1

(30 replies, posted in Speurders)

Doet me trouwens ook aan Calmette denken met zijn Delta-Security.

2

(291 replies, posted in Andere)

Beste Philippe DS, uiteraard nemen vele complottheorieën het over op dit forum. Daarvoor dient dit forum ook. Een complottheorie is een theorie of opvatting dat een bepaalde gebeurtenis, ontwikkeling of toestand op sociaal, politiek of economisch gebied het resultaat is van een samenzwering. Volgens zulke theorieën spannen immorele en voor niets terugdeinzende individuen of groeperingen heimelijk samen om hun kwalijke doelen te realiseren.

Ik kan je tientallen stellingen naar boven halen waarbij deze modus operandi bij SIE geïntroduceerd werd op het moment dat de bende hier ook mee begon. Ik had graag al deze stellingen van u gehoord... Liefst via privé bericht als u dat aandurft?!

3

(153 replies, posted in Robotfoto's)

Frohike wrote:

Wat zou David Van de Steen hiervan denken? Hij zag in de reus Patrick Haemers. Was die "Arabisch klinkende taal" dan niet de al-dan-niet vermeende zigeunertaal die zou zijn gesproken? Of haal ik twee zaken door elkaar?

Patrick kwam binnen langs de Parklaan ... Die "zigeunertaal" werd gehoord op de parking.

4

(21 replies, posted in Terrorisme)

Merovinger wrote:

Zeker is dat Johan Demol geen twee maanden later, op 1 april 1980, het Speciaal Interventie Eskadron van de Rijkswacht vaarwel zegt. Precies op tijd zo lijkt het, want op 5 juni worden verschillende leden van het Front de la Jeunesse door de correctionele rechtbank veroordeeld. Ze krijgen drie maanden celstraf met uitstel en geldboetes wegens het overtreden van de wet uit 1934 op de vorming van privé-milities en wegens het bezitten van verweerwapens en verboden wapens.

In bijlage 4 van de Tweede Bendecommissie kan men lezen dat waarschijnlijk deze persoon voor Calmette is gaan werken:

De betrokkene is lid geweest van het SIE tot 1 april 1980, datum waarop hij het korps (...) heeft verlaten. Nadat (...) de rijkswacht had verlaten om bij (...) als (...) te werken, is het ons ingevallen dat de betrokkene lid was van het Front de la Jeunesse, een inlichting die de Sec lnfo van de BOB van Brussel destijds doorspeelde aan (...).

Op het tijdstip dat hij de rijkswacht verlaat, verklaart (...) dat hem een betrekking is aangeboden in een bedrijf dat zich nog in de oprichtingsfase bevindt. De verantwoordelijke persoon van dat bedrijf, dat zich zou gaan bezighouden met de beveiliging van prominenten, was een zekere Ferrari-Calmette, die niet alleen heel goed bevriend was met wijlen Paul Latinus (hoofd van het WNP), maar ook een actieve rol speelde in die beweging (Cf Operatie Esperanza: Bijlage 2). Bovendien was de betrokkene geen onbekende voor onze diensten; hij had immers nog oosterse-vechtsportles gegeven aan de leden van het Front de la Jeunesse.

5

(109 replies, posted in Westland New Post)

EricF wrote:

Welk werkdocument?

» Forum

6

(48 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

René Haquin vertrouwde Guy Bouten ooit toe dat Ajjaz de enigste man in zijn hele leven was die hem ooit angst inboezemde. Hij interviewde hem in september 1983 in zijn appartement op de Avenue de l'Armée.

Faez werd in 1922 geboren in Damascus. Zijn bijnaam luidde 'Sirocco', naar de hete, droge woestijnwind die de nomaden schele hoofdpijn en slapeloosheid bezorgt. Hij was overal aanwezig waar er geld te verdienen viel en kluste voor het Saoedische vorstenhuis, de Syrische president Assad, de CIA en de Mossad. In het IPC beschikte hij over een bureau waar hij volgens enkele van mijn (Guy Bouten, red) collega's grote sier hield.

Zijn cover daar was het correspondentschap van een Arabische krant van het Franse persagentschap AFP. Faez was een echte duizendpoot. Hij startte zijn spionnencarrière in Beiroet als advocaat en correspondent voor diverse bladen waaronder Nouvel Europe Magazine waardoor hij Emile Lecerf en baron de Bonvoisin leerde kennen.

Hij trouwde met iemand van de beroemde familie Krupp en bezat een villa in Marbella, de mondaine badplaats waar tal van Arabische prinsen verpozing zochten. Later kocht Faez het wapenblad AMI van Boas en VDB. Hij doopte het om tot Fire met Christian Tavernier als hoofdredacteur. In juli 1981 maakte Faez via Emile Lecerf kennis met Paul Latinus.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

Dit stukje zegt zoveel. Doet me spontaan denken aan een Mazda

7

(109 replies, posted in Westland New Post)

Van Calmette staat vast dat hij op vraag van Faez een privémilitie heeft opgericht, twaalf man groot, officieel om opdrachten te gaan doen in Marbella. Kort voor de eerste bendefeiten. Dat Vanden Boeynants bij Faez over de vloer kwam, staat ook vast. Maar de vraag is dan nog wie het hoogst stond in de piramide dan, Faez of VDB? Dat document van 25 bladzijden is enorm interessant. Legt heel veel verbanden bloot.

