31

Re: Bende van Baasrode

Rond 15 september 1985 is er binnen de Bende van Baasrode een zware ruzie. De ruzie draait vooral rond het feit dat Philippe De Staerke te wild tekeer gaat bij de overvallen. Als reactie op deze ruzie verlaat Philippe De Staerke de bende en start hij een nieuwe bende met een zekere 'Daniël'. Deze Daniël is wellicht Agnello Simeone, bijgenaamd "Daniël le Fou". Hoogstwaarschijnlijk is Claude Nitelet, een kompaan van Simeone, ook betrokken bij deze bende.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Bende van Baasrode

Bende van Baasrode/Bultot is voor mij één en dezelfde piste. Het blijft wel een bezwaar dat niemand van bovenstaanden daarbuiten is veroordeeld voor buitensporig geweld dat nog maar in de buurt komt van de Bende van Nijvel. Als dit de juiste piste is, zullen ze sowieso in dienst hebben gestaan van jongens van een heel ander kaliber.

Re: Bende van Baasrode

Lacroix zwaaide de plak in de vaste kern van de Baasrode-groep. Volgens mij wist die goed genoeg wat voor vlees hij in de kuip had met Philippe De Staerke, het was niet voor niets dat hij ervoor zorgde dat die zijn wapen soms gewoon niet geladen was. Ik zou in die relatieve geweldloosheid niet zoveel zoeken.

De Staerke komt zelf steeds met dat argument maar wat hij vergeet te zeggen is hoe vaak hij vernoemd wordt als verdachte/betrokkene bij zaken uitgespookt door zijn 'clan' inclusief schoonfamilie waar wel degelijk extreem geweld werd gebruikt. Toen Eric Haemers de ruiten van zijn drugskot op de Charleroisesteenweg kapotschoot ging hij prompt op zoek naar een huurmoordenaar. Als je een vreedzaam, kalm en geweldloos persoon bent trek je het niet in die wereld, zo simpel is het.