171

(29 replies, posted in Andere Personen)

EricF, Nevens schoot idd op de wegrijdende Golf en kan iedereen die daar inzat getroffen hebben.

imazibraine wrote:

Het is een kopie van een kopie van de foto van zijn vreemdelingenkaart van toen. Niet van het internet. Meer kan ik er niet over zeggen.

Waarom kunt u er niet meer over zeggen imazibraine? U bent sinds dag 1 dat dit nieuws van de hoge ambtenaar naar buiten kwam zeer grondig geïnformeerd (gedocumenteerd) en zeer sterk gedecideerd met als focus/doel deze stelling te verdedigen zodanig dat deze niet meer te ontkrachten valt!? Voorzichtig stel ik mij dan de vraag of u er misschien bij was? Hoe is het mogelijk dat u over zijn vreemdelingenkaart beschikt? Welke krachten stuwen of drijven u? Ik ben trouwens niet het enige forumlid die met dezelfde bedenkingen zit.

172

(328 replies, posted in Andere Personen)

Beste coconut, mij valt op dat deze Belliraj zeker niet de grote leider kan zijn van de Bende van Nijvel. Eind 1987 begint hij te trainen in schietclubs. Tweemaal schiet hij een verkeerdelijk doelwit neer. Tweemaal heeft hij zichzelf dus vergist! Plus het feit dat de gekende feiten uit de jaren '80 gericht waren op Moslims en Joden...

Uit de PV's van de Rijkswacht in 1986 (er waren enorm veel Rijkswachters die wel hun job naar behoren uitoefenden!) kan men afleiden dat hij in 1986 nog een klein spelertje was. Dus aan iedere Brains en Sterken her en der... Ik zie de groep van Belliraj gewoon logistiek niet in staat een Bende van Nijvel te vormen. Dat ze geholpen hebben met kleine hand en span diensten tot daar aan toe. Misschien het juwelierskoppel? Ik weet het niet... Maar dan zijn ze wel door andere individuen ballistisch in de val gelokt.

Belliraj en zijn bende zijn reeds veroordeelde terroristen op dit ogenblik. Als zij nu mogen opdraaien voor de Bende van Nijvel houdt dit in dat de Bende van Nijvel automatisch ook officieel een terroristische organisatie wordt (wat de Bende van Nijvel volgens mij wel is). Dus ik snap wel waarom men deze theorie naar voren duwt.

173

(70 replies, posted in Andere Personen)

Ali Aarrass a fait son service militaire pour la Belgique dans les années 1993-94.

Los van zijn lengte... Hoe oud is die exact? Hoe oud was die manspersoon in 1985? Zal mij waarschijnlijk vergissen maar dit detail heb ik (meen ik) nog niet gelezen.

174

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine wrote:

Ik ben oud genoeg om mij de periode van het najaar 1985 nog levendig te herinneren. Na de moordpartijen in Eigenbrakel en Overijse zat de gedachte er bij de bevolking goed in dat de Reus Patrick Haemers was. Niemand twijfelde daar toen aan.

Kan iemand dit bevestigen aub?

175

(389 replies, posted in Mededelingen)

Toch niet dinnen van dat andere forum??? Cobra

176

(389 replies, posted in Mededelingen)

Robertvandeurnen wrote:

Waar is die Commisaris P??? Dat was toch een foruùmlid...???

*Forumlid

177

(389 replies, posted in Mededelingen)

Waar is die Commisaris P??? Dat was toch een foruùmlid...???

178

(70 replies, posted in 1980-1989)

the end wrote:

Wel het gaat om geld en macht het bende dossier. Wat als de zogenoemde chantage van Bouhouche en Mendez van de GB nu niet over de GB gaat maar wel over een specifiek persoon, zie ook de Mercedes die Bouhouche gebruikte. Tevens Camps die geld leende van Rossignol die Rossair bezat, Van Camp die vermoord is en die labo's had en de link naar Euromeat.

Sublieme piste! "De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is."

179

(313 replies, posted in Slachtoffers)

Met de hulp van enkele naar Brussel gestuurde DEA-agenten (ik durf zelfs stellen volgens Wikileaks dat een bepaalde stad die werd getroffen door de Bende van Nijvel ook een opgeleide DEA-agent had) wordt de BOB’ers onder leiding van rijkswachtcommandant Léon François aangeleerd om voor de goede zaak buiten de lijntjes te kleuren. Een toenmalige BOB’er verklaarde in een artikel van 28 oktober 2017 (De Morgen, Douglas De Coninck):

“Ze gingen undercoverdeals opzetten. Drugs kopen en uiteindelijk verkopen. Simpel was dat niet. Je had een deal over een levering van Cocaïne. De tegenpartij wou geld hebben. Dan moet je met een aktentasje vol geld komen. Dat was een probleem. De rijkswacht had daar geen budget voor. Dus belden wij Leon Finné, van de Banque Copine op de Louizalaan. Die kwam dan in zijn witte Cadillac met vlaggetjes (?) op zijn motorkap. Speciaal figuur. Altijd gewapend (!). Finné kwam aanzetten met zijn cash, ‘toongeld’ zoals wij dat noemen. Als het goed ging, kreeg hij achteraf zijn aktentasje terug. Zo niet hadden wij een probleem.” (!) Blijkbaar liep dit niet altijd goed!

Uit dit zelfde artikel van De Morgen: Herman Vernaillen:

”In 1979 ben ik door de generale staf aangesteld om deze zaak te onderzoeken. Ik heb mijn functie bij de groep Diane neergelegd en ben mij samen met adj. Guy Goffinon gaan toeleggen op de ‘zaak’ François.”

Codenaam Blauwe Orde-Ordre Bleu

26 oktober 1981: Aanslag op Herman Vernaillen. Wanneer was de ’ bomaanslag’ op Goffinon weeral? In welke omstandigheden? Hoe zou het trouwens met Buslik zijn? Buslik stond in nauw contact met DEA-agent Frank Eaton, zijn vader bezat een CIA luchtvaartmaatschappij in Zwitserland => Aviation Benelux! Buslik… de peetvader van 1 van de kinderen van Bouhouche! (Bron: Personne Implique)

180

(77 replies, posted in Speurders)

Bakerstreet, ik ben geneigd je hierin te volgen. Het is inderdaad ook mijn inziens dat de wapens overal konden gedumpt worden. Hiermee wil ik zeggen dat ik reeds uit monde van oud gedienden gelijkwaardigheden heb gehoord zoals jij ze reeds hebt verkondigd. Bouhouche en Beijer stonden trouwens gekend om zulk meesterbrein te gebruiken. Dit soort “lateraal” denken kan helpen om niet te veel in hokjes te denken. Schieten op kinderen zonder enige vorm van psychopathie… Hmmm… Ik denk het niet!