K& wrote:
K& wrote:

Na ontslag genomen te hebben in oktober 1984 nam G., leider van de speciale gendarmerie-eenheid in Luxemburg, een job op in brussel bij een private bewakingsdienst met de bedoeling er later een op te richten in Parijs. 't kan verkeren dat dit dus bij Securitas was? G. was een belangrijk verdachte in de aanslagen in Luxemburg (zie maandenlang proces in Luxemburg).

Nieje, het was dus Monitor. Raar dat we hier nog niets over gelezen hebben want zij zouden ook de bewaking van Delhaizes hebben gedaan?

K& wrote:

Prima, zo kunnen we Barbier, Calmette zijn activiteiten in de tijd plaatsen. Nu nog vinden wanneer Monitor de bewaking deed van de NAVO basissen en van Delhaize? LEO? Zie bommeleer op tueries en in de Luxemburgse pers.

Aubanel dit is toch allemaal bevreemdend indien dit allemaal zou kloppen?

8

(109 replies, posted in Westland New Post)

Heb dit geplaatst in Topic Bonkoffsky maar hoort hier ook bij » Forum

9

(1,012 replies, posted in Andere)

Hij had een zwarte band in karate, jiujitsu en judo. En hij ging heel erg op in zijn gevechtssporten. Ik zag hem soms met zijn blote vuisten tegen een bakstenen muur kloppen. Om zijn vuisten te harden, zei hij dan. Ook zijn ex-vrouw Denise herinnert zich zijn fascinatie voor gevechtsport. "Hij was daar maniakaal mee bezig. Vandaar ook de twee samoeraizwaarden in de slaapkamer. Toen ik op een dag zei dat ik vreesde dat die zwaarden op een nacht op onze hoofden zouden vallen, zei hij iets heel eng: Je moest eens weten wat hier allemaal in huis verstopt ligt."

Bron » www.bloggen.be

Deze fascinatie zien we terug bij iemand waarvan met zeker is dat hij lessen gaf aan de groep Diane en die op zijn beurt gelieerd is aan Madani Bouhouche en Rijkswachtkolonel Mayerus (hieronder verder).

Dirty Harry wrote:

Ook het feit dat Beijer de streek goed kende en dat Beijer heel veel belangstelling had voor mensen die in de buurt van Delhaize Aalst woonden. Ook had Beijer interesse in een persoon Paul Mertens die in de Osbroekstraat woonde iets verder en tevens met een zwarte Golf reed. Deze Paul Mertens zou ook familie zijn van van Piet Mertens, bevriend met karateleraar Reka Vaid die les gaf in het oud zwembad van Aalst. Mijn vraag is of er iemand een link heeft met de andere karateleraar in het dossier? Ook waren zij niet vreemd aan Podevijn en industriepark Erembodegem.

Vaid gaf les in de Ten te Aalst. The place to be in die tijd als je een fascinatie had voor vechtsporten. Vaid heeft een connectie met ARI. Bonkoffsky volgens zijn broer ook. Calmette en Bonkoffsky zijn aan elkaar gebonden door hetzelfde 'wraak' motief: Bonkoffsky omdat hij is buitengegooid uit Groep Diane, Calmette omdat hij ... er niet is binnengeraakt als instructeur.

Ook is er tussen Elnikoff en Calmette waarschijnlijk een sterke band: allebei OAS en allebei regio Marseille Toulon. Dan nog Lammers, ook leerling geweest van Calmette. Elnikoff en Lammers ook met een band verbonden, nl. de dubbele moord in de Herderliedstraat. Voeg hierbij ook nog de mogelijkheid dat Constantin Agenlou in het werkdocument Calmette de Constantin zou zijn wiens gedrag in City2 de finale druppel was waardoor Calmette het City2 contract verloor. Wat ik wil aantonen is dat Bonkoffsky hoogstwaarschijnlijk bevriend was met Calmette en dat deze laatste volgens het werkdocument toch wel zwaar onderbelicht wr met zijn connecties en met zijn DELTA Security, Wackenhut en later Monitor.

10

(109 replies, posted in Westland New Post)

Weet iemand wie deze Toto zou kunnen zijn die in de werkdocumenten vernoemd staat? Zou dit Victor Massart (zijn roepnaam was 'Totor') van de Staatsveiligheid kunnen zijn?

Als ik het werkdocument rond Calmette goed interpreteer dan is hij z'n contract bij City2 kwijtgeraakt na een incident met een Griek die daar voor hem werkte, waarvan alleen de voornaam gekend is: Constantin ... Zou dit Constantin Angelou kunnen zijn die daar voor Calmette heeft gewerkt? Dit brengt dan het ene en het andere in een breder perspectief.