9,311

(10 replies, posted in Andere)

Dit is eigenlijk de theorie van een extreem-rechts complot maar dan nog een stap verder. Vooral het Arabisch praten om de onderzoekers op het verkeerde pad te zetten, vind ik een goed idee!

9,312

(27 replies, posted in 1980-1989)

René De Witte wrote:

De sleutel van het enigma van de Bende van Nijvel ligt duidelijk in Aalst.  Pas als men de overval in Aalst begrijpt, komt men (dichter) bij de waarheid.

Kun je dat niet over meerdere feiten zeggen? Als ik bijvoorbeeld naar de moordpartij in Nijvel kijk, stel ik mij toch ook een paar vragen en denk ik dat een goed slachtofferonderzoek al een deel van de sleutel kan zijn. Of kijk bijvoorbeeld naar de diefstal in Temse. Misschien moeten de onderzoekers niet proberen alle aanslagen/feiten op te lossen, maar zich concentreren op één feit, bv. Aalst. En dan een paar essentiële vragen stellen:

  • Waarom?

  • Wie?

  • Wie waren de slachtoffers?

Het is bewezen dat de feiten met elkaar te maken hebben, maar het is volgens mij niet bewezen dat het steeds dezelfde daders zijn. Probeer één feit volledig op te lossen en je staat al een stap verder. En probeer - naar mijn mening - de belangrijkste vraag op te lossen, waarom?

René De Witte wrote:

Wat kennelijk door de bendespeurders niet gebeurt.

Een zin die je spijtig genoeg net iets te veel hoort!

Renne wrote:

of  men durft niet praten.

Kun je het ze kwalijk nemen? Er zullen nog mensen zijn die informatie hebben maar - zelfs na al die jaren - nog schrik hebben van de mogelijke gevolgen. De angst dat nog levende daders hun komen vinden. Ik kan hun angst begrijpen als je kijkt naar de gruwelijkheid van de aanslagen.

Renne wrote:

Denk het niet,eigenlijk is David tegen Goliath met inclusief de bende,als je de onderzoekers nog niet aan u zijde hebt dan is er toch iets mis.

Zo klinkt het inderdaad. Maar kunnen we de rollen dan niet omdraaien? Ik denk dat de mensen die de waarheid willen weten met veel meer zijn dan de mensen die koste wat het kost de waarheid willen wegstoppen. Kunnen we er dan niet voor zorgden dat wij Goliath zijn en al die andere David?

kuros wrote:

Antwoord vanuit Jumet: niks bruikbaars!

Klinkt logisch, alles wat niet in het plaatje van Jumet past wordt genegeerd. Zij denken eigenlijk hetzelfde als Deprêtre, het waren overvallen voor het geld. Alleen in Jumet zeggen ze het niet zo letterlijk! En om het allemaal nog minder erg te maken, heeft een dappere agent de leider doodgeschoten. Einde verhaal!

9,313

(270 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Dus eigenlijk is alleen de vluchtroute van de vluchtauto gekend.

Niet echt, je moet het verhaal over 'De laatste vlucht' maar eens lezen, als je dat nog niet gedaan hebt. Feiten » Aalst

Renne wrote:

De auto die in Grimbergen werd gestolen is mogelijk een dwaalspoor, eigenlijk bijna zeker.

Het kan natuurlijk altijd toeval zijn, maar ik weet niet of er veel onderzoek is gedaan naar die Golf. Meer informatie vind je hier » Forum

Renne wrote:

Ofwel hebben ze hem in het water gedropt ofwel tot volledig gedemonteerd of hem tot schroot laten bewerken, laten samenpersen ....

Daar had ik nog niet aan gedacht dat ze hun auto misschien hebben laten samenpersen. Maar dat kan dan natuurlijk alleen bij een persoon die ze vertrouwen.

Renne wrote:

Maar ik versta niet hoe het komt dat die duikers de spullen direct niet vinden.

We zullen maar denken dat dat door het geklungel van de onderzoekers in Nijvel komt zeker.

9,314

(33 replies, posted in Getuigen)

Renne wrote:

Waarom die man tegen mij sprak?

Als je vertelt dat je denkt dat hij tegen jouw begon te praten omdat je vriendin erbij zat, kan het goed zijn dat dat ook reden was waarom hij over een moord begon te praten. Omdat hij misschien 'stoer' wou overkomen tegenover u en je vriendin.

9,315

(33 replies, posted in Getuigen)

Renne wrote:

Een man komt het café binnen met 2 vrienden, 1 van die vrienden herinner ik mij nog, klein zwart haar en donker ogen, wel blank, een soort zigeuner misschien, maar die man die tegen mij en mijn vriendin een praatje maakte had al aardig wat pinten op.

Ik vroeg me af waarom hij net met u begon te praten, maar als ik het goed begrijp was hij gewoon dronken of bijna dronken.

Renne wrote:

En die man zei over zijn broer dat het een echt gek was, super gevaarlijk en ook in het boek van Popolino vind ik dat erin terug dat De Staerke bij momenten echt steek zot was en ook een foto in een boek (die met een winkelkarretje denk ik vooraan) staat een foto van vader of een broer van De Staerke en die toont gelijkenissen met die man die ik gezien heb.

