61

(31 replies, posted in Gladio)

Ik kom tot een dergelijke stelling omdat Armfelt in gesprekken die ik met hem voerde, aangaf dat hij een organisatie op zou gaan richten die in staat moest zijn in geval van nood het land te destabiliseren. Dat moest een uiterst rechtse organisatie worden. Hij zei dat tegen mij in de periode dat ik met mensen uit de WNP trainde die er later van verdacht werden leden van de Bende van Nijvel te zijn. Maar het wordt nog vreemder. Hij zei dat hij dan niet alleen een rechtse terreurorganisatie op zou richten, maar ook een linkse. Niemand weet dan nog waar hij aan toe is en wie er achter zit, waren zijn woorden.

(...) Vanaf dat moment gingen de trainingen echt van start. Dit ging in samenwerking met de Westland New Post, een Belgische stay-behind organisatie opgericht in opdracht van Armfelt, waar een groot gedeelte van de opleidingen en werving plaatsvond. Door Armfelt werd ik in contact gebracht met een vriend en zakenpartner van hem, en wapenhandelaar die ik eerder ontmoet had op Cyprus, Faez Al Ajjaz. Ook stelde hij mij voor aan Madani Bouhouche. Hij was lid van groep G (Groupe d'action Politique) binnen de Rijkswacht van België. Later bleek dat Al Ajjaz voor de financiering zou zorgen en Bouhouche een liquidatie team zou leiden om Bouterse, Alibux en Naarendorp te vermoorden.

Volledig artikel op » herstelderepubliek.wordpress.com

62

(31 replies, posted in Gladio)

Ben wrote:

Ook in België verkeerde Armfelt volgens Van den Heuvel in hoge christen-democratische kringen. Niet alleen de beide WACL prominenten Paul Vankerkhoven en Robert Close mocht de graaf tot zijn kennissenkring rekenen, maar ook beruchte lieden als Paul vanden Boeynants en Benoit de Bonvoisin. Bekende namen in de Belliardstraat, die ook her en der voorkwamen in de omvangrijke dossiers inzake couppogingen en aanverwante schandalen als die rond Westland New Post en de Bende van Nijvel.

Voor het aanhalen van dergelijke politieke banden had Armfelt een gegronde reden: hij werkte voor de CIA. En gezien de hierboven genoemde contacten kan hij in die hoedanigheid eveneens te maken hebben gehad met de Italiaans aandoende perikelen in het België van de jaren zeventig en tachtig. Dat vermoeden wordt nog versterkt door zijn tot nu toe nergens geopenbaarde samenwerking met de in die jaren zich in Brussel ophoudende Saoedische "journalist" en wapenhandelaar Faez al Ajjaz. Ook diens naam werd talloze malen in verband gebracht met Westland New Post en de Bende.

CIA-agent Armfelt beschikte over twee zakelijke covers. Hij was vertegenwoordiger van een firma voor vliegveldequipment in Washington en hij dreef in Knokke een kleine winkel in artistieke kitsch uit Zuidoost-Azië. Maar achter die nette façade gingen minder fraaie activiteiten schuil. Volgens betrouwbare informatie uit zijn vroegere omgeving liep hij in Engeland tegen de lamp na een grootscheepse whiskey-zwendel, nam hij deel aan het op de markt brengen van valse dollars, wist hij het filiaal van Slavenburg's Bank in Terneuzen langs illegale weg ettelijke miljoenen te ontfutselen en leverde hij samen met onder andere Al Ajjaz wapens en militaire snufjes als nachtzichtkijkers en verbindingsapparatuur aan zowel Israël als Libië en Irak.

Daarnaast voorzag hij eveneens de IRA, de ETA, de PLO en niet met name genoemde rechtse groeperingen in België en Zweden van militaire snuisterijen, die vaak afkomstig waren uit NAVO-depots. Verder bouwde hij in Nederland en België een eigen stay-behind netwerk op, dat hij uiteraard voorzag van de modernste middelen. Dat sluit direct aan op eerdere publikaties over Gladio etcetera die melding maakten over een door de CIA aangelegd, nog geheimer tweede netwerk. Het is misschien rijkelijk speculatief om verband te leggen tussen dit netwerk en Westland New Post (waarvan leider Paul Latinus in contact stond met Al Ajjaz) en/of de Bende (die bij één van hun aanslagen een auto van Al Ajjaz gebruikte). Maar tegen de hierboven geschilderde achtergronden is het niet onmogelijk.

Kunnen de kogelvrije vesten en de geluidsdemper met Carl Armfelt gelinkt worden?

