1

(1,065 replies, posted in Andere)

Stel, even kort door de bocht, dat sommige robotfoto's manipulaties zijn, dan zou men die kunnen interpreteren als een intimidatie? Ik vind het een zware intimidatie om als Rijkswachter rond te lopen met een robotfoto die op jou lijkt.

2

(68 replies, posted in Roze Balletten)

https://www.slideshare.net/mobile/thier … afgesloten

Thx Ruf

4

(45 replies, posted in Speurders)

Doet me trouwens ook aan Calmette denken met zijn Delta-Security.

5

(328 replies, posted in Andere)

Beste Philippe DS, uiteraard nemen vele complottheorieën het over op dit forum. Daarvoor dient dit forum ook. Een complottheorie is een theorie of opvatting dat een bepaalde gebeurtenis, ontwikkeling of toestand op sociaal, politiek of economisch gebied het resultaat is van een samenzwering. Volgens zulke theorieën spannen immorele en voor niets terugdeinzende individuen of groeperingen heimelijk samen om hun kwalijke doelen te realiseren.

Ik kan je tientallen stellingen naar boven halen waarbij deze modus operandi bij SIE geïntroduceerd werd op het moment dat de bende hier ook mee begon. Ik had graag al deze stellingen van u gehoord... Liefst via privé bericht als u dat aandurft?!

6

(160 replies, posted in Robotfoto's)

Frohike wrote:

Wat zou David Van de Steen hiervan denken? Hij zag in de reus Patrick Haemers. Was die "Arabisch klinkende taal" dan niet de al-dan-niet vermeende zigeunertaal die zou zijn gesproken? Of haal ik twee zaken door elkaar?

Patrick kwam binnen langs de Parklaan ... Die "zigeunertaal" werd gehoord op de parking.

7

(22 replies, posted in Terrorisme)

Merovinger wrote:

Zeker is dat Johan Demol geen twee maanden later, op 1 april 1980, het Speciaal Interventie Eskadron van de Rijkswacht vaarwel zegt. Precies op tijd zo lijkt het, want op 5 juni worden verschillende leden van het Front de la Jeunesse door de correctionele rechtbank veroordeeld. Ze krijgen drie maanden celstraf met uitstel en geldboetes wegens het overtreden van de wet uit 1934 op de vorming van privé-milities en wegens het bezitten van verweerwapens en verboden wapens.

In bijlage 4 van de Tweede Bendecommissie kan men lezen dat waarschijnlijk deze persoon voor Calmette is gaan werken:

De betrokkene is lid geweest van het SIE tot 1 april 1980, datum waarop hij het korps (...) heeft verlaten. Nadat (...) de rijkswacht had verlaten om bij (...) als (...) te werken, is het ons ingevallen dat de betrokkene lid was van het Front de la Jeunesse, een inlichting die de Sec lnfo van de BOB van Brussel destijds doorspeelde aan (...).

Op het tijdstip dat hij de rijkswacht verlaat, verklaart (...) dat hem een betrekking is aangeboden in een bedrijf dat zich nog in de oprichtingsfase bevindt. De verantwoordelijke persoon van dat bedrijf, dat zich zou gaan bezighouden met de beveiliging van prominenten, was een zekere Ferrari-Calmette, die niet alleen heel goed bevriend was met wijlen Paul Latinus (hoofd van het WNP), maar ook een actieve rol speelde in die beweging (Cf Operatie Esperanza: Bijlage 2). Bovendien was de betrokkene geen onbekende voor onze diensten; hij had immers nog oosterse-vechtsportles gegeven aan de leden van het Front de la Jeunesse.

8

(114 replies, posted in Westland New Post)

EricF wrote:

Welk werkdocument?

» Forum

9

(47 replies, posted in Westland New Post)

Ben wrote:

René Haquin vertrouwde Guy Bouten ooit toe dat Ajjaz de enigste man in zijn hele leven was die hem ooit angst inboezemde. Hij interviewde hem in september 1983 in zijn appartement op de Avenue de l'Armée.

Faez werd in 1922 geboren in Damascus. Zijn bijnaam luidde 'Sirocco', naar de hete, droge woestijnwind die de nomaden schele hoofdpijn en slapeloosheid bezorgt. Hij was overal aanwezig waar er geld te verdienen viel en kluste voor het Saoedische vorstenhuis, de Syrische president Assad, de CIA en de Mossad. In het IPC beschikte hij over een bureau waar hij volgens enkele van mijn (Guy Bouten, red) collega's grote sier hield.

Zijn cover daar was het correspondentschap van een Arabische krant van het Franse persagentschap AFP. Faez was een echte duizendpoot. Hij startte zijn spionnencarrière in Beiroet als advocaat en correspondent voor diverse bladen waaronder Nouvel Europe Magazine waardoor hij Emile Lecerf en baron de Bonvoisin leerde kennen.

Hij trouwde met iemand van de beroemde familie Krupp en bezat een villa in Marbella, de mondaine badplaats waar tal van Arabische prinsen verpozing zochten. Later kocht Faez het wapenblad AMI van Boas en VDB. Hij doopte het om tot Fire met Christian Tavernier als hoofdredacteur. In juli 1981 maakte Faez via Emile Lecerf kennis met Paul Latinus.

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

Dit stukje zegt zoveel. Doet me spontaan denken aan een Mazda

10

(114 replies, posted in Westland New Post)

Van Calmette staat vast dat hij op vraag van Faez een privémilitie heeft opgericht, twaalf man groot, officieel om opdrachten te gaan doen in Marbella. Kort voor de eerste bendefeiten. Dat Vanden Boeynants bij Faez over de vloer kwam, staat ook vast. Maar de vraag is dan nog wie het hoogst stond in de piramide dan, Faez of VDB? Dat document van 25 bladzijden is enorm interessant. Legt heel veel verbanden bloot.

K& wrote:
K& wrote:

Na ontslag genomen te hebben in oktober 1984 nam G., leider van de speciale gendarmerie-eenheid in Luxemburg, een job op in brussel bij een private bewakingsdienst met de bedoeling er later een op te richten in Parijs. 't kan verkeren dat dit dus bij Securitas was? G. was een belangrijk verdachte in de aanslagen in Luxemburg (zie maandenlang proces in Luxemburg).

Nieje, het was dus Monitor. Raar dat we hier nog niets over gelezen hebben want zij zouden ook de bewaking van Delhaizes hebben gedaan?

K& wrote:

Prima, zo kunnen we Barbier, Calmette zijn activiteiten in de tijd plaatsen. Nu nog vinden wanneer Monitor de bewaking deed van de NAVO basissen en van Delhaize? LEO? Zie bommeleer op tueries en in de Luxemburgse pers.

Aubanel dit is toch allemaal bevreemdend indien dit allemaal zou kloppen?