61

Re: Roger Beuckels

Dit lijkt mij niet dezelfde man als in de foto's op de eerste pagina in dit topic. De ogen en de haarlijn kloppen niet. De ronding van de kin klopt ook niet helemaal. Ook zou ik verwacht hebben dat hij er in 1984 een stuk ouder zou uitzien?

62

Re: Roger Beuckels

Zijn er bewijzen dat hij wel effectief overleden is want als zijn dossier gewist is kan er van alles gebeuren? Als hij wel effectief de killer is en zijn dossier is gewist dan mogen we er zeker van zijn dat het nooit zal uitkomen.

Re: Roger Beuckels

Ik vermoed dat dit de bedoeling is. Als hij een huurling was/is van de SV, mag en zal dit nooit uitkomen. Dat politiek defensie heeft (mis)bruikt om politieke terreur te zaaien akkoord. Dat SV en defensie hebben samengewerkt akkoord. Dat zij beroep hebben gedaan op huurlingen? Dat betwijfel ik nog, ze hadden immers zelf voldoende potentieel in de visvijver. Dat dit hoofdzakelijk over 1982 - 1983 ging akkoord.

Alhoewel José Vanden Eynde en Angelou passen daar niet echt in. Ik vermoed dat zij belangrijke getuigen waren die letterlijk het zwijgen opgelegd kregen. Wat zij wisten, weet voorlopig niemand. Staatsgeheimen? Kindermisbruik? Moorden op juweliers en diamantairen, Zwarts ... hangt ook ergens samen tak Beijer?

Voor 1985: Deze bende heeft zich altijd gespecialiseerd in overvallen geldkoeriers, banken en grootwarenhuizen. Maar vooral het echte spoor van Haemers, Kapllan Murat speelt nog steeds de belangrijkste rol. Kapllan Murat die Murcielago geconfronteerd en geïntimideerd heeft, wordt nog steeds in alle talen over gezwegen. Haemers met de blauwe ogen, vergeet je nooit. Finné hangt ook samen met deze zwartgeldcouriers.

De weinigen die veel weten, leven nog. Zolang men hen niet aan de praat krijgt, mogen we het vergeten. En als ze "informanten" waren/zijn van staatsveiligheid, mogen we het helemaal vergeten. Die kunnen zich veel permitteren in ruil voor. En er zijn veel spionnen, nog elke dag.

Dat wordt de beveiliging van de democratie genoemd. RIP aan de vele slachtoffers.

64

Re: Roger Beuckels

Er is al veel gezegd en geschreven over het verdwijnen van het dossier van Roger Beuckels. De reden hiervoor is echter heel banaal. Het dossier werd bewaard in Brugge waar ze op een bepaald moment last hadden van een schimmel in het archief. Het gevolg is dat het dossier van Roger Beuckels - samen met alle andere gerechtelijke dossiers uit die periode - werd vernietigd omdat het aangetast was door die schimmel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Roger Beuckels

Mogen wij nu ook eens naar je bron vragen Ben? Is er een inventaris gemaakt van de beschimmelde stukken? Waren ze te beschimmeld om ze te scannen?

66

Re: Roger Beuckels

coconut wrote:

Mogen wij nu ook eens naar je bron vragen Ben?

Mijn bron is iemand die het dossier-Beuckels zeer goed kent. En zelfs als het dossier niet aangetast was door een schimmel is het niet abnormaal dat een dossier na tijd vernietigd word. Er is een bewaartermijn voor dossiers: x-jaar na uitspraak en x-jaar na overlijden. Misschien kan Poseur die x'en invullen? smile Er was dus geen bescherming van de Staatsveiligheid. Het dossier van Beuckels was te oud en werd vernietigd, en dat was simpelweg de toepassing van de wetgeving.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Roger Beuckels

Dank je. Toch handig he dat je een zaak zo lang kan laten aanslepen dat ze ofwel zal verjaren ofwel dat stukken mogen vernietigd worden. Of dat de stukken zichzelf vernietigen. Vandaar mijn theorie; "als je lang genoeg wacht lossen alle problemen zichzelf op."

68

Re: Roger Beuckels

Iedereen kan trouwens eenmalig zijn strafblad laten wissen.

Re: Roger Beuckels

Deze zin interesseert me:

'You can no believe to killing happens here every day. You can’t imagine this in Belgium. The more blood the better.’

Voorts is Bouten nooit mijn favoriete auteur geweest omdat hij met volle zekerheid voor de CIA-Gladio etc piste gaat en zijn bronnen soms bedenkelijk zijn.

Jullie bedenkingen rond Bouten zijn deze keer echt wel frapant; als het echt zo is dat Bouten met bronnen knoeit stel ik de betrouwbaarheid van Bouten zeer in vraag en bijgevolg zijn invloed op ons denken ronde de Bende/het forum de voorbije jaren?

Ik zou graag meer weten over de vermeende link van Beuckels met Elnikoff (wat mij betreft de enige échte Bende zekerheid). Afgaande op de brief extracten zitten ze op vlak van gewelddadigheid en honger naar moorden op dezelfde golflengte.

Re: Roger Beuckels

Nog interessant (uit het Elnikoff topic) :

Uit een interview met Michel Libert:

Kunnen leden van WNP ontspoord zijn en de aangeleerde technieken misbruikt hebben bij de Bende?

“Ik sluit dat niet uit. Ik denk aan een C.E. (Michel Libert noemt de volledige naam. Deze persoon is geen onbekende voor de Bende-speurders. Zij hebben hem uitvoerig gescreend maar bewijzen vonden zij niet, nvdr.). Hij had banden met het milieu van huurlingen en banditisme. Op een dag vertelde hij me dat verscheidene van die vrienden van hem interesse hadden om tot WNP toe te treden. Zij houden wel van actie, zei C.E. Ik antwoordde hem dat zoiets niet aan de orde was en wij alleen in geval van bezetting door een vreemde mogendheid in actie zouden schieten. Dat zullen zij maar niets vinden, reageerde C.E. Dan zullen wij maar beter zelf onze terreur organiseren, zeker? Ik weet niet of zij de daad bij het woord voegden.”

Contacten met huurlingen die tot het WNP wensten toe te treden. Het zou interessant zijn te weten wie Elnikoff met deze 'wij' bedoelde.