63

(1 replies, posted in Organisaties)

Commissaris-revisor van North Europe was Raymond Krokaert, een persoon die we ook tegenkomen als bestuurder van het Office de Représentation Fiscale (ORF). Deze fiduciaire leverde diensten voor onder andere de vastgoedgroep Blaton en de Compagnie Générale des Eaux. Uit politieverslagen blijkt dat Raymond Krokaert een tijd op hetzelfde adres heeft gewoond als Jacques van Camp. Van Camp werkte een aantal jaren als architect voor de groep Blaton en stapte nadien in de horeca. Hij werd in oktober 1983 voor zijn restaurant in Ohain door de Bende vermoord. Rond ORF viel overigens nog een andere Bende-slachtoffer. Uit gerechtelijk onderzoek blijkt dat José Vanden Eynde een tijd als bediende van ORF werkte. De man werd in december 1982 door de Bende vermoord in het restaurant waar hij als concierge werkte.

64

(77 replies, posted in Westland New Post)

Na de gevangenisperiode van Marcel Barbier zal hijzelf toegeven dat Paul Latinus in contact stond met de amerikanen DIA/CIA. Het was hun opdracht om verscheidene supermarkten te verkennen daar het de bedoeling was om vanuit de US de inwoners van het Brusselse angst in te boezemen. Barbier heeft nooit willen vertellen met welke internationale organisatie hij in contact stond. Echter stond in hetzelfde rapport dat hij in het bezit was van een Colt .45. Zoals reeds gevraagd in de topic heeft me zich volgens mij niet gemist van wapen. Dit wapen werd door de SHAPE aan haar recruten standaard uitgedeeld. Op deze manier staan we opnieuw een stap dichter bij de Amerikaanse invloed in dit hele gebeuren.

65

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Wie werkte er als verbindingsman met de Amerikanen, wie haalde Latinus uit Chili om de WNP op te richten, wie ging met Faez Al Ajjaz samen op internationale meetings om wapens te verkopen, van wie was Staatsveiligheid afhankelijk via Interdoc, wie was de link met Nederland, wie liet Christian Smets toe tot infiltratie in de WNP, wie maakte het Faez Al Ajjaz & Bougerol heet onder de voeten na de aanslag op Vernaillen (auto), wie hadden ze niet meer in de hand? Carl Armfelt. Deze persoon duikt overal op met linken in alle diensten als een octopus.

66

(35 replies, posted in Hypotheses)

Let me try, zal wel een tijdje duren. big_smile

67

(35 replies, posted in Hypotheses)

Billy&, dank je voor dit overzicht! Langs mijn zijde probeer ik hier de raketten feiten (vaststaand) te verweven. Misschien kan dit een leidraad worden om bepaalde acties - personen aan vast te pinnen.

68

(35 replies, posted in Hypotheses)

Na dit verhaal deze nacht een aantal keren doorlezen te hebben, te vergelijken met de informatie op dit forum, kan ik inderdaad constateren dat er een aantal belangrijke personen ontbreken (lees: informatie die later naar boven gekomen is).

A long shot

Tijdens de zaak Eurosystems heeft er zich heel wat chantage afgespeeld van invloedrijke personen door Mossad & CIA. Beide waren hierin betrokken, en de uitkomst laat vermoeden dat dit toch wel enigszins klopt. Tijdens de feesten van club Le Jonathan zal er zeker en vast ook wel chantage afgespeeld hebben, zei het eerder ministers onder elkaar. Tijdens de X-dossiers van Dutroux komen er heel wat bende verdachten in het spel, waaronder Bouhouche die herkend word door slachtoffers als chauffeur. Ikzelf zal het niet vreemd vinden dat hier zeker en vast ook chantage aan te pas gekomen is.

Is het dan dom om te denken dat net zoals Eddy Vos denkt dat een strategie van de spanning uitgespeeld werd tijdens de Bende van Nijvel? 1. het chanteren van invloedrijke personen, 2. angst & terreur bij de bevolking.

Welke belangrijke politieke veranderingen / beslissingen zijn er tijdens de pauze of net voor de laatste aanslag (1e golf van de bende) gebeurd? Banditisme is voor mij al lang van de kaart verdwenen.

69

(62 replies, posted in Roze Balletten)

Ik heb de laatste dagen in het boek "De X-dossiers: wat België niet mocht weten over de zaak-Dutroux" zitten neuzen en kan enkel tot de vaststelling komen dat er een link kan gelegd worden met de chantage zoals bij Eurosystem. Je mag het draaien of keren zoals je wil, steeds komen er (dezelfde) rijkswachters in voor die nadien gelinkt worden aan CIA - Mossad - Staatsveiligheid. Steeds draait alles om belanghebbende die chanteerbaar zijn om informatie te krijgen, wapens plaatsen en rechtse sympathieën aantonen.

Deze chantage loopt van Eurosystem kader naar club Le Jonathan en voor de echte vieze mannen naar deze zaak.

70

(527 replies, posted in Hypotheses)

Even heel duidelijk onderlijnen dat Ben een goede job als forum beheerder vervult !!
Ja hij daagt je soms uit om een verhaal meer te onderbouwen, ja hij kan iets korter zijn in een slechte dag (wie niet?!), ja hij geeft meer ruimte voor discussie dan andere zouden.

Insider (neem het niet te persoonlijk), wat een baanbrekende verheldering / tip heb jij intussen gegeven? Je geeft blijk veel te weten, maar je spreekt steeds in raadsels.