71

(157 replies, posted in 1980-1989)

@Insp. Witse

Ik volg u en dat is inderdaad een interessante interpretatie van deze en andere feiten. Als Zwarts met een .22 om het leven zou zijn gebracht.
Nu ja, een .22 was toch een courant wapen dus ballistisch onderzoeksgewijs zou er wel wat werk zijn - als het nog kan tenminste. Maar een verband tussen deze overval en moord en de rest van de .22 moorden zou inderdaad een doorbraak kunnen betekenen. Bij die overval zijn er enkele benadeelde partijen geweest... Een link met dat milieu zou veel kunnen verklaren.

72

(157 replies, posted in 1980-1989)

Mgr wrote:
ddd wrote:

Of insinueert u nu dat de man niet om het leven werd gebracht omdat men deze eigenlijk als enige van zovele feiten zou hebben begraven, een atypisch gegeven bij hun MO's?

Waarom zijn ze hier van hun modus operandi afgeweken?

Wat ik daarmee bedoel is: bij welke feiten (echte of vermoedelijke) van B&B&Co - en eventueel per uitbreiding als ze gelinkt zouden zijn van de Bende - werden nog mensen begraven?  Voor zover ik kan zien geen toch? Of zie ik iets over het hoofd? Dus de MO van de overval op Zwarts komt niet overeen met vele andere MO's van de Bende die soi-disant gelinkt worden aan de overval op Zwarts...

Als er een link is, dan zit die in het achterste knoopsgat of is het een financieringsverhaal.

Ik refereer naar wat Beijer in 2007 verkondigde in P-Magazine. Dat ie wel wat weet en vooral over dingen die niet met de Bende hebben te maken. Ja natuurlijk. En dat ie wil helpen om die 'ruis van ongerelateerde feiten' uit het Bende Dossier te halen. De hele afwikkeling van de Zwarts feiten is toch inderdaad helemaal anders dan al die andere terreurdaden.
Natuurlijk heb ik ook een hele grote korrel zout bij de hand bij alles wat Beijer beweert.

73

(157 replies, posted in 1980-1989)

Mgr wrote:

Er zijn zoveel mensen vermoord, waarom zouden ze dan Mr Zwarts gaan begraven?

Waarom begraaft men iemand?

  • Om te vermijden dat er sporen gevonden worden.

  • Geen lichaam, geen bewijsbare misdaad, dus zelfs bij vermoeden van en tekort aan ander bewijs gaat dader vrijuit.

  • Omdat er dingen tussen slachtoffer en dader(s) zijn gebeurd die sporen kunnen achterlaten.

  • Om te vermijden dat er ballistisch onderzoek mogelijk wordt.

  • Om te vermijden dat de omstandigheden en methodiek van de overval aan het licht komen.

  • ...

Of insinueert u nu dat de man niet om het leven werd gebracht omdat men deze eigenlijk als enige van zovele feiten zou hebben begraven, een atypisch gegeven bij hun MO's?

74

(782 replies, posted in Westland New Post)

Komaan zeg, in onze multiculturele samenleving moet het toch een eitje zijn om ook een numeroloog te appreciëren? We zitten in dit dossier ook nog te midden van Libanezen, Marokkanen, Israëli's, Italianen, etc. etc.

Naar mijn ervaring wordt iemand enkel weggepromoveerd als ie nog (een) stok(ken) heeft om (een) overste(n) in de n-de graad boven hem te slaan. Die zullen zich maar al te graag garant stellen om die promotie waar te maken. Anders is het roemloze exit toch? En dat is hier duidelijk niet gebeurd.

Wie waren de oversten, m.a.w. wie heeft dit laten gebeuren? Deze vraag is veel interessanter. Niks gebeurt vanzelf, al zeker niet op dat niveau.

76

(502 replies, posted in Algemeen)

Hoed u als de ethiek er wordt bijgehaald. Enkel het resultaat is belangrijk. Kijk naar daden, luister nooit naar beloften of woorden. Het resultaat van dit alles is dat niemand buiten het justitiële apparaat aan originele stukken raakt voor begin 2026. 'Historici' en andere belanghebbenden zullen ook dan nog een hele tijd moeten spitten in originele dossiers die tegen dan mogelijks ontdaan zijn van cruciale informatie. Immers, wie of welke systeem garandeert dat de dossiers nog de volledige gekende realiteit vertegenwoordigen? En over 6 jaar zullen er weerom een aantal interessante ingewijden overleden zijn.

