91

(753 replies, posted in 1985)

Swansongunsung, wat u schrijft is zeer, zeer pertinent Er zijn vrijwel vaststaande linken tussen Italië en België in dossier-Bende van Nijvel en aanslag op station Bologna, en de CCC had een zusterorganisatie in Italië, en in Italië was het de bedoeling de aanslag in Bologna en de moord op Aldo Moro, waarvoor steeds de CIA en NAVO via hun stay-behind organisatie in Italië (cfr. P2) verantwoordelijk waren, in de schoenen te schuiven van de Italiaanse zusterorganisatie van CCC.

92

(41 replies, posted in Politiek & Business)

Het is duidelijk dat de feitelijke opdrachtgevers de CIA en de NAVO waren, via hun stay-behindnetwerken, en dat op het niveau van de Belgische politieke en administratieve diensten de Staatsveiligheid, Het Leger, de Rijkswacht (wat toen nog een militair korps was) erbij betrokken waren. Wellicht met dekking van bepaalde personen uit de toenmalige regeringen en het gerecht. De uiteindelijk uitvoering werd echter uitbesteed, om de opdrachtgevers zoveel mogelijk uit de wind te zetten, en op het niveau van de uitvoering onstond wellicht een vermenging met bepaalde criminele milieus. Daarvoor zijn tal van aanwijzingen en semi-bewijzen en ik vind dat het forum in zen geheel hier steeds beter een inzicht in verschaft.

Ook met betrekking tot de betrokken uitvoerders die wellicht zelf niet volledig op de hoogte waren van de ware politieke aard van hun acties en de ware aard van hun opdrachtgevers, misschien ook wel of misschien vermoedens hadden, wordt steeds meer vooruitgang geboekt en verheldering gebracht. Ik denk aan de zéér waarschijnlijke betrokkenheid en overeenkomst met robotfoto's van Bultot, Habran, Bouhouche, de zéér waarschijnlijke betrokkenheid van De Staerke, zeker i.v.m. Aalst, de zéér waarschijnlijke betrokkenheid van Thierry Smars.

Een zeer groot gevaar blijft het gevaar van het gebrek aan synthese, wat eigenlijk in ieder gerechtelijk onderzoek altijd op de loer ligt, en het gevaar van teveel lijnen en aftakkingen, die even reëel kunnen zijn, maar voor de goede orde beter buiten beschouwing worden gelaten. Ik bedoel maar, uiteraard waren de eigenlijke uitvoerders wellicht ervaren bandieten, die wellicht met tal van andere zéér ernstige criminele feiten kunnen in verband gebracht worden, maar dit is iets helemaal anders dan deze feiten dan ook weer willen koppelen aan feiten i.v.m. de Bende van Nijvel.

Zoniet maken we hier de kroniek van het banditisme in België in de jaren 70', 80' en 90' en dat komt het forum niet ten goede! Dat komt vooral ten goede aan zij die de potjes gedekt willen houden en er zullen hier bijna zeker mensen actief zijn op het forum met die taak! De kerntaak zou beperkt moeten blijven tot opheldering en inzicht, niet tot in absurde details, maar m.b.t. de grote lijnen, zowel naar de uitvoerders als naar de opdrachtgevers op Belgisch niveau. En dan denk ik aan Beaurir, Raes, Deprêtre, Claes, Mathot, Wathelet, Gol, en nog een aantal anderen!

93

(78 replies, posted in Andere Personen)

Beste Navigator, uw opmerking over het rechtssysteem in Amerika is een 'beetje naïef' vrees ik, gelooft U nu werkelijk dat Amerika zo een ontwikkeld land is? En als U doelt op de wichelroedeloperij die men er al te graag toepast en dat dan als een belangrijke verworvenheid beschouwt (leugendetectoren, mediums en allerlei andere imbeciliteiten), dan vrees ik dat u zéér slecht op de hoogte bent en dat u uw gading beter zou gaan vinden bij de websites over 'paranormale aangelegenheden'. De misdaden van de Bende van Nijvel zijn juist mogelijk door landen als Amerika. Beschouw in uw naïviteit en onwetendheid liefst geen zuidelijke bananenrepublieken als toonbeeld. Sorry voor de nogal heftige repliek, maar ben daar allergisch aan. Voor het overige uiteraard welkom op het forum.

94

(20 replies, posted in Onderzoekspistes)

Men wou vooral de CCC discrediteren, omdat de hele politiek van de stay-behind-netwerken aanstuurde op een neo-liberaal beleid, bovendien was de Koude Oorlog nog aan de gang, de economische situatie ronduit slecht en dus was er angst dat het neo-liberale Amerikaanse beleid zijn wereldwijde steun zou verliezen!

Zo was het ook in Italië, als we de publieke bronnen mogen geloven waren er Amerikaanse (NAVO) stay-behindnetwerken in vrijwel heel Europa (buiten het Oost-blok), maar alleen in België en Italië kwam het tot dergelijk uitgesproken acties, omdat daar communistische cellen actief waren.

95

(64 replies, posted in Robotfoto's)

De robotfoto's werden wel onder hypnose opgesteld. En robotfoto's zijn altijd een hulpmiddel. Men kent trouwens minstens 1 bendelid, de moordenaar van Constantin Angelou. Mij is het allang duidelijk dat een door en door corrupt Belgisch gerecht (kunnen we trouwens nog spreken van een rechterlijke orde, is het niet veeleer een ordinair ganstersyndicaat? De vraag stellen is ze wellicht beantwoorden) geen soelaas kan bieden in deze zaak. Maar ja, wat wilt ge, als ze zelf medeplichtig zijn en leger, rijkswacht en staatsveiligheid rechtstreeks betrokken zijn!

96

(782 replies, posted in Westland New Post)

Ik denk dat dat schema, zeker naar het opzet ervan, de werkelijkheid zéér goed benadert. Waarmee nogmaals 'bewezen' is, dat het hier een geval van oorlogsmisdaden betreft. Heb de pv's eens vluchtig diagonaal gelezen, en ook betrokkenheid binnen PRL en CVP wordt vernoemd. Waren er connecties naar VW-belgië om de verschillende eskaders van voertuigen te voorzien?

97

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

zou misschien interessant zijn om een directe link naar dit schema, op de site te zetten, zodat het snel raadpleegbaar is. maar daar moet de webmaster uiteraard over beslissen.

98

(17 replies, posted in Hypotheses)

Schijnt dat dit een vrij courant fenomeen was, in ieder geval 40 jaar geleden, weet niet of dat nu nog bestaat. Maar als men er aanwezig wou zijn, moest men wel een pitteleer dragen. Dus zo onwaarschijnlijk is die link naar de sex-evennementen niet.

99

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Knap gedaan. Als we nu eens wisten wie de bij het Belgisch gerecht gekende dader is; van één dader staat immers onomstotelijk de identiteit vast op basis van DNA-analyses. Deze persoon staat misschien wel in de map, of kunnen we wellicht situeren in het schema, afhankelijk van zijn sociaal milieu. Bij andere gerechtelijke onderzoeken zijn ze er vaak als de kippen bij om personen op basis van zéér zwak of twijfelachtig bewijs te laten arresteren, al was het maar in het belang van het onderzoek, en hier is één dader-moordenaar gekend en gebeurt er niets. Is men bang dat de dominostenen dan zouden gaan vallen?

100

(7 replies, posted in Hypotheses)

kijk, volgens mij is de Belgische Staat als de dood voor 2 zaken:

  1. Dat duidelijk wordt, bij brede lagen van de bevolking, dat er een zekere link is met sexevennementen enerzijds en anderzijds dat er ook personen van de Belgische veiligheidsdiensten bij betrokken waren;

  2. Dat de Belgische Staat in deze zaak en bepaalde verantwoordelijken alsnog zouden veroordeeld worden door het Internationaal Strafhof  in de Haag, hetzij als opdrachtgevers-medeplichtigen, hetzij voor belemmering van de rechtsgang.

Ik schrijf, zoals de meeste  deelnemers aan dit forum, hier geen bijdragen voor men plezier, maar omdat ik denk dat de enige manier om nog iets ten gronde te bereiken, erin bestaat op een heldere manier de 2 bovenstaande feiten te doen doorsijpelen naar brede lagen van de bevolking, en ik denk dat een goede naamgeving hiervoor cruciaal is: dus hetzij Staatseskader van Nijvel hetzij Staatsbende van Nijvel.

Maar ik geef toe dat het een provocatieve piste is, en misschien wel van het goede teveel. Want waarom voegt men nu ineens speurders toe aan de CWB, er zijn 2 mogelijkheden:

  1. Men is te goeder trouw en wil alsnog de schuldigen vinden en bestraffen en men beschikt misschien over nieuwe elementen;

  2. Men wil zich indekken door een schijnmanoeuvre om een veroordeling door het Internationaal Strafhof te vermijden, als het daar ooit tot een proces zou komen.