1,231

(301 replies, posted in Andere Personen)

Als de aanwijzingen tegen Bultot niet meer zijn dan dwaalsporen, (wat ik betwijfel, want het zijn er gewoon teveel), moet hij toch enig idee hebben wie ze daar neergelegd heeft. Spijtig genoeg is de man een mythomaan die zelf een heleboel leugens rondstrooit.

1,232

(301 replies, posted in Andere Personen)

Bultot blijft de spilfiguur die alle verdachten kent, door alle aanwijzingen tegen hem als dwaalsporen te interpreteren blijft hij buiten schot. Er is gewoon teveel dat hem met de bende in verband brengt. Ik denk dat de opmerking van Van Esbroeck dat Bultot in de gevangenis mensen rekruteerde de kern van het verhaal vormt, hij is de schakel tussen opdrachtgevers en uitvoerders. Heeft hij zich eens niet laten ontvallen dat hij niet durft te spreken uit angst om ook vermoord te worden?

1,233

(169 replies, posted in Getuigen)

Ik vraag me af of er nog bepaalde elementen van zijn getuigenis weerhouden zijn i.v.m. de geheimhouding van het onderzoek. Hij was er onder andere zeker van Patrick Haemers herkend te hebben en misschien een van de De Staerkes... Kan zo'n positieve identificatie dan niet in een assisenproces gebruikt worden?

1,234

(109 replies, posted in Speurders)

Liggen haar conclusies nog steeds stof te vergaren of vormen ze een leidraad voor de speurders? Zijn ze overigens ooit openbaar gemaakt?

1,235

(154 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In het kader van de piste van de manipulatie vraag ik me af of er intussen nader onderzoek gedaan wordt naar Lionel Ruth. Zou hij een van de factoren zijn die het onderzoek de mist inhielpen. Heeft hij in enige mate te maken met de vondst van de zakken in Ronquières?

1,236

(944 replies, posted in Bende De Staerke)

Freddy Troch was er in elk geval van overtuigd maar kreeg de kans niet om De Staerke met zijn verklaringen te confronteren.

1,237

(717 replies, posted in 1982)

dim wrote:

Op basis van het signalement viste de gerechtelijke politie van Nijvel de dag van de moord al een vijftiental foto’s van verdachten uit de archieven, die aan de getuigen werden voorgelegd. De Siciliaan herkende een van hen formeel. Het ging om een man uit Oudergem die een cursus had gevolgd bij een beruchte karateka met extreemrechtse connecties, Francis Calmette, en naar wie na die honderd procent herkenning totaal geen onderzoek was gedaan, hoewel er daarnaast nog iemand anders hem aangaf als dader, merkte Marcel Trousse met verbazing.

Is er iemand die weet wie die verdachte zou kunnen zijn?

1,238

(504 replies, posted in Algemeen)

Als Anciaux aandringt om nu al een assisenproces op te starten moeten er toch wel heel concrete aanwijzingen zijn.

1,239

(203 replies, posted in Andere Personen)

Onder die naam was hij blijkbaar gekend in de Brusselse onderwereld. Zo staat het in het boek.

1,240

(203 replies, posted in Andere Personen)

Hallo, ik ben nieuw hier op het forum. Na het lezen van het boek van Hilde Geens en de discussies hierover op het forum denk ik ook dat het spoor Vandeuren het meest concrete spoor is. Vooral de intrigerende passage over het wapen dat in het handschoenenkastje gevonden werd van de Golf die Vandeuren en zijn kompaan Henderickx alias Rocky gebruikt hebben bij de overval op juwelier Deville in 1988. Een wapen dat afkomstig was van Dekaise. Over dit wapen bestaat geen proces verbaal en de enige bron is voor zover ik weet Henderickx. Ik vraag me af of er nog ergens anders aan dit wapen gerefereerd wordt.