De beste manier om een deksel op de boel te houden, is het onderzoek te laten aanslepen.

Anders hadden we immers al minstens een jaar lang een superserie van Faroek voorgeschoteld gekregen om hulp in het ondezoek te vragen. Moeten we dan maar besluiten dat het verhaal minder belangrijk is dan een sigarettenroof van enkele tienduizenden euro? Natuurlijk niet. Dus zijn er andere redenen.

Ik gok op een raison d'Etat. En dat is hedendaags in stabiel Europa toch wel een schrikwekkende gedachte.

77

(115 replies, posted in Gladio)

Jo001 wrote:

Enkele cruciale vragen in heel deze affaire: is prins Guillaume, de broer van de Groot-Hertog, de "Bommeleeër"? Eén van de robotfoto's lijkt sprekend op hem... En is Jean-Claude Juncker hiervan op de hoogte?

Als dat zo zou zijn, dan heeft Giscard D'Estaing wel een enorm risico genomen om zijn getuigenis op papier te zetten om de prins uit de wind te zetten. Vergeet niet, hij spreekt over foto's van de jachtpartij. In hoeverre konden die uit de context zijn getrokken of zelfs vervalsd worden? Zijn deze publiek? Of hij maakte deel uit van dezelfde broederschap en had hij voldoende garanties dat hij gedekt was indien potentieel ander hard bewijsmateriaal tegen de prins werd opgedoken? Of heeft hij zijn nek uitgestoken om nadien levenslang de vruchten ervan te kunnen plukken?

78

(73 replies, posted in Roze Balletten)

Coconut, een Engels billion is een Nederlandstalig miljard. Airco hier. smile

79

(328 replies, posted in Andere Personen)

imazibraine, in bovenstaande optiek stel ik me de vraag waarom bepaalde protagonisten van de 'klassieke theorie' naar bepaalde landen zijn gevlucht. Of was het geen vlucht?

  • Lekeu: Florida en was hij eerst niet naar Paraguay?

  • Bultot: Mozambique en Zuid-Afrika

  • Marc Vandeneynde: Zuid-Afrika

  • Beijer: Thailand

  • Pilarski : Soedan

... heb geen tijd om de rest aan te vullen maar er zijn er wel een deel.

Welke groepering / entiteit had in die landen geen invloed waardoor ze daar veilig konden zijn? Mijn kennis is beperkt, daarom gooi ik het hier binnen. Er was duidelijk een kracht, een organisatie, een belang van één of meerdere groepen, waartegen deze mensen het nooit zouden kunnen opnemen. Ze zijn dus gaan lopen naar veiliger oorden. Liepen ze in de weg of bestaat het risico dat ze net iets te veel te weten zijn gekomen toen?

En alle voorlopig niet bewijsbare sporen, verdenkingen, etc. naar deze mensen uit de klassieke theorie: hoe kan men die linken naar de Belliraj/Aarrass piste? Wie werkt er dan voor wie of wie wordt gebruikt door wie? Loopt het parallel? Kennen we enkel de feiten in de marge van kleine maar betrokken criminelen?

Belliraj zit me al jaren dwars, zeker omdat er zeer veel onder de radar van de klassieke pers lijkt te gebeuren, vandaar dat ik in 2018 een persartikel op het forum zette. Het samenspel van gedrag van Parket, KVI Brussel, SV, verdediging, aanklagers etc. lijkt onlogisch maar wie ben ik om daarover te oordelen.

En tot slot: is het illegaal om met een drone een shot te nemen van een tuin?

80

(328 replies, posted in Andere Personen)

Inderdaad LEO, of er is een moord in België gepleegd waarbij het stoffelijk overschot ergens in Beiroet wordt gedumpt. Alles is mogelijk toch. Waar staan de details van de bewering dat er in Beiroet een moord is gepleegd met dit 7.65 wapen uit Nijvel? Ik vind het niet meteen terug.