zekere P.V.

  • Bonkoffsky werd uit SIE gegooid omdat hij onvoorzichtig was met zen wapen en bijna iemand raakte toen het afging. Zelf geeft hij aan dat z'n wapen gesaboteerd was. Sommige maar niet allemaal omschreven hem als een cowboy.

  • Hij bedreigde ook iemand op Café met zen dienstwapen na een ruzie.

Volgens mij past hij wel degelijk in het profiel. Vooral z'n bekentenis op zen sterfbed geeft de doorslag. Dit is niet het moment om den intressanten uit te hangen maar wel uw allerlaatste kans om nog iets te vertellen tegen uw naasten/famillie.

Re: Christiaan Bonkoffsky

Ik ben van meerdere overtuigd dat ze er mee te maken hebben, maar na zoveel jaar lijkt het mij moeilijk omdat te bewijzen. Zeker als ze werken met 'verschillende cellen' zal je volgens mij hooguit nog een enkeling kunnen oppakken. Ondertussen vliegen de jaren voorbij en zullen er nog weinig betrokkenen in leven zijn.

867

Re: Christiaan Bonkoffsky

tsi013 wrote:

Hij heeft een drankprobleem (wrs schuldgevoel met wat hij in z'n leven gedaan heeft).

Hij zoop zich volgens bekenden al redelijk vaak te pletter lang voor de Bende van Nijvel-aanslagen (bv. 'niemand durfde hem wakker te maken als hij in slaap was gevallen op de toog").

868

Re: Christiaan Bonkoffsky

Perfect slachtoffer, m.a.w.. Waar de waarheid begint, eindigt de leugen maar wie kan in de grijze zone nog wit van zwart onderscheiden.

869

Re: Christiaan Bonkoffsky

Er is een verschil tussen in je jonge jaren eens dronken drinken en op 61 jarige leeftijd het loodje moeten leggen. Er wordt al tientallen jaren gespeculeerd dat er rijkswachters bij betrokken zijn en vooral personen uit groep Diane (naar aanleiding van Arsène Pint, de chef van de groep die duidelijk hun tactieken herkent). Nu dat er eindelijk ééntje boven water komt, zou het onzeker zijn. Ik ga er van uit dat we heel zeker mogen zijn. Het was trouwens ook de reus die de leiding van de overval. De eerste domino is gevallen de andere zijn aan het wankelen. Ik ben meer dan ooit overtuigd dat we al 5 ronkende namen mogen toeschrijven op het lijstje van de bende.

  • De reus  is christiaan Bonkoffsky

  • Bouhouche en Beijer organiseren de boel

  • Bultot is spilfiguur tussen verschillende milieus

  • Martial Lekeu had ook een prominente rol.

Verder zijn er zeker nog personen die er mee te maken hebben maar volgens mij geen bloed aan hun handen hebben.

  • Mendez is zeker betrokken en word geliquideerd

  • Libert en Lammers doen observaties maar verder geen overvallen. ik denk dan ook dat ze vrijwel onschuldig zijn i.v.m. de aanslagen.

  • Bende De staerke is vrijwel zeker betrokken door toedoen van Bultot voor diensten te leveren tegen betaling wederom wrs geen bloed aan de handen.

  • Marcel Barbier is voor mij ook hoofdverdachte voor de Killer. Eigenlijk zijn er heel veel WNP-leden die verdacht zijn.

Dan heb je nog heel veel verdachten over, probeer verdachten te linken aan de rijkswachters en je zult je daders vinden!

870

Re: Christiaan Bonkoffsky

tsi013 wrote:

Er is een verschil tussen in je jonge jaren eens dronken drinken en op 61 jarige leeftijd het loodje moeten leggen.

Natuurlijk, maar men doet het lijken alsof Bonkoffsky alcoholieker is geworden uit wroeging voor zijn daden. Men voert dat nog net niet aan als (indirect) bewijs voor zijn betrokkenheid. Ik ben zelf ook meer dan eens redelijk scheef naar huis gewandeld als student, net zoals velen van ons. Maar dat is van een heel andere orde dan op die leeftijd (of een paar jaar ouder), met grote regelmaat doorzopen in slaap vallen in 1 of ander dorpscafé. Die getuigenissen tonen aan dat Bonkoffsky in die periode al een probleemdrinker was, en natuurlijk escaleert dat alleen maar. Sommigen laten zich volledig gaan bij gebrek aan een sociaal netwerk/familie, anderen trekken het wat langer omdat ze op hulp kunnen (blijven) rekenen.