Bedoel je misschien de foto op pagina 204 van Léon De Staerke? Dat was de oudere broer van Philippe. Léon werd geboren in '37 in Lot, in de buurt van Beersel dus. Hij werd ooit in verband gebracht met een driedubbele (!) moord in de Sint-Genesius-Rode. Daar werd op 9 oktober 1980 juwelier Valère Valcke vermoord.

Wil je wat meer te weten komen over Léon De Staerke, surf dan naar »  Bende de Staerke

Wat ik me nog afvraag, leeft het dossier van de Bende van Nijvel nog in Aalst? Word daar nog veel over gepraat en zijn er daar nog veel mensen mee bezig? Of proberen ze het daar liever te vergeten?

9,316

(601 replies, posted in Hypotheses)

We weten dat de daders hoogstwaarschijnlijk kogelvrije vesten droegen. Dus om hen dodelijk te kunnen verwonden moest je al op het hoofd/nek richten. Een kogelvrije vest houdt de kogel wel tegen, maar ik denk dat je toch even in een soort van shock bent. Dat zou eventueel kunnen verklaren waarom de koffer na 1,5 kilometer nog openstond.

Renne wrote:

Maar wat ik mij afvraag de GTI die in Aalst gebruikt geweest is, is die eigenlijk teruggevonden met de zekerheid dat hij in Aalst is gebruikt?

Volgens wat ik weet hebben ze de Golf die in Aalst is gebruikt nooit teruggevonden.

9,317

(601 replies, posted in Hypotheses)

Veel vragen en een interessante theorie.

kuros wrote:

Stel dat daardoor hun opdracht maar gedeeltelijk was "gelukt" en daarom hun laatste opdracht was?

Dit lijkt me onlogisch. Als de 'opdracht' maar gedeeltelijk gelukt was, zouden er dan niet nog feiten moeten volgen?

kuros wrote:

Stel dat er geholpen is door mensen van Aalsterse, gezien de binnenwegen die zijn genomen bij hun vlucht!

Lijkt me zeer logisch en zeker een mogelijkheid. Ik heb gehoord dat er in de jaren '80 in en rond Aalst zware gangsters actief waren. De Delta-cel heeft echter nooit voldoende onderzoek gevoerd naar daders uit Aalst.

kuros wrote:

Stel dat degenen die mede-verantwoordelijk zijn voor wat in Aalst is gebeurd, toch nog gaan praten?

Dat kan een mogelijkheid zijn, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren!

kuros wrote:

Stel dat deze (schijn) overvallen op de perfecte moord gaat lijken?

Wanneer is een moord een perfecte moord? Als de dader(s) er in slaagt om geen enkel spoor achter te laten? Of als hij er in slaagt om niet gepakt te worden? De Bende heeft gigantisch veel bewijsmateriaal achtergelaten, dus op dat gebied waren hun moorden alles behalve perfect. Is het dan perfect omdat de Belgische justitie er niet in slaagt om ze te vinden?

9,318

(51 replies, posted in Roze Balletten)

Renne wrote:

Volgens mij word het als maar duidelijker dat de kern in de club Jonathan ligt, dit is ook wat Mendez zei voor zijn dood.

Volgens wat ik heb gelezen, zei Mendez - vlak voor zijn dood - dat de oplossing te vinden was in club Mirano. Daar zou men de waarheid achter de Bende van Nijvel kunnen ontdekken. Hij zei er ook nog bij dat de Bende een poging tot Staatsgreep was.

Renne wrote:

Jean Bultot was opzoek naar mensen voor schijnovervallen in '85.

Zou je me kunnen vertellen waar je deze informatie hebt gehaald? Was het André Rogge die dit heeft verklaard?

Ik denk dat - alhoewel hij het niet wilde - De Bonvoisin een te publiek figuur was om de Bende te kunnen financieren. Ik vermoed dat hij wel weet wie er achter zat, of wat het motief was, maar ik denk niet dat hij zelf het grote brein was. Hij heeft eens gezegd dat er vier ministers bij betrokken waren. Toeval of niet, maar Michel Nihoul heeft exact hetzelfde gezegd tegen reporters van Canal+.

9,319

(34 replies, posted in Wagens)

Renne wrote:

Weet er iemand welke kleur die Mercedes had met nederlandse nummerplaat?

Ik dacht wit of grijs, maar ik ben er niet helemaal zeker van.

9,320

(13 replies, posted in Organisaties)

De Phenix was de schietclub van Jean Bultot. Hieronder een foto van sommige leden van de schietclub:

http://i19.servimg.com/u/f19/11/22/12/24/schiet11.jpg

  1. Jean Bultot

  2. Jean-Pierre Marino, vriend van Bultot en heeft nog gewerkt in club Jonathan. Hij was betrokken in een smokkel met wapens.

  3. Pierre Paul De Rycke, vriend van Bultot en eigenaar van de club Jonathan. Hij was bevriend met Michel Nihoul. Het was ook Nihoul die hem als laatste persoon voor zijn zelfmoord heeft